Jehova Tanúi? Ők lennének az "Igaz Vallás"? Csak Hívők válaszát várom!
A gondjaimat sorolnàm el elöször.
Az élet jó dolgait tiltjàtok közben pedig mindenki menjen prédikàlni és kiràlysàg terembe. Mert csak az nyer megmentést. Igaz?!
Csalàdokról beszélgettek. Csalàdokról amik nem léteznek. Ha valamelyik "csalàdtagotok" kiközősitik onnantól nektek semleges egy senki mert a vallàs nem fogadta el!
Kinek a mércéje szerint történik a kiközösités?!
Hogy dönthet bàrki a màsik élete felett?!
Szerény véleményem az hogy nem vagytok többek puszta képmutatóknàl!
Kérdezö, gyermekkori élményem nagyon kellemes a Tanúkkal kapcsolatban.
Kedvesek, barátságosak, jókedvü nevetös emberek...erre emlékszek.
Mindent meg tudtak a Bibliából mutatni, magyarázni. Akkor még a Károliból. Volt édesapámnak egy 18. századi nagybetüs Károlyi Gáspár fordítású Bibliája.
Bár sokan harcolnak Jehova neve ellen, de ha TE ezt a Bibliát láttad volna, tele-tele Jehova nevével.
Önkéntesen, meggyözödésböl, a bizonyítékok alátámasztásával ezt a hitet tettem magamévá. A gyermekem egyszer ezt mondta, még kisgyerek korában: Hát ez érdekes, ha a királyságterembe megyünk, ott mindig jó a kedv, de ha templomból jönnek ki az emberek olyan szomorúak...miért?
Ezt is mondta középiskolás korában: az osztálytársaimmal a szexen és az alkoholon kívül semmiröl sem lehet beszélgetni, de a tanú barátainkkal annyit nevetünk, annyit kirándulunk, sportolunk olyan sok érdekes élményünk van...
Kérdezö, nem tudom neked mi az a "nagyon jó" amit mi nem teszünk.
szia
Nem csak ünnepeket vagy paráznaságot, csak nem akartam hosszan irni.
Nagyon tetszett Dibitus válasza
Ha le van irva egy alapelv, amit Krisztus kér betartásként, akkor hogyan lehetne egységesen betartani,
másként olyan lenne mint bármelyik "vallás" ahol mindenki azt csinál amit akar, annak ellenére, hogy mindenkinek minden betartani való egységesen szól,
az egység mindig is hozzá tartozik a rendhez, és Isten nem a zürzavar a káosz Istene, az imádatát mindig is komolyan vette hogy tiszta maradjon, és ha olvasta a Bibliát, ez mindig is igy volt addig, mig be nem következett a hitehagyás.
Gondolj bele, hogy más felkezeteknél ha egy személy megenged magának helytelenséget akkor a Többiek is,
Ilyen imádatot kér a Teremtő?
hol a Tisztaság, az egység?
S az első században is közösitettek ki nem egy embert Pl korintusban, és volt Himéneusz, és Alexander nevű ember is akit "vissza adtak" Sátánnak, vagy is nem lehetett a gyülekezet része, hogy ne fertőzzön tovább
(1Timóteusz 1:19, 20) . . .. 20 Ezekhez tartozik Himéneusz és Alexander, és én átadtam őket Sátánnak, hogy fegyelmezés által megtaníttassanak arra, hogy ne szóljanak káromlást.
(1Korintusz 5:5–7) 5 átadjátok az ilyet Sátánnak a test pusztulására, hogy a szellem megmentessék az Úr napján. 6 Nem szép dolog, amivel dicsekedtek. Nem tudjátok, hogy egy kevés kovász az egész tésztát megkeleszti? 7 Takarítsátok el a régi kovászt, hogy új tészta legyetek, mint ahogy mentesek is vagytok a kovásztól.. . .
(1Korintusz 5:9–13) 9 Levelemben azt írtam nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba paráznákkal, 10 de nem úgy értve, hogy általánosságban e világ paráznáival vagy a kapzsikkal, a zsarolókkal vagy a bálványimádókkal. Különben bizony ki kellene mennetek a világból. 11 Most azonban azt írom nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba senkivel, akit testvérnek neveznek, de parázna vagy kapzsi vagy bálványimádó vagy szidalmazó vagy részeges vagy zsaroló. Az ilyennel még csak együtt se egyetek. 12 Mert mi közöm nekem a kívül levők megítéléséhez? Vajon ti nem a belül levőket ítélitek meg, 13 míg a kívül levőket az Isten ítéli meg? „Távolítsátok el a gonosz embert magatok közül.”
