El tudtok képzelni egy keresztény egyiptológust? Aki keresztényként egyiptológiát kezd el tanulni, annál fenn áll a veszélye annak, hogy kísértésbe esik és az egyiptomi isteneket kezdi el imádni?
Gyenge hitű embereknél előfordul, hogy tanulmányoznak egy vallást és áttérnek.
Én speciel nem nagyon tudom elképzelni, hogy a XXI.század embere pont a Napot meg az ilyesmiket kezdi imádni. Ha te erre mégis hajlamos vagy, akkor szerintem inkább ne légy egyiptológus.
Sziasztok!
szp72!
"Én speciel nem nagyon tudom elképzelni, hogy a XXI.század embere pont a Napot meg az ilyesmiket kezdi imádni."
Egyiptomban nem a napot tisztelték Istenként, hanem, mint Isten egyik megnyilvánulását tisztelték. A kettő nem ugyanaz.
Amúgy rendkívül érdekes amit írsz, ugyanis azt nem tudod elképzelni, hogy a 21. század embere a természetre, -amit lát-, alázattal, mint Isten szent megnyilvánulására nézzen, azt viszont normálisnak tartod, hogy a 21. század embere valami olyasmit tisztel Istenként, amiről fogalma sincs. Ennek következtében a természetet gátlástalanul kirabolja, a felelősséget pedig elhárítja.
Azt gondolod, hogy borzalmas lenne a világ, ha az ember Isten szent megnyilvánulásaként tisztelné a vizet, földet, levegőt, tüzet, netán a másik embert is? Nem éppen ennek a hiánya okozza, hogy gátlástalan barbarizmusként funkcionál az úgynevezett civilizált világ?
Pietrosol-nak
"Egyiptomban nem a napot tisztelték Istenként, hanem, mint Isten egyik megnyilvánulását tisztelték."
Hogy érted, hogy Isten megnyilvánulása? Isten teremtménye, vagy maga az Isten Nap alakban? Mellesleg az egyiptomiak több istent imádtak. A Nap a Napisten megnyilvánulása volt, hogy a szavaiddal éljek.
Már a feltételezés is abszurd. Csak azért mert valakit nagyon érdekel egy bizonyos letűnt kultúra, attól még nem fogja annak a rég letűnt civilizációnak a vallását felvenni o.O
Akármilyen egyiptológus is legyen valaki, akármennyire is imádja és akármennyire is érdekelje az ősi egyiptomi vallás, halál biztos hogy nem kezd el hozzájuk imádkozni.
Szerinted a görögök még mindig Zeuszhoz meg Athénéhez imádkoznak?
Akárki, akármennyire is beleássa magát egy bizonyos népcsoport történelmébe, attól még kezd el úgy élni mint ők, hisz a mai világba majd
nemhogy kivitelezhetetlen.
Az ókori egyiptomiak valóban egyes természeti jelenségeket/ eseményeket istenítettek. Lássuk be azért, hogy senki nem olyan elvetemült, hogy hirtelen elkezdjen egy vízilóhoz imádkozni csakhogy a nőjének könnyebben menjen a szülés.
Engem is nagyon foglalkoztat Egyiptom ősi kultúrája, szeretnék is majd vele foglalkozni és érdekelnek az isteneik is, de nem fogok hozzájuk imádkozni az tuti, nem hiszek bennük, egyszerűen csak érdekelnek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!