Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusnak és spirituális...

Katolikusnak és spirituális sátánistának lehet templomi esküvője?

Figyelt kérdés

A gyereket úgy nevelnék, hogy ha akar majd választ magának hitet.

És ha lehet, akkor bűnnek számít az, ha utána egy sátánista esküvőt is tartanának (vagy a templomi esküvő előtt)?

2015. ápr. 17. 12:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a keleti nyitás mellett a katolikus egyház fontosnak tartja, hogy nyisson más vallások felé. Az irónia szó jelentését pedig az I-betűnél keresd...
2015. ápr. 17. 12:51
 2/19 A kérdező kommentje:
Ennyire nagy baj volna, ha két különböző ember szeretné egymást?
2015. ápr. 17. 12:55
 3/19 anonim ***** válasza:
Ha nem érted mi ezzel a probléma akkor veled van a gond.
2015. ápr. 17. 13:02
 4/19 A kérdező kommentje:
Miért, két ember akarta, szeretete semmit nem jelent?
2015. ápr. 17. 13:07
 5/19 anonim válasza:
100%
Nem, nem lehet. A templomi eskuvo alapfeltetele a keresztseg felvetele, ezen tulmenoen ahany pap, annyi szokas. A katolikusoknal van olyan pap, aki csak akkor esket, ha voltatok elsoaldozok, de van, akinek a bermalkozasrol is kell igazolas.
2015. ápr. 17. 13:08
 6/19 A kérdező kommentje:
Én úgy hallottam, hogy ateista és keresztény házasodhat. Akkor rosszul tudtam?
2015. ápr. 17. 13:10
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt a beszélgetést meghallgatnám amikor előadja a pár a papnak, hogy szeretnének templomi esküvőt és onnan mennének a sátánista szertartásra XD

Ez kb olyan mintha a melegfelvonulásról szeretnél skinheadgyűlésre menni.

Egyébként ha a pap nem tudja, hogy sátánista az egyik fél akkor még akár bele is mehet a szertartásba. Más kérdés, hogy lelkiekben egy katolikusnak mennyire fér bele a sátánista szertartás illetve egy sátánistának a templomi szertartás. Személy szerint részemről valami gond van azzal aki erre azt mondja, hogy "ok, miért ne"...

2015. ápr. 17. 13:41
 8/19 anonim ***** válasza:

szinte kizart.

en meg gyerek koromban atestem a bermalason is, most ateistakent eljatszodtam a hetkoznapi keresztenyt, par igen, hiszem, elfogadom vagy ilyensmibe nem haltam bele, cserebe az egesz csalad happy volt,

2015. ápr. 17. 13:44
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik abban hisz ami a másik szerint a fő gonosz és rossz. Ez a probléma. Olyan házasodhat katolikussal aki nincs megkeresztelve (püspöki engedéllyel) de ez nem feltétlen jelent ateistát, viszont a sátánista szerintem alapból egyházból kitagadott személy (de meglepő).

Amúgy meg Isten előtt esküszöl arra, hogy elfogadod a gyermekeket akikkel Isten megajándékozza a házasságotokat és a katolikus egyház tanítása szerint neveled majd Őket, szóval ha Te vagy a sátánista fél akkor ezzel lényegében meg is tagadod a saját vallásodat, meg egyébként is képmutatás az egész ha az egyik által imádott felsőbb hatalom a másik által imádott felsőbb hatalom szemében a fő gonoszt testesíti meg. Gondolkozz már...

2015. ápr. 17. 13:48
 10/19 anonim ***** válasza:
A pap megkérdezi a nem katolikus felet is az ő vallásáról. Amennyiben igazat mond, úgy nyilván nem fogja ajánlani legalábbis a katolikus félnék ezt a szövetséget, valamint érthető okokból ugy gondolom fel kellene hogy merüljön az, hogy az illető ("katolikus") fél mennyiben, illetve milyen értelemben gondolja magát katolikus vallásúnak, miközben közösséget vállalni kíván az említett másik oldallal(!) a katolikus fél számára tudomásom szerint a házasság szentségének "felvétele" előtt gyónni kell. Feloldozást viszont abban az esetben kaphatna feltételezésem szerint kizárólag, amennyiben ígéretét tesz arra, hogy a fenti illetővel megszakítja a kapcsolatot, (ha fenti illető meg nem tér, ellene nem mond a gonosznak és meg nem vallja a hitét minimum).
2015. ápr. 17. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!