Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek a keresztény vallás...

Istennek a keresztény vallás szerint tényleg van édesanyja?

Figyelt kérdés

"Üdvözlégy Mária, Istennek szent anyja, imádkozzál érettünk"....

Ez az én olvasatomban blaszfémia.

Ha Istennek lenne anyja, akkor ő lenne a kis Isten, de ki a Nagy Isten?... Szörnyű. Javítsatok ki, ha tévedek. Hogy van ez?

2015. ápr. 4. 16:51
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Na most már Ádám is ide lett keverve, egyre jobb. Komolyan, nem értem. Jézus hogy lett volna tökéletes és hiba nélküli? Amikor ő ezt egyetlen helyen nem állítja, NINCS ilyen a Bibliában, hogy azt mondaná, hogy Igen, én vagyok Isten lelke vagy földre szállt nem tudom mije, tényeket mondjatok, idézzetek. ENnek így semmi értelme, ha csak mondjátok. TÉNYEK. IDÉZET, hogy Jézus azt mondja önmagáról, ő Isten fia.

Amúgy ez szerintem utólagos bemagyarázás.

2015. ápr. 7. 09:58
 12/20 anonim ***** válasza:

"Mivel tehát olyan kiváló főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, tartsunk ki a hitvallás mellett. Mert nem olyan főpapunk van, aki nem tud részvéttel lenni gyöngeségeink iránt, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan mindenben kísértést szenvedett, bűn nélkül."

(Zsidóknak írt levél 4. fejezet 14,15. verse)

"Erre megkérdezte őket: »És ti kinek tartotok engem?« Simon Péter válaszolt: »Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.« Jézus azt felelte neki: »Boldog vagy, Simon, Jónás fia! Mert nem a test és vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én Atyám, aki a mennyekben van." (Máté 16. fejezet 15-17. versig)

2015. ápr. 7. 13:05
 13/20 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem még, hogy a keresztelkedéskor Isten maga mondta Jézusra, hogy ő a szeretett Fia. (Máté 3. 16,17)
2015. ápr. 7. 13:09
 14/20 anonim ***** válasza:

"Hozzáteszem még, hogy a keresztelkedéskor Isten maga mondta Jézusra, hogy ő a szeretett Fia. (Máté 3. 16,17)"

Nem szó szerint kell érteni, ez szimbólikus. Isten fia kifejezést a vallásos emberekre használták. Dávid esetében is szerepel hogy Isten fia. Akkor ő is Isten?

Ugyanez vonatkozik az Atya kifejezésre.

Egy az Isten és mindeneknek Atyja (Efézusbeliekhez írt levél 4:6)

Akkor a te felfogásod szerint mindenki Isten?

Egyértelmüen láthatod hogy ez szimbólikus. Nagy hibát követ el aki ezt szó szerint értelmezi.

2015. ápr. 7. 14:21
 15/20 anonim ***** válasza:
Jézus azelőtt is "vallásos" volt, hogy megkeresztelkedett. Nem kellett volna hangsúlyozni ezt éppen akkor. Miért szimbolikus? Különben ott mindenki vallásos volt, hiszen mindnyájan zsidók voltak, Isten népéhez tartoztak.
2015. ápr. 7. 14:27
 16/20 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem volt minden zsidó vallásos. Nem is értem miért erölteted ezt a hazugságot. Amit mondasz ellentétes a Biblia több részével.

"Egy az Isten és mindeneknek Atyja"

Ezt hogy lehet másképp értelmezni? Ennek nincs köze ahhoz hogy Jézus megkersztelkedett vagy sem.

2015. ápr. 7. 14:37
 17/20 A kérdező kommentje:
Na azért hogy "egy az Isten", ez is erősen vitatható a keresztény ill katolikus vallásban :) Ez is darázsfészek a javából.
2015. ápr. 7. 21:15
 18/20 anonim ***** válasza:
Súlyos erőszakot kell tennem az elmén, hogy összejöjjön: Isten teremtette Máriát, aki később megszülte Istent. Hú! Isten emberként megszületett, majd amikor keresztelkedett, saját magához beszélt az égből, miközben a földön volt. Azta! Nem lehet elfogadni azt, hogy Jézus Isten Fia?
2015. ápr. 7. 21:57
 19/20 A kérdező kommentje:
Te hallod, miket mondasz? Mária megszülte Istent? Ezt olvasni is rossz. Kedves 44%-os, ez már beteg, amiket írsz.
2015. ápr. 8. 10:15
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerintem is beteg, de mégis ezt tanulják sokan, és még hiszik is.
2015. ápr. 8. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!