Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk, ha az oroszok az igaz...

Tanúk, ha az oroszok az igaz Isten támadták, amikor betiltottákák a honlapotokat, akkor a hasis az igaz Istentől van?

Figyelt kérdés

Az egész Wikipédiát betiltaná Oroszország némi hasis miatt

Sajó DávidSAJÓ DÁVID

2015.08.21. 11:28

Előtérben az IT biztonság

Az üzleti működést akár teljesen megbénító DDoS, azaz túlterheléses támadások száma világszerte egyre növekszik, ezért elengedhetetlen a hatékony, akár alkalmazás szintű védelem.

Azzal fenyegetőzik az orosz kormány, hogy az egész Wikipédiát betiltják, ha nem tüntetnek az oldal egy konkrét szócikket, írja az Independent. A kormány internetes ügynöksége, a Roszkomnyadzornak az a baja, hogy a charas szócikkében voltaképpen leírják, hogyan lehet kizárólag a kannabisz gyantájából előállítani a kábítószert.

Oroszországban minden olyan online tartalom illegális, ami segíthet a drogkészítésben, ezért arra szólítják fel a Wikipédiát, hogy töröljék a bejegyzést, különben elérhetetlenné tesznek minden a saját felhasználóik számára. Mivel a Wikipédia beállításai miatt nem lehet csak egy konkrét oldalt blokkolni, a Roszkomnyadzor kénytelen lesz az egész szolgáltatást betiltani Oroszországban.

Nem ez az első eset, hogy Oroszország egészen bizarr dolgokat próbál betiltani online, korábban átmenetileg elérhetetlenné tették az egész Redditet, de még arra is képesek voltak, hogy illegálissá tegyék a mémeket, pontosabban azokat a mémeket, amiken egy közszereplő nem a személyiségéhez szorosan köthető módon van megjelenítve. Például egy olyan képet, amin egy harkályon repül egy menyét, a menyét hátán meg Vlagyimir Putyin lovagol.

Az mondjuk külön szórakoztató, hogy a Wikipédián van egy külön "Internetes cenzúra Oroszországban" szócikk is, ami azt állítja, hogy 2015 augusztusáig 25, főleg drogokkal és öngyilkossággal kapcsolatos Wikipédia-bejegyzés van blokkolva Oroszországban, vagyis eddig nem kellett megfenyegetniük az egész szolgáltatást.

Fotó: Frederic J. Brown

Ez a mostani helyzet azzal is összefüggésben lehet, hogy Oroszországlassan elkezdte létrehozni a saját online lexikonját, mert a gonosz nyugati Wikipédia szerintük megbízhatatlan információkra alapul.

2015. aug. 21. 13:44
 1/5 Pietrosol ***** válasza:
2015. aug. 21. 14:04
 2/5 A kérdező kommentje:
üdv. Szerintem ezt nem ide akartad küldeni.
2015. aug. 21. 14:22
 3/5 anonim válasza:

Szia,

én nem tudok ilyenről ma is fel tudtam menni a Wikipédiára (moszkvában élek).

Az tény és való hogy van néhány cikk ami le van tiltva és azért hogy a mobilodról fel tudj menni rá plusz pénzt kell fizetni (legalábbis a MegaFonnál) de ez is kb csak 20-30 rubel havonta.

Meg hat a yandex (Oroszország keresőmotorja olyan mint Mo.n a Google) nem hozza fel elsőnek a Wikipédiát.

2015. aug. 22. 16:19
 4/5 A kérdező kommentje:
szia, a jw.org elérhető? Mert ha igen, itt egy csómót kamuznak, és lenne rá bizonyíték. ha tudod, légyszi nézd meg: köszönöm.
2015. aug. 22. 16:26
 5/5 anonim válasza:
Szia bocsi hogy csak ilyen későn írok de valahogy eddig nem vettem észre a kérésedet. Most néztem meg mobilról hogy fel lehet e menni az előbb említett oldalra de a MegaFon (szolgáltatom) figyelmeztető üzenetet küldött hogy ezért plusz díjat kell fizetni. Én meg ezt a wiképédia+facebook szolgálatatást nem kértem ugyan csak 23r de feleslegesnek találom. Ha még mindig szükséges hogy csekkoljam az oldalt akkor írj priviben és majd otthonról wifin megnézem.
2016. jan. 3. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!