Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A maszturbálás halálos bűn?...

A maszturbálás halálos bűn? Ha maszturbálok, nem áldozhatok? (Római katolikus)

Figyelt kérdés

2015. máj. 14. 23:55
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

.Dowd!

Érdemes elolvasnod (másnak is) :

[link]

Ez a tudománynak a véleménye...

Ja, és amúgy igen, egyébként teológiai véleményt kérdeztek. Ami isteni tudományt jelent (minden tudomány felett áll). Nem pszichológiait, vagy szexológiait.

2015. máj. 15. 17:41
 12/31 anonim ***** válasza:
58%
Nem halálos bűn.Ki ellen vétesz vele? Örömet okozol vele magadnak.Igen,az öröm rossz...Isten utálja az örömöt.A szeretet gyűlöli az örömöt,a boldogságot.Ezt nyugodtan elhiheted azoknak a vallási tanítóknak,akik szerint bűn.Hiteles a kijelentésük ugye?
2015. máj. 15. 17:52
 13/31 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem a halálos bűn kategóriájába esik, de miért nem kérdezel meg egy papot?

Dowd, nyilván nem is tudod, mi az egyház hivatalos álláspontja (ha van neki egyáltalán!), csak dumálsz, ismételgeted a régi, ócska szabadkőműves közhelyet a tudomány és a vallás összeférhetetlenségéről.

2015. máj. 15. 18:11
 14/31 anonim ***** válasza:

köszönöm, mint minden ez is vihető túlzásba. ahogy a vallásosság is ;) ha meg már tudományok, inkább egy neves egyetem linkjét várnám mint piripócs blogját :D:D:D:D

szóval a tudomány szerint rendben van az egyház véleménye innentől nem lehet mérvadó hasraütésre. ;)

2015. máj. 15. 18:11
 15/31 anonim ***** válasza:

az egyház a bűnök közé sorolja, ez nem változott. :) szabadkőműves? én nem dolgozom építkezésen :D:D:D:D:D

2015. máj. 15. 18:13
 16/31 anonim ***** válasza:
" Mai ismereteink szerint a szexuális viselkedés egészségessé és kulturálttá tételének egyetlen hatásos módja a tudományosan megalapozott, átfogó és intézményes szexuális nevelés, a szexre is kiterjedő, preventiv egészségvédelem lenne. Sajnos, ezt még kevesen ismerték fel még a köznevelés és közegészségügy illetékes vezetői közül is. Ezért van az, hogy a megalapozott és átfogó, vagyis a vázlatos biológiai felvilágosításon túlmenő szexuális nevelés még mindig hiányzik nemcsak a magyar, de sok más ország iskoláiban és egyéb köznevelési fórumain is; annak ellenére, hogy korszerű szakirodalom és nevelési tapasztalatok is bőven állnak rendelkezésre. Érdemleges preventiv intézkedések hiányában így mindenkinek saját felelőssége alapján kell beszereznie a szükséges ismereteket és felkészültséget.." legalább végig olvashattad volna :D:D:D:D
2015. máj. 15. 18:22
 17/31 anonim ***** válasza:
10%

300 MI ATYÁNKAT KELL MONDANOD ,DE NEM MASZTURBÁLÁS KÖZBEN!

Viccen kivül:

A maszti NEM bűn!

2015. máj. 15. 19:36
 18/31 anonim ***** válasza:
44%
Teljesen biztos vagyok benne, hogy a maszturbálás halálos, mivel eddig nagy számban haltak meg mindazok, akik maszturbáltak. A statisztika nem tévedhet ekkorát!
2015. máj. 15. 21:46
 19/31 anonim ***** válasza:

Végigolvastam.

És egyetértek vele, különben nem linkeltem volna. Egy szóval nem mondtam, hogy a maszturbálás ne lenne természetes. Leírtam, hogy függ az ember élethelyzetétől és állapotától, hogy normálisnak mondható-e a tette (teológiailag vagy akár pszichológiailag).

Amit bemásoltál, az csak a saját idiotizmusodat bizonyítja. Vagyis, hogy a saját eszméden túl nem látsz. Mindent annak fényében akarsz értelmezni. Ezt hívják fanatizmusnak.

2015. máj. 15. 22:27
 20/31 anonim ***** válasza:
a cikk amit linkeltél elég egyértelműen leírja, hogy alapból totálisan természetes a maszturbálás. és a fő témája a szexuális függőség, és annak formái amik előfordulhatnak egyeseknél. ez közel sem jelent általános jelenséget. szó sincsen benne arról, hogy bizonyos élethelyzetekben. a szexuálpszichológia egyértelműen úgy fogalmaz, hogy a maszturbálás rendben van minden életkorban az bölcsitől a halálig, és kapcsolaton belül is. nem meglepő módon ezt is lehet túltolni. éppúgy ahogy lehetsz koffein függő vagy más, úgy lehetsz szexfüggő. sőt okozhat szexuális zavart, nemes egyszerűséggel hozzászokik a saját kezéhez és ehhez az ingerhez és pl. lelankad a hüvelyben. ettől még a maszturbálással nincsen gond, ahogy kávé sem rossz dolog, az egyénnel van a gond. nem az autóvezetés a rossz, mert páran gyalogost gázolnak :D a katolikus egyház bűnnek tartja ami abszurdum tudományos szempontból, ez nem is kérdés. :)
2015. máj. 16. 08:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!