Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Etikus a short, a day trade...

Etikus a short, a day trade egy hívő keresztény számára?

Figyelt kérdés
Egy hívő keresztény ember vagyok és amikor egy részvényt, vagy devizát shortolok rosszul érzem magam mert a cég, vagy a deviza bukására játszom, annak ellenére hogy nagyon jól megélek belőle. Ez szerintetek még összeférhet a mély vallásosságommal, vagy egy gonosz, gyarló, rossz ember vagyok?

2015. aug. 10. 09:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Ne érezd magad rosszul, nem vagy rossz ember emiatt.
2015. aug. 10. 09:56
 2/5 vfrtom ***** válasza:
100%
Vallásod miatt igen ,mert világi hívságokat hajszolsz. Meg más kárából, bukásából élsz meg, hajtasz hasznot. Ez vallás nélkül is etikátlan.
2015. aug. 10. 10:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Vagyis abból élsz jól amit mások elbuknak. :-)

Aki jogtalan haszonra tör, tulajdonosai életét veszi el. (Példabeszédek 1:19)

Ha hívő vagy, akkor az életed középpontja az élet beszéde, a Biblia kell, hogy legyen.

Idézek egy másik verset belőle:

Károli:

Péld 10:22 Az Úrnak áldása, az gazdagít meg, és azzal [semmi] nem szerez bántást.

A vers utolsó szavának 3 féle tartalmi jelentése van, és szerintem mindhárommal helyesen le lehetne forditani. A Károli verzió is helyes.

1: azzal nem szerez [bántást, szenvedést]

2: azzal nem szerez [fáradtságot, kemény munkát]

3: azzal nem szerez [sértést, indulatot, haragot.]

Az első és utolsó jelentést a második paranccsal összhangban is lehet értelmezni: szeresd embertársadat mint önmagadat. Vagyis ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak az emberek, te is úgy bánj az emberekkel.

2015. aug. 10. 13:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, TDT-zéssel végül minden pénzedet el fogod bukni.

"Ha hívő vagy, akkor az életed középpontja az élet beszéde, a Biblia kell, hogy legyen." - az élet beszéde? Több embert nyírnak ki benne, mint bármelyik könyvben, amit olvastam.

2015. aug. 10. 20:52
 5/5 anonim válasza:
Minden Isten akarata! Isten veled, és hozzád hasonlókkal bünteti a cégeket a rossz teljesítményük miatt. Neked emiatt nem kell aggódnod.
2015. aug. 12. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!