Lehetek bármennyire jó ember attól még a pokolra jutok ha nem vagyok semmilyen egyház tagja?
Szerintem ne a pokolba jutás szemszögéből közelítsd meg azt a dolgot. Szeretnél olyan emberek közé járni, akik jóra törekszenek, elfogadnak, szeretnek, közösen csinálhattok olyan dolgokat, amelyek Istennek dicsőséget hoznak?
Persze különböző felekezetek nagyban különböznek egymástól. Én a Krisztus Egyházát választottam.
A Zsidókhoz írt levél 10:24 ezt írja: "Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk."
A Zsidók 3:13 pedig ezt írja: "Sőt buzdítsátok egymást minden egyes napon, amíg tart a ma, hogy meg ne keményedjék közületek valaki a bűn csábításától."
Ha nem jársz semmilyen egyházba, akkor hogy tudod ezeket megvalósítani? Ha valakiket ismersz és szeretsz, és a barátaid, akkor nem teher találkozni velük. így kéne lenni lenni az egyházba járással is.
"Nem vagyok vallásos csak elméleti síkon voltam rá kíváncsi, hogy a szentfazekaknak mi a véleményük erről."
Na, itt egy szentfazék katolikus válasz:
Nem feltétlenül jutsz a pokolba. Akkor jutsz oda, hogy ha halálod pillanatában is, szabad akaratoddal utoljára is eltaszítod magadtól Isten kegyelmét. Ha akkor felismered, hogy egyedül Általa üdvözülhetsz, akkor nem kerülsz a pokolra. A modern teológia azt mondja, hogy az elkárhozás egy személyes döntés. Nem lehet véletlenül pokolra kerülni és nem Isten küld oda. Ez a te szabad akaratod.
ha nem vagy a pokolra érdemes nem is fox oda jutni.
de Isten elfogadása feltétlen szükséges,és azért valamit illik is tudni arról a hejröl ahol valószínűleg el fogod tölteni az öröklétet nem?
ismerd meg Jézust hogy meg ismerhesd az atyát.
a 13 válaszoló tökéletesen megválaszolta az igazságot.
(Nem vagyok olyan ember,aki mások helyesírásán kötekedik,de azért ez a "hej" konkrétan kiégette a retinám.Biblia helyett ajánlom a helyesírási szótárat.)
Szóval hiába élek példaértékű életet,de nem hiszek benne,a pokolra jutnék?Szomorú.Elég igazságtalan kitalációnak tűnik ez az egész,amolyan fenyegetésszerű.Öröklét meg kell a fenének,elég unalmas lenne egy idő után,mi a fenét tud csinálni annyi halhatatlan?És kösz,de ilyen alakokkal nem ismerkednék.
Nekem bőven elég minél többet tudni arról a helyről,ahol élek,és ami hatalmas eséllyel az egyetlen olyan hely,ahol élhetünk,mert a túlvilág nem igazán bizonyított dolog egyelőre.
És mi van,ha újjászületnénk amúgy,ahogy az meg műs vallások tartják?Miért pont a keresztényeknek van igazuk?Ha Indiában neveltek volna,valószínűleg azt hiszed el,azt gondolod igaznak.Vagy ki tudja,a többi több száz vallás mit gondol az élet utáni eseményekről.Mégis kinek van igaza?Egyiküknek?Mindegyiknek?Vagy egyiknek sem?
értem és bocs a retinádért.
nos Isten nem kötelező......
meny vagy pokol saját döntés.
a túlvilág nem igazán bizonyított dolog egyelőre.
már akinek...
de ez a te dolgod,abban hiszel amiben akarsz jogod van hozzá.
mindenki a saját vallását tartja az igaznak.
de hogy valójában melyik az? nos..........
erre csak ennyi.
szerintem Jézus meg megmutatta az igazi úttat......
"mindenki a saját vallását tartja az igaznak.
de hogy valójában melyik az? nos......
erre csak ennyi...."
Éppen ez az, mindenki a sajátját tartja igaznak. Neked Jézus mutatta meg. Másnak lehet hogy más tett bizonyosságot Istenről, az egy igaz utat. mindenkinek megvan a saját "keresztje" vallástól függetlenül. Isten megvizsgálja a szíveket és a veséket mindenkinél.
ui.
Én sem vagyok egy nagy nyelvtannáci, de ez az "úttat" hát.. Én a Biblia mellett(!) javasolnám a helyesírási szótár szintén buzgó lapozgatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!