A pokol (seol) Isten emlékezete?
Figyelt kérdés
a biblia szerint: a seol az emberiség közös temetője. aki meghal, megszűnik létezni,nem kerül sehová máshová, csak a földbe.ennélfogva csakis Isten emlékezetében marad meg. ennélfogva a seol Isten emlékezete? nem tudom, jól értettem-e, nekem ezekből ez következik.2015. máj. 20. 07:57
11/17 A kérdező kommentje:
nekem ez még új. mármint hogy a pokol Isten emlékezete. persze megértem, hogy sátán töltötte meg ezt igazából "tartalommal", hazugsággal, hogy a pokol egy kínzókamra, és ott örökké szenvednek az emberek. szóval nem helytelen párhuzamot húzni vagy inkább egyenlőséget tenni a seol, és Isten emlékezete között?
2015. máj. 20. 14:17
12/17 KZitus válasza:
"egyetértek. te akkor egy konkrét, gps koordínátákkal behatárolható helynek véled a seolt?" - írod.
Nem. Mivel ott senki nem volt úgy,(és nem is lehet), hogy mesélhetne róla, csak arra hagyatkozhatunk, amit Isten leír róla.
Amit a Biblia ír a seolról, az egy olyan hely, ahova MINDEN ember kerül, és ahonnan vissza tudja Isten hozni az embereket, akit akar.
13/17 anonim válasza:
# grkaty
Az nem "emléksír", magyarul ennek "síremlék" a becsületes neve. Görögül μνημεῖον.
14/17 KZitus válasza:
Az "emléksír", és a "síremlék" nem azonos, nem ugyan azt jelenti
15/17 A kérdező kommentje:
szerintem itt nem a sír, hanem az emlék a lényeg, arra a pontra utal, ahol Isten elraktározta őt az emlékezetében. ha ott van, fel fog támadni.
2015. máj. 22. 16:25
16/17 világvége1 válasza:
A pokol minden világnál rosszabb hely. Egymást és magukat bántják ott a gonoszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!