Mennybéli kincseket gyűjteni itt a földön? Hogyan?
szia
(Máté 6:19–21) 19 Ne gyűjtsetek tovább kincseket magatoknak a földön, ahol moly és rozsda emészt, és ahol tolvajok törnek be és lopnak. 20 Inkább az égben gyűjtsetek magatoknak kincseket, ahol sem moly, sem rozsda nem emészt, és ahol nem törnek be és nem lopnak tolvajok. 21 Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.
Ezek nem Földi javak, hanem Istennél szerzett jó hirnév
ami nem jelenti azt, hogy a megdolgozott pénzedből nem élhetsz,hiszen:
(Prédikátor 2:24) 24 Nincs jobb az embernek, mint hogy egyen, igyon és élvezze az ő lelke a fáradságos munkájából fakadó jót.. . .
maga Jézus összhangban élt ezzel
Egyszerűen élt. Elsősorban azzal volt elfoglalva, hogy hirdesse a Királyság jó hírét, és megmutatta, mit jelent szabadnak lenni az aggodalmaktól, melyek abból adódnak, hogy valaki kincseket gyűjt a földön.
AZ ANYAGI gazdagság megszerzése céltudatos erőfeszítést és áldozatokat követel meg. Ugyanígy van ez a szellemi gazdagsággal is, amire Jézus szavaiból is következtethetünk: „az égben gyűjtsetek magatoknak kincseket” (Máté 6:20). A szellemi gazdagság nem jön csak úgy magától. Attól, hogy az embernek van valamilyen vallása, még nem feltétlenül lesz gazdag szellemileg, mint ahogy a bankszámlája sem teszi őt automatikusan gazdaggá, csak mert van neki. Ahhoz, hogy valaki bensőséges kapcsolatot tudjon ápolni Istennel, hogy szellemi emberré váljon, és hogy bővelkedjen a szellemi tulajdonságokban, elhatározásra, időre, céltudatos erőfeszítésre és áldozatokra van szükség (Példabeszédek 2:1–6).
Ezek olyan kincsek, amelyek soha nem hervadnak el, ideértve a Jehovánál szerzett jó hírnevet és a hűséges keresztény szolgálatról szóló beszámolót. Ezek azok közé a dolgok közé tartoznak, amelyeket Jehova soha nem felejt el
A Biblia azt válaszolja, hogy ’munkálkodj a jón, gazdagodj a jótettekben,
15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
22 A szellem gyümölcse ellenben szeretet, öröm, béke, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hit, 23 szelídség, önuralom. Ezek ellen nincs törvény. 24 Ezenfelül, akik Krisztus Jézushoz tartoznak, azok a testet szenvedélyeivel és kívánságaival együtt oszlopra feszítették.
25 Ha szellem által élünk, szellem által járjunk is rendezettségben továbbra is. 26 Ne váljunk önhitté, vetélkedést szítva egymás között, irigykedve egymásra.
6 Testvérek, még ha valami hibás lépést tesz is egy ember, mielőtt tudatában lenne annak, ti, akik szellemileg képesítettek vagytok, próbáljátok meg helyreigazítani az ilyet szelídség szellemében, miközben ügyelsz magadra, nehogy téged is megkísértsenek. 2 Továbbra is hordozzátok egymás terheit, és így töltsétek be a Krisztus törvényét. 3 Mert ha valaki úgy gondolja, hogy ő valami, holott semmi, a saját elméjét ámítja. 4 Ki-ki pedig az ő saját munkáját próbálja meg, és akkor egyedül önmagára nézve lesz oka az ujjongásra, és nem a másikhoz viszonyítva. 5 Mert ki-ki a saját felelőssége terhét fogja hordozni.
6 Ezenfelül, akit szóban tanítanak a szóra, osztozzon minden jóban azzal, aki ilyen szóbeli tanítást nyújt.
7 Ne vezessenek félre titeket: Istent nem lehet megcsúfolni. Mert amit vet az ember, azt fogja aratni is; 8 mivel aki a testére nézve vet, romlást fog aratni a testéből, aki viszont a szellemre nézve vet, örök életet fog aratni a szellemből. 9 Így hát ne hagyjunk fel annak cselekvésével, ami jó, mert a megfelelő időszakban aratunk, ha ki nem fáradunk. 10 Azért tehát, amíg kedvező időnk van rá, tegyünk jót mindenkivel, de kiváltképp azokkal, akik hozzánk tartoznak a hitben.
Egy híres embertől olvastam,nem tudom már pontosan,talán Deepak Choprától:"Ha külső dolgokhoz kötöd a boldogságod,nagy bajban vagy,mert bármikor elvehetik tőled boldogságod tárgyát"
A mennybéli kincseket nem tudja senki elvenni,mert az egy belső állapot,nem kötődik indokhoz.Boldog vagy,mert boldog vagy.De nem ragaszkodsz a boldogságodhoz sem...így lehetsz csak igazán boldog.
Nem Istent kell szeretni, hanem az embereket.
Istenről nem tudsz semmit.
Csak egy képzeletbeli barát.
Neked annyi közöd van Isten életéhez, mint amennyi ő neki van a tiédhez.
Az a baj, hogy ti valami virtuális lufihoz társítotok érzéseket és eszméket és ezt a potfóliót túlmisztifikáljátok. Ez lesz Isten. Meg persze az, amit hinni akartok róla.
Bocsi kérdező:-)
Lucifer-666 nem tagadod meg a nevedet!:-) megint csak eezt tudom neked mondani:-)
"Nem Istent kell szeretni, hanem az embereket." - ha megtanulod Istent szeretni, sokkal de sokkal jobban fogod szeretni az embeereket:-)
"Istenről nem tudsz semmit." - sajnálom, ez csak tégedet minősít, és nem gondolod hogy akkor lennél korrekt, ha a saját nevedben mondanád?
"Csak egy képzeletbeli barát." - pedig Isten vágyik arra, hogy a barátja legyél. De idegenek nem szoktak a barátaink lenni, sem olyanok, akiket nem ismerünk:-)
"Neked annyi közöd van Isten életéhez, mint amennyi ő neki van a tiédhez." - ez olyan, mintha megtagadnád a szüleidet =semmi közük hozzád, és neked sem...
"Az a baj, hogy ti valami virtuális lufihoz társítotok érzéseket és eszméket és ezt a potfóliót túlmisztifikáljátok. Ez lesz Isten. Meg persze az, amit hinni akartok róla." - elég fura elmélet, de valamikor én is hasonlót gondoltam... hiszen AKKAR nem ismertem Istent. Most ismerem. Nem lehet egy "virtuális lufit" sem szeretni, sem hinni benne....ez igaz:-)
Látszik Zita, hogy te csak neveknél tudsz leragadni. Különbnek hiszed magad, ha azt j betűs trágyát imádod.
Most rám haragszol, mert leszóltam amiért nem segített a kis lánynak és másoknak sem?
Ezért nem én vagyok rossz.
Az, hogy mit jelent földi kincseket gyűjteni, mindenki tudja.
Azt viszont hogy mit jelent égi kincseket,az az mennybéli kincseket gyűjteni, kevésbé ismert.
Ez azt jelenti, hogy nem földi síkon gondolkozunk.
Számunkra a föld egy átmeneti lakóhely.
Az utólsó Ádám, Jézus volt.
Többé ezen a földön olyan ember mint Ádám, illetve Jézus soha nem lesz.
Azok tehát, akik a földi örök életben reménykednek, nem a mennyben gyűjtenek maguknak kincseket.
Nagyon vigyázni kell, bizonyos tanításokkal, amik félre vihetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!