Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Károli VS UVF. Mikor lesz...

Károli VS UVF. Mikor lesz Jézus a latorral a paradicsomban?

Figyelt kérdés

Ő pedig ezt mondta neki: „Bizony mondom neked ma, velem leszel+ a Paradicsomban+.”

Az a vessző rengeteg problémát okozott már mindannyiunknak.

Persze azt mindannyian tudjuk, hogy az eredeti kéziratokban nem volt se vessző se szóköz se írásjelek, így mindenki önkényesen oda tehette ahova jónak látta.

Károli a „MA” elé tette, az UVF a „MA” után tette.

De vajon melyik van összhangban a Bibliával?

Nekem van egy elméletem amit most megpróbálok megfogalmazni , és aztán majd beszélgethetünk.

Nézzük akkor a Károli által fordított igét;

Lk 23:43

És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban.

Nos kettőspont a „MA” előtt.

Ez azt jelentette, hogy már aznap vele lesz a lator a paradicsomban.

De hogyan lehetséges ez ha Jézus 3 napig a sírban volt?

Akkor kivel ha Jézus a sírban volt, és csak 3 nap múlva támad fel?

Hazudott volna Jézus, vagy a sokk miatt, a fájdalom miatt már nem tudta, hogy mit beszél?

Nem, szerintem Jézus teljes tudatában volt amikor az ígéretet tette.

A lator valóban vele volt már aznap a paradicsomban, a lator Istennel volt már aznap a paradicsomban.

De lássuk összhangban van a Luk.43:23 más igékkel;

Néhány fontosabb igerészt emelnék ki csak a helyigény miatt.

Jn 1:1

Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

Jn 20:28

És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!

Fil 2:6

A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,

Jel 1:17

Mikor pedig láttam őt, leesém az ő lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az ő jobbkezét, mondván nékem: Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó,

1Tim 3:16

És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.

Kol 2:9

Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg,

Jel 2:8

A Smirnabeli gyülekezet angyalának pedig írd meg: Ezt mondja az Első és Utolsó, a ki halott vala és él:

Jel 22:12-13

És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.

Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.

Ézs 9:6

Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

Ézs 17:7

Ama napon Teremtőjére tekint az ember, és szemei Izráel Szentjére néznek;

Zak 12:10

A Dávid házára és Jeruzsálem lakosaira pedig kiöntöm a kegyelemnek és könyörületességnek lelkét, és reám tekintenek, a kit átszegeztek, és siratják őt, a mint siratják az egyetlen fiút, és keseregnek utána, a mint keseregnek az elsőszülött után.

Zak 11:13

És monda az Úr nékem: Vesd a fazekas elé! Nagy jutalom, a melyre becsültek engem. Vevém azért a harmincz ezüst pénzt, és vetém azt az Úrnak házába, a fazekas elé.

Úgy gondolom, hogy ez elég egyértelmü.

A Lukács 23:43 ban tett ígéretében Jézus betartotta a szavát.

De itt vannak még igék amelyeket meg lehet vizsgálni;

Ján.15:26, Ján.1:18, Ján.8:58,Ján.17:20-24,1Kor.15:28,1Kor.11:3,Zsid.1:5, stb,stb,stb

Na és akkor most lássuk a UVF szerinti fordítást.

„Ő pedig ezt mondta neki: „Bizony mondom neked ma, velem leszel+ a Paradicsomban+.”

Nos itt az a helyzet, hogy az UVF hívei sok mindent meg kellene magyarázzanak.

Például azt, hogy miképpen lesz Jézus a latorral a paradicsomban amikor az ők tanításuk szerint Jézus soha nem lesz a paradicsomban.

Tehát Jézus azt mondja a latornak azon a napon, hogy majd egyszer együtt lesznek a paradicsomba, ami soha nem fog megtörténni mivel pontosan ők mondanak ellent a saját tanításuknak, vagyis a paradicsom a földön lesz ahol Jézus nem lesz. :)

Értitek?

