Katolikusnak és spirituális sátánistának lehet templomi esküvője?
A gyereket úgy nevelnék, hogy ha akar majd választ magának hitet.
És ha lehet, akkor bűnnek számít az, ha utána egy sátánista esküvőt is tartanának (vagy a templomi esküvő előtt)?
Azért azt a beszélgetést meghallgatnám amikor előadja a pár a papnak, hogy szeretnének templomi esküvőt és onnan mennének a sátánista szertartásra XD
Ez kb olyan mintha a melegfelvonulásról szeretnél skinheadgyűlésre menni.
Egyébként ha a pap nem tudja, hogy sátánista az egyik fél akkor még akár bele is mehet a szertartásba. Más kérdés, hogy lelkiekben egy katolikusnak mennyire fér bele a sátánista szertartás illetve egy sátánistának a templomi szertartás. Személy szerint részemről valami gond van azzal aki erre azt mondja, hogy "ok, miért ne"...
szinte kizart.
en meg gyerek koromban atestem a bermalason is, most ateistakent eljatszodtam a hetkoznapi keresztenyt, par igen, hiszem, elfogadom vagy ilyensmibe nem haltam bele, cserebe az egesz csalad happy volt,
Az egyik abban hisz ami a másik szerint a fő gonosz és rossz. Ez a probléma. Olyan házasodhat katolikussal aki nincs megkeresztelve (püspöki engedéllyel) de ez nem feltétlen jelent ateistát, viszont a sátánista szerintem alapból egyházból kitagadott személy (de meglepő).
Amúgy meg Isten előtt esküszöl arra, hogy elfogadod a gyermekeket akikkel Isten megajándékozza a házasságotokat és a katolikus egyház tanítása szerint neveled majd Őket, szóval ha Te vagy a sátánista fél akkor ezzel lényegében meg is tagadod a saját vallásodat, meg egyébként is képmutatás az egész ha az egyik által imádott felsőbb hatalom a másik által imádott felsőbb hatalom szemében a fő gonoszt testesíti meg. Gondolkozz már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!