A katolikusoknak mi a véleményük a homoszexualitásról?
Megvetik őket? Hogy állnak hozzájuk?
Sok homoszexuálissal beszéltem akik járnak templomba, gyakorolják a vallást, szerintük ez bűn. Tényleg az?
Én is azt tudnám mondani, amit a legtöbben. Az nem bűn, ha valaki vonzódást érez vele azonos nemű személy iránt, hiszen ezt nem maga dönti el. De az aktus már bűn, mivel ellene mond a természet rendjének. "Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket." (Ter 1,27)
"Azután az Úristen az emberből kivett oldalcsontból megalkotta az asszonyt, és az emberhez vezette. Az ember így szólt: „Ez már csont a csontomból és hús a húsomból. Asszony a neve, mivel a férfiből lett.” Ezért a férfi elhagyja apját és anyját és feleségéhez ragaszkodik, s a kettő egy test lesz." (Ter 2, 22-24). Tehát az a természet rendje, hogy a férfi és a nő legyenek, akik házasságban élnek, hogy utódokat hozhassanak világra. A melegházasság pont a házasság egységét bontja meg. (Érdekes, hogy 2000 éven keresztül senki sem gondolt a melegházasságra). Szomorú, hogy egyre több országban bevezetik.
A meleg embereket nem ítélem el, de a melegházasságot igen.
Ezeknek az érzéseknek jobb, ha nem adják át magukat, mert bűnnek számítanak. Mint ahogy az is bűn, ha olyan dühössé válok, hogy megverek, esetleg megölök valakit. Vagy, ha féltékeny vagyok, és tönkreteszem az exem kapcsolatát.
Újat tehát nem igazán tudnék mondani, csak a KEK szavait ismételgetem, amit az első oldalon linkelt valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!