Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mik az elképzelések arról,...

Mik az elképzelések arról, hogy mi lesz a fenevad bélyege?

Figyelt kérdés

Hallottam a chipről.Meg arról is, hogy hazánkban is beakarják vezetni meg az EU-ban is.

Aztán mondtak nekem olyat adventisták, hogy nem is az lesz.

Szóval a különböző egyházak,felekezetek, hogy látják ezt?

2015. júl. 5. 12:47
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Az adventisták a vasárnapot tartják annak.
2015. júl. 5. 12:57
 2/10 anonim ***** válasza:
43%
Úgy is fel lehetne tenni a kérdést, hogy "mi volt a fenevad bélyege". A divatos futurizmus ellenére ugyanis a preterista iskola is szilárd lábakon áll, ami azt képviseli, hogy a Jelenések látomásai már a múltban beteljesedtek.
2015. júl. 5. 13:07
 3/10 anonim ***** válasza:

szerintem nem lesz ilyen egyszerű, mert amit ír a könyv, h kézfejen vagy homlokon lesz az az ókorban a rabszolgaság bélyege volt, tehát a lényeg, hogy a "fenevad tulajdona" vagy szerintem ez simán lehet az h egy despotikus uralkodónak kvázi eladod magad, esetleg lemondasz a jogaid egy részéről cserébe juttatásokért

pl az uralkodó minden tulajdont a magáénak nyilvánít, vagy államinak, az államnak persze ő a feje, ahhoz h gazdálkodhass az állami tulajdonal el kel magad adnod az államnak, hogy a része lehess... ez emlékeztet egyes kommunista diktatúrákra ugye

a szélsőjobbos diktatúrák, köztük a nácik is úgy álltak hozzá az emberekhez mint állami tulajdon, esetleg a vezető személyes tulajdona, pl a náci egészséges életmód propaganda része volt, h nem a saját testedről beszélünk hanem állami tulajdonról, amit nincs jogod megrongálni

2015. júl. 5. 13:41
 4/10 Tamás321 ***** válasza:
67%
65%-os előttem válaszoló. Ez nagyon jó szerintem, amit írtál. Logikus gondolkodásmódra vall. Biztos, hogy valamerre errefelé kell keresgélni. Én még azt is beleszőném a rabszolgás dologba, hogy így volt Izrael is, mikor Isten kihozta Egyiptomból. Inkább visszament volna rabszolgának az anyagi javak miatt, minthogy higgyen abban, hogy Isten fogja őket ellátni. És ehhez közeli a mai emberiség, aki a hatalomnak szeret hódolni, csak hogy kapjon tőle rangot, pozíciót, hatalmat.
2015. júl. 5. 13:56
 5/10 anonim ***** válasza:
43%

Annyira bírom ezeket a vallási jóslatokat...

Homályosak, nincs bennük semmi konkrétum, keveset mondóak és annyi lyuk van rajtuk, mint egy szétlőtt sajtreszelőn, ergo az égvilágon bármit bele lehet képzelni. "Valami történni fog valamikor és valamit fog okozni és az valamit fog elkezdeni valakiknél" - így hangzik az összes ilyen jóslat, csakis az ember fantáziája szabja meg, hogy ki és mit képzel bele.

2015. júl. 5. 17:19
 6/10 Roland G. ***** válasza:

Jelenések 13:16-18 "Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.Itt van a bölcseség. Akinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat."

Itt olvashatsz érdekességeket és összevetheted a bibilai résszel:

[link]

[link]

Olvastam egy cikket,hogy pontosan ugyanolyan fizikai károkat okozhat a Verichip,amit a Biblia ír:daganatokat például!

Mindenesetre érdekes hasonlóságokat mutat amit a biblia ír,és amit a chipről olvashatunk.Olyan világban élünk már most,hogy ha akarnak,akkor bárkiről bármit megtudnak perceken belül.A cél a totális kontroll kiépítése!

2015. júl. 5. 19:22
 7/10 anonim ***** válasza:
71%
Első vagyok: amit írtam az igaz, nem értem miért kellett lepontozni. Ők annyira szombat imádók, annyira különlegesnek ls felsőbbrendűnek érzik magukat, hogy el is fogadták az (ál)profétanőjük kamu jóslatát, hogy a vasárnap lesz a fenevad bélyege. Ez egy tény és a kérdező kérdésére reagáltam.
2015. júl. 5. 20:09
 8/10 anonim ***** válasza:
77%

szerintem ez a jóslat nem homályos, manapság azért nehéz értelmezni mert nagyon kell tudni hozzá a történelmi hátteret az akkori filozófiát, stb, na úgy már erősen világos, sőt egyesek úgy vélik (és szerintem még nem is logikátlanul) hogy a nagyrésze az ókori rómáról szól (van 1-2 egészen nyilvánvaló utalás, pl a 7 dombra épült város)

ugyan így az elején a gyülekezeteknek szóló levelek emgértéséhez is ismerni kell a hátteret

ha mondjuk én ma írok egy elvelet, amiben ez áll "végül úgy döntöttem elég lesz 2" abba később ha félretesszük a történelmet tényleg bármit bele lehet magyarázni, holott csal ismerni kéne a körülményrendszert

2015. júl. 5. 21:48
 9/10 Tamás321 ***** válasza:
76%
Ami egyre inkább kitisztul, egyre inkább nem lesz homályos. Dániel könyvében is arról van szó, hogy nagyobbá lesz a tudás. És az értelmesek mindent megértenek, az istentelenek pedig semmit nem értenek."A gonoszságban élő emberek nem értik meg az igazságot; a kik pedig keresik az Urat, mindent megértenek."
2015. júl. 5. 22:35
 10/10 anonim ***** válasza:
2-es válaszolónak lesz igaza. Az üdvösség feltétele csakis Jézusban való hit, ez nem fog változni a jövőben sem. Jelenések nagyrésze a múltban, főleg az Ószövetségben beteljesedett. Ez az én véleményem is. Ennek belátásához nem is kell semmilyen iskola, "maga a Szent Szellem tanít minket", ott a Szentírás, haszáljátok a Károli hivatkozásait a Jelenések Igéinél és látjátok, hogy sok ószövetségi eseményre utal vissza.
2015. júl. 9. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!