Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek az Opus...

Mi a véleményetek az Opus Dei-ről?

Figyelt kérdés

#szekta #Opus Dei
2015. júl. 12. 22:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Utánaolvastam, mert nekem nem volt ismert és ezt találtam (véleményemmel együtt):

"Az alapítást egy látomásra alapozta. Ekkor megvilágosodott, hogy a világi emberek a mindennapi életüket folytatva is törekedhetnek a szentségre."

Erről a Biblia is ír, nem kell ehhez megvilágosodás, így innentől már fenntartással olvastam tovább.

"Minden megkeresztelt ember meg van hívva arra, hogy Krisztust kövesse, vagyis arra, hogy az evangélium szerint éljen és Krisztus tanítását hirdesse."

Ez nem így van. A keresztelés saját döntés kell, hogy legyen, nem pedig meghívás, ez bibliátlan állítás. Krisztus sehol sem mondott olyat, hogy megtérés nélkül kereszteljenek, azt viszont igen, hogy térjetek meg, majd aztán merítkezzetek be.

"Szent Josemaría előszeretettel hangsúlyozta, hogy az Opus Dei szellemiségének alapja az istengyermekség. A keresztények a keresztség által Isten leányaivá és fiaivá válnak. "

Ez sem igaz, mert a keresztelés nem elég, ha nem önként döntött úgy az illető, hogy ő akarja.

János 1:12 Azoknak azonban, akik elfogadták őt, jogot adott arra, hogy Isten gyermekei legyenek. Mindazoknak, akik hisznek benne.

Egy csecsemő hogy hihetne benne????

"Igyekeznünk kell a teljesen anyagi dolgokon, Isten és minden ember szolgálatán keresztül szentté válni – fogalmazott az Opus Dei alapítója. A család, a házasság, a munka és a mindennapi elfoglaltságok állandó alkalmat kínálnak arra, hogy Krisztussal találkozzunk, őt utánozzuk az emberi és keresztény értékek – a szeretet, a türelem, az alázatosság, a szorgalom, az igazságosság, az öröm stb. – gyakorlása révén."

Tök jó, erre buzdít a Biblia is, ugyanakkor Krisztus nélkül NEM MEGY! Ezt nem értik meg azok, akik a saját cselekedetet helyezik előnybe és nem értik a megváltás lényegét, hogy Jézus nélkül a feje tetejére is állhat valaki, akkor sem lesz elfogadható Isten szemében! Egyedül Krisztus Jézus vére az, ami megtisztít és ha befogadja valaki, akkor annak gyümölcseként fog Isten elénk hozni olyan szolgálatokat, amik által szolgálunk a másik ember felé! Plusz még mindentől Isten az, aki megtisztít, önként nem fog menni.

"Az Opus Dei tagjai mindennap részt vesznek szentmisén, és néhány percet az evangélium olvasására fordítanak. "

Ezt fordítva kellene. Napi egy órát kéne minimum Biblia olvasással tölteni imádságban. Kéne. Nekem is...

"Gyakran járulnak a bűnbocsánat szentségéhez"

Miért? Hányszor akarják Krisztust keresztre feszíteni?

"Életükben fontos helyet foglal el Szűz Mária tisztelete."

Kinek elenvájt, kinek az őrtorony, kinek szűz Mária az imádat tárgya, miközben utálják egymást.

"Krisztus követése értelmében igyekeznek kisebb áldozatokat felajánlani Istennek, főleg olyanokat, amelyek feladataik megbízható teljesítését segítik elő és felebarátaik életét kellemesebbé teszik. Ezenkívül böjtölnek és alamizsnát adnak a rászorulóknak."

Ez már valami, innen kezdődik a keresztény életvitel, amikor nem a földi vagyon számít és megérti valaki, hogy a jövedelmet is Isten adja, tehát nyugodtan szánhat oda másnak is belőle.

" A keresztények Krisztus tanúi, és a remény üzenetét adják tovább példájukkal és szavaikkal rokonaiknak, barátaiknak és kollégáiknak. "

Zseniális mondat, nagyon tetszik.

A normák nagyon tetszenek, függetlenül attól, hogy ÉN mit gondolok a Szentmise és a Biblia olvasásának arányáról, követendő példa.

2015. júl. 13. 13:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Ezt én is megtaláltam de mivel itt Magyarországon kevésbé ismert olyan véleményére is kiváncsi lennék aki tagja volt. Olyat is lehet olvasni róluk hogy nagy befolyással birnak Vatikánban, és még a pápa választásba is beleszolnak.
2015. júl. 13. 13:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ha így van, akkor ott vezetőségbeli szinten történnek ilyesmik, nem hiszem, hogy egy tiszta szívű ember, aki szolgálni akarná az Urat ilyesmibe bele akarna folyni szándékosan.
2015. júl. 13. 14:22
 4/4 anonim ***** válasza:
2016. jan. 14. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!