Nem vagyok megbérmálva. Lehetek katolikus keresztszülő?
Én sem voltam elsőáldozó, csak meg lettem keresztelve.
Mégis két keresztgyerekem van - eddig.
Ha minden jól megy, októberben lesz egy harmadik is.
Nem ismerem pontosan az egyházjogot, de keresztszülő az legyen, aki vállalja, hogy a gyerek Jézusban való lelki növekedésének elősegítését vállalja, imádkozik érte, stb. Nagy felelősség, áldást kívánok hozzá Neked! :)
A bérmálás csak akkor ér vmit, ha él az illető azokkal a szellemi ajándékkal, amit nyújt.
Utolsó válaszoló, olvasd el ezt:
"Ahány egyházközség annyi szokás, így ha már megvan a kiszemelt templom érdemes felkeresni és megérdeklődni a helyi szokásokat."
Kérdező, Neked is ajánlom ezt az oldalt:
Julianna! Mindig tanulhatok valami újat :) Tényleg nem gondoltam volna, azt hittem, ezek valami kőbe vésett szabályok, köszönöm! Bár időközben találtam egy leírást, ahol épp azt írják, amit én:
Ezzel szemben egy másik leírásból ezt emelném ki:
"- az egyház szándéka szerint megbérmáltnak kellene lennie, de ettől sokfelé eltekintenek (alig lenne alkalmas keresztszülő, sajnos...)", szóval teljes döbbenetemre teljesen követhetetlen a rendszer. Kedves kérdező, az adott gyülekezet vezetőjét kérdezd meg, ha tényleg biztosra szeretnél menni!
"Az a személy, aki megbérmálatlanul lesz "keresztszülő", az egyház által vezetett keresztelési anyakönyvben nem csak mint "tanú" lesz bejegyezve?"
Így van, hivatalosan csak tanúként lesz bejegyezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!