A Biblia Jézusa felelős-e a saját haláláért?
Jézus legfeljebb közvetve, mivel azért jött el hogy meghaljon.
Közvetlenül pedig a farizeusok, a jó nép, Júdás, Pilátus, Heródes.
Nem Ő a felelős,vállalt szerepe volt.Az ok maga bűnös emberi természet.A kereszt,a rómaiak,az "áruló",csak eszköz volt.
A gond az,hogy embernek nézik és egy materialista halált látnak a cselekmény és esemény mögé.Látványra az,csak a lényeg más....
szia
azok akik oda juttatták.
ezt maga Jézus is kijelentette
(János 19:11) 11 Jézus így válaszolt neki: „Semmi hatalmad sem volna felettem, ha nem adatott volna meg neked felülről. Ezért nagyobb bűne van annak, aki engem átadott neked.”
4-esnek. "Az a József jó nagy balek lehetett, a nő simán félrelépett!"
Kérlek ne test szerint gondolj a szűz fogantatásra. Mert az a Szentlélek ajándéka, mikor meghalljuk az Isten hangját hívását valamely küldött által. És az annyira megérint, velem is ez történt, hogy meghallhattam a hívást, és azóta is annak a közösségnek a tagja lehetek már 20- éve. És nagy kegyelem, mer a véleményem a felfogásom sokat változott, és Isten ismertem valamelyest. Meg az emberekről a világról alkotott képem is, meg az élet értelméről, hogy mi a fontos, és mi nem.
Az Isten megismerését tartom a legfontosabbnak, és az megismerhető a Szemlélődés által. Mert amint lent úgy fent, H.T.
nem, Jézus haláláért az akkor élt vallási vezetők a felelősek, mert amikor Jézus a földön volt, a zsidók vallási elképzelései és szokásai már jelentősen eltértek attól, amit az ihletett Írások tanítottak. Az akkori vallási vezetők – a szadduceusok, a farizeusok és az írástudók – emberi hagyományok betartását követelték meg, és ezeket sokkal fontosabbnak tartották Isten írott Szavánál. Újra meg újra azzal vádolták Jézust, hogy megszegi a Törvényt, mert betegeket gyógyít sabbaton. Azzal, hogy Jézus határozottan leleplezte Írás-ellenes tanításaikat, veszélybe került a hatalmuk, és arra is fény derült, hogy Isten valójában nem helyesli őket.Ezért nagyon dühösek voltak Jézusra és keresték az alkalmat h megöljék őt.
De ahogy Jézus mondta ő azert jött h lelkét váltságul adja cserébe sokakért.Ennek be kellett következnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!