Szerintetek létezik a Földön igazság, vagy valami lét a halál után?
Én magam egyáltalán nem vagyok vallásos, de pár napja olvastam egy Csikatilo nevű orosz sorozatgyilkosról, aki egy igazi állat volt. Főleg gyerekeket ölt meg, nagyon kegyetlen módon, nem írom le, aki akarja utána nézhet. Ez még az 1980-as években történt.
A honlapon ahol olvastam az esetről, voltak fenn helyszíni fotók és leírások a gyilkosságokról és fotók az áldozatokról. Volt egy 11 éves fiú akit 1990 januárjában elcsalt egy mozi elől és végzett vele, halálra késelte és megcsonkította, bele se akarok gondolni. 1 hónap múlva találtak rá. Erről a fiúról is volt fenn egy fénykép, ahogy még kedvesen úttörő nyakkendőben néz a kamerába.
Elgondolkoztam, hogy ez a kisfiú is ugyanolyan életet élt mint a társai, voltak vágyai, félelmei, mindennapos kis dolgai. Nem is sejtette mi vár rá, elment moziba a barátaival, aztán egyszer csak egy ilyen őrült elcsalta és megölte. El se tudom képzelni, vajon mi érezhetett, élete utolsó perceiben, mikor már tudta, hogy baj lesz, nem is fogjuk megtudni soha. Szülei pedig 1 hónapig reménykedtek, hogy talán még életben van a gyerekük.
Eléggé megrázott a dolog, hiába régi esetről van szó, talán csak még megrázóbb az eset, ha belegondolok az akkori Szovjetunió (aztán oroszország) mindennapjaiba, abban az időben volt mindez, ami nekünk olyan retro hangulatú, és nem ilyenek jutnak eszünkbe.
HA ezekre a szerencsétlen áldozatokra gondolok, eszembe jut, hol van valamennyi igazság is a világon, miért kellett ilyen korán meghalniuk, mikor még alig éltek? Vajon létezik olyan hely, ahol az ember "tovább él"?
Szia
Amikor az ember hasonló dolgot lát mint te is, vagy él át személyesen, önkéntelenül keresi a felmerült kérdésekre a választ, mert természetellenes dolog történik velünk, vagy ilyet látunk. A fájdalom nem lett "természetesen" belénk teremtve! Hiszen a tökéletes ember soha nem érezhetett ilyet. Miért vagyok ebben bizonyos?
mert Isten azt ígéri:"És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.” Jel.21,4
Gondold el, mit jelenthet ez egyénileg neked? Azt az érzést, amit a film megnézése útám étetél, éreztél, SOHA többé nem kell átélned!
Majd akkor mindenütt igazság lesz a földön! A kérdés csak az, el tudod-e ezt hinni?
Nem hiszem...csak legfeljebb ha alaposan utánajársz. Hidd el, érdemes:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!