A muzulmánok honnan tudják mindig, hogy merre van Mekka? Vagy honnan tudják meg?
Vannak mobilokra ilyen programok (androidokra nagyon sok ilyen van) illetve vannak külön iránytűk is,ezek úgy működnek, hogy az iránytű oldalán van 360 rublika megszámozva, és te kapsz hozzá egy füzetecskét amiben benne vannak a nagyobb városok, minden városhoz van egy szám te pedig összeegyezteted a kettőt. A harmadik megoldás az, hogy a neten vannak műholdas programok ( [link] amik google maps segítségével megmutatják az imairányt, ha egy pontos címmel kapcsolatban keresed, az pedig hatalmas tévhit, hogy kelet felé kell, vagy, hogy a törökök ne tudták volna merre van Mekka, én imádkoztam magyarországi törökök által több száz éve épített mecsetben és tökéletes volt az imairány, előfordul ugyan olyan mecset, aminek rossz a tájolása, de elég ritka, Moszkvába például pont mostanság bontottak le egy ilyet, ez pedig egy kis érdekesség http://www.youtube.com/watch?v=coG1JV-_FYM&feature=related ha bármi kérdésed van még írjál nyugodtan.
egy muszlim
Most keletre,nyugatra,délre vagy észak
ra van.
Kérlek
A napot kell nézni Mekka irányát úgy tudod határozni hogy a naptól kicsit jobbra fordul
Én tudom jó magam is muszlim vagyok hála istennek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!