A feltámadás az ószövetségi részben mért csak utalásként van, mért nem fordul elő, maga a szó?
"A feltámadás az ószövetségi részben mért csak utalásként van, mért nem fordul elő, maga a szó?"
Azért mertr az ószövetség nem Jézus életéről szól, semmi köze hozzá. Az Újszövetség és az ószövetség kb fényévnyire vannak egymástól. Semmi közük egymáshoz. Az egyik a zsidók elmebeteg dolgait meséli el, a másik pedig azt, hogy a zsidóknak rossz a világról és az Istenről alkotott világképük. Gyakorlatilag egymás ellentettjei. Azt ajánlom ne olvass ószövetséget, mert csak ártani fog neked, ráadásul meredek marhaságok vannak benne.
Szia!
Előbb nézz utána,és akkor nem fogsz butaságokat kérdezni!
Jób 14:14 Ha meghal az ember, vajjon feltámad-é?
2.Sámuel 7:12 Mikor pedig a te napjaid betelnek, és elaluszol a te atyáiddal, feltámasztom utánad a te magodat, mely ágyékodból származik, és megerősítem az ő királyságát.
Hóseás 6:2 Megelevenít minket két nap mulva, a harmadik napon feltámaszt minket, hogy éljünk az ő színe előtt.
Az ószövetség pedig kedves 5-ös,Jézusról szól,és teljes összhangban van az újjal!
Ezt ő maga mondta:
Lukács 24:44 És monda nékik: Ezek azok a beszédek, melyeket szóltam néktek, mikor még veletek valék, hogy szükség beteljesedni mindazoknak, amik megirattak a Mózes törvényében, a prófétáknál és a zsoltárokban én felőlem.
János 5:39 Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek rólam;
Lukács 24:27 És elkezdvén Mózestől és minden prófétáktól fogva, magyarázza vala nékik minden írásokban, amik ő felőle megirattak.
Lukács 24:44 s monda nékik: Ezek azok a beszédek, melyeket szóltam néktek, mikor még veletek valék, hogy szükség beteljesedni mindazoknak, amik megirattak a Mózes törvényében, a prófétáknál és a zsoltárokban én felőlem.
Ideje lenne olvasni kicsit,mert butaságokat írtatok,de van remény felőletek! :)
Igazad van 4-es nem a számítástechnika rovatba kellett volna tenni – a többi írások, csak nevetségesek.
Igen 6-os a Jób 14:14 kivételével a septuaginta görög fordítása az anastasia feltámadás szót használja a 2Sám 7:12 és a Hós 6:2-ben
Köszönöm az emlékeztetőt!
Nincs mit!
Én is írok néha butaságokat,előfordul,legalábbis nálam gyakran.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!