Ez a te szereny velemenyed.
Nekem is volt,de semmi koze sem volt a Bibliahoz.
Csak amit en gondoltam,pontos ismeret nelkul.
Most hogy tanulmanyozom a Bibliat,es hogy valoban igazak-e a benne leirtak,mar mas a velemenyem.
Ugye mindenki azt mondja magarol hogy igaz kereszteny,de a Bibliaban talalhato torvenyeket es alapelveket megsem kovetik.
Jehova Tanui pedig igyekeznek betartani amit Isten elvar azoktol akik szeretnenek neki megfeleloen elni.
Az hogy ezek mit foglalnak magukban azt nem mi mint Tanuk dontjuk el,hanem ragaszkodunk a Bibliaban talalhato utmutatashoz.
Azert van ez igy ,mert ha sajat ertelmunkre hagyatkoznank,akkor pont ugy mennenek a dolgok ahogy eddig mentek.
Viszont a Biblia feltarja ,hogy az utolso napokban Jehova begyujti azokat az embereket akik szeretnenek neki tetszoen elni,es ezert meghoznak olyan donteseket ami a legtobb ember altal nem elfogadott de Isten altal helyeselt eletet turoz.
pl;Egy csaladtag ha Tanukent nem ugy el ahogy azt Isten elvarja,[es nem mi emberek],akkor azt is meghatarozza mik legyenek a kovetkezmenyei egy ilyen embernek a tetteivel.
Ez kesobb a vetkes fel javara valhat ha visszater Istenhez es ujra a torvenyei szerint el.
Lathatjuk mi az eredmenye ha valaki nem Isten szava szerint el,lasd Adamek esete es a halal ami azota is minden embert eint.
Vagyis Isten kivezet bennunket a halalbol ,es minden rosszbol amit az ember sajat maganak koszonhet,de ehhez hagyni kell hogy O vezessen minket.
Aki nem hajlando ezt megtenni,mert okosabbnak veli magat ,ez sem baj ezert van a szabad akaratunk.
Donthetunk jol is ,vagy ugy mint Adamek.
Szerinted kik a kepmutatok akik megturik maguk kozott a gonoszt,de a Bibliat hirdetik,
vagy akik a Biblia tanitasaival osszhangban elnek,es megteszik a kiigazitasokat meg ha ez embereknek nem tetszik is.
"Ott szellemi paráznaságról van szó, úgymond megcsalták Istenüket."
Igy van utolso a paraznasag hutlenseget jenent nem szexualis aktust.
Ezert van az hogy paraznasag eseten valhatsz de hazasagtoresre kemenyebb az itelet mert akkor mar cselekedtel is.
Tévedés, mert paráznaságot követtek el szexuális téren is ami miatt sokan meghaltak.
igy ennél fogva a paráznaság mind a két értelemben tilos...!!!!!!!!!!!!!
Tevedsz a paraznasag hutlenseget jelent es ket felekeppen kovetheto el:
1.Isten ellen hogy hutlen vagy es mar istenekhez huzol.
2.Parod elen ha masra is szemet vetsz...de meg nincs szex kapcsi...
Ha van az mar hazasagtores ha hazas vagy...ha nem akkor azzal megpecseteltel egy hazasagot...
Habar 31% ugy erzem te ezt nem tudod majd elfogadni valahogy ugy erzem mindha egy 50 eves novel vitatkoznek aki nem akarja eszrevenni mit mulasztot a huszas eveibe ezert a paraznasagot a szexualitashoz koti. Pedig Isten igeje egyertelmu:
Paraznasag= hutlenseg.
Ha hazasagtorest kovetsz el nemi kapcsolatot letesitve az oszovetseg szeritn kovezes jart ha az illeto hazas volt...
Ha nem voltak hazasok osze kelelt hazasodni....
Tehat a paraznasagot nem jutalmazvolna hazasaggal...de a hazasagtorest viszont halalal jutalmaztak...
Vidiripi
"Bár sokan harcolnak Jehova neve ellen, de ha TE ezt a Bibliát láttad volna, tele-tele Jehova nevével."
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Én inkább a pontatlan ismeret ellen harcolok.
Itt ez a kérdés amit linkeltem ha gondolod olvasd végig a válaszokat újra, mivel te magad is kommenteltél.
S megjegyzem hogy ennél a kérdésnél senki nem támadta a Jehova nevet.
"Hát ez érdekes, ha a királyságterembe megyünk, ott mindig jó a kedv, de ha templomból jönnek ki az emberek olyan szomorúak...miért?"
Egyszer én is elmennék abba a királyság terembe ahol ilyen a kedv. Mert én nem ezt tapasztaltam