Házsságon kívül bűnnek számít sok emberrel csókolózni (vagy szexuális kapcsolatot létesíteni)? Ha igen, mi benne a bűn? Többi lent!
Az eredeti kérdésem az lett volna, hogy bűnnek számít-e megkostolni más embereknek a nyálát vagy egyéb "tiltott" dolgát?
Tehát a nyállal vagy egyéb folyadékokkal való érintkezés számít bűnnek, a szándék vagy egyéb?
Mi és miért?
Engem érdekelnek a vallásos válaszok is természetesen, azért írtam ide.
Akkor te azt mondod, ha jól értem, hogy nem bűn egyik sem.
Nem vagyok sátánista.
De nem mindegy, hogy a szájában vagy nem a szájában ízleli valaki?
Akkor azt mondod, hogy maga a szexualitással kapcsolatos vágy bűn, ami élvezetet okoz?
Miben más a sperma vagy a nyál?
Amúgy én meg azt hittem első olvasásra az írásod, hogy csókkal köszönsz :D
Hallgass zenét vagy menj aludni, mert ilyenkor már káros fent lenni.
https://www.youtube.com/watch?v=g6xW19q-zvE&t=232
Szép álmokat!
Bűnnek számít Lucifer minden keresztény vallás szerínt a közösülés.
A csók az még nem bűn, de a szex az már annak számít.
Legalábbis én így tudom, hogy minden keresztény vallás bűnként kezeli a házasságon kivüli szexet.
Nos Dáviddal például ez a helyzet;
2Sám 12:9 Miért vetetted meg az Úrnak beszédét, oly dolgot cselekedvén, mely útálatos ő előtte? A Hitteus Uriást fegyverrel ölted meg, és az ő feleségét magadnak vetted feleségül; magát pedig az Ammon fiainak fegyverével ölted meg.
2Sám 12:10 Most azért ne távozzék el a fegyver soha házadból, mivel megútáltál engem, és a Hitteus Uriás feleségét elvetted, hogy feleséged legyen.
2Sám 12:11 Ezt mondja az Úr: Ímé én épen a saját házadból bocsátok reád csapásokat, és feleségeidet szemed láttára veszem el, és adom más felebarátodnak, és hál a te feleségeiddel fényes nappal.
2Sám 12:12 Mert te titkon cselekedtél; de én az egész Izráel előtt és napvilágnál cselekeszem azt.
2Sám 12:13 Monda azért Dávid Nátánnak: Vétkeztem az Úr ellen! És monda Nátán Dávidnak: Az Úr is elvette a te bűnödet, nem fogsz meghalni.
2Sám 12:14 Mindazáltal, mivel alkalmat adtál a gyalázásra az Úr ellenségeinek e dologban: a te fiad is, a ki lett néked, bizonynyal meghal.
Nem maradt büntetlen.
Mt 5:28 Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.
Mt 5:29 Ha pedig a te jobb szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.
Viszont;
Jn 8:11 Az pedig monda: Senki, Uram! Jézus pedig monda néki: Én sem kárhoztatlak: eredj el és TÖBBÉ NE VÉTKEZZÉL!
Én nem vagyok tanú de azért látom, hogy nem igazán elfogadott a házasságon kívüli szex.
Az más kérdés, hogy Jézus megbocsátott az asszonynak mert meg is volt az oka, viszont felhívta a figyelmét, hogy "többé ne tedd".
Bizony bűn kedves kérdező, és méghozzá nem is akármilyen bűn, hanem fő bűn a szex.
Az, hogy csókolózol szerintem sem bűn, ha vissza tudod fogni magad, hogy ne menj tovább.
Igen am de Davidnak volt tobb felesege es agyasa is ...Az hogy o megis egy hazas aszonyal is akart az verte ki a biztositekot...
Tehat agyas aki nem kotott vele lenyegeben hazasagot megis lefekudtek azon kivul volt tobb felesege is akikkel szinten...
De Betsabe eseteben sajna, kit ektelenul megszeretet aztan meg is ba....ta.. :)) az volt a baj hogy mar hazas bvolt...
A ravasz David meg hogy ne maradjon hazas Betsabe megolette a ferjet de gy hogy o artaltan maradjon...azaz az elleneg surujebe vezenyeltette addig amig csak megoltek...
Es Isten ezt az aljasagot "honoralta" buntetessel...
Tehat a kerdes adott: miert nem lehtnek ma is agyasaid esetleg tobb feleseged is???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!