Már itt az elején ha figyelmesek vagyunk látjuk, hogy összeomlik az egész UVF, és ez csak egyetlen egy ige kedves testvéreim.

És itt kezdődnek aztán a végtelen magyrázkodások, hogy nem úgy kel érteni hanem így, hogy Jézus mikor ezt mondta nem így gondolta hanem úgy, és így tovább.

Mi az egyszerűbb, elfogadni a Biblia ihletett egyszerűségét, vagy pedig hagyni magunkat bele vezetni egy emberek által létrehozott gondolat labirintusba amiből aztán soha nem kerülünk ki;-Ez lenne a híres UVF logika?

Na de azért tettem fel a kérdést, hogy ezt megbeszéljük. :)

2015. júl. 13. 23:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az eredeti szöveg nem tartalmaz központozást, a jehovisták által erőltetett változat nagyon hipotetikusnak, szintetikusnak és manipulatívnak tűnik, még abban sem vagyok biztos, hogy a korabeli nyelvben értelmezhető lett volna az általuk sulykolt változat.
2015. júl. 14. 00:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

érdemes figyelembe venni, hogy minden más felekezet minden más nyelven úgy értelmezi mint Károli

az ÚVF értelmezés kizárólag jehova tanúi értelmezése, a fordító bizottságnak csak az egyik tagja tudott, meglehetősen felszínesen görögül, igazából szótáraztak, későb mikor a szótárak szerzőire hivatkoztak, ők nyílt levél formájában elmarasztalták őket

az új világ fordítás, pedig mindig az angol fordítása, nincs olyan ,hogy újra za eredeti nyelvekről fordítják magyarra

más bibliafordítások a legtöbb esetben az eredeti nyelvekből készülnek, és bár számos fordítás, számos nyelven, ebben a dologban egyet értenek, kivétel csak az ÚVF

2015. júl. 14. 00:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Isten vs sátán :))))))

Mentem a kérdést, annyira jó.

2015. júl. 14. 05:09
 4/9 anonim ***** válasza:
érdekes, hogy Istenről tudjuk, hogy Ő rendszeresen volt a paradicsomban, ott járkált, beszélgetett ádámmal. Jézus is azt mondta: veletek leszek minden nap, igaz, ez nem a paradicsomra vonatkozott.
2015. júl. 14. 07:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Én kiírtam nemrég egy kérdést, hogy ha senki sem látta és hallotta az Atyát, akkor kicsoda szólt Mózeshez, Ábrahámhoz és a paradicsomban Ádámékhoz, de idáig csak lebutázást kaptam. :(
2015. júl. 14. 07:54
 6/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok! :)

Köszönöm a válaszokat ment a zöld pacsi.

"Isten vs sátán" :D :D

Erre nem gondoltam!

De jót nevettem.

Biztos, hogy jobban is meg lehetett volna fogalmazni a kérdést most láttam ahogy visszaolvastam,hogy vannak azért fogalmazási hibák de remélem mindenki megérti a lényeget. :)

Szép napot!

2015. júl. 14. 08:03
 7/9 A kérdező kommentje:
5-ös azt lehet, hogy én is fogok kapni tucatszámra. De attol az igazság még nem fog megváltozni. :)
2015. júl. 14. 08:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Már máshol is feltettem ezt a kérdést, bemásoltam a linket, de képtelen rá válaszolni. Miért?????????

A valláskritikában egy tanú nagy mellénnyel állította, hogy tudja a választ, de előbb mondjam meg, hogy melyik egyházhoz tartozom, mintha a kettőnek lenne köze. Aztán jött nekem a megszokott őrtorony magyarázattal, ami csak a feltámadással foglalkozik, hogy Jézus 3 napig aludt, de a kérdésre képtelen válaszolni. Most vagy nem tudja és berögzötten terel, már észre sem veszi, vagy pedig nem is érti mit kérdezek. Kicsit idegesítő.

2015. júl. 15. 14:00
 9/9 anonim ***** válasza:
jó kérdés
2015. júl. 19. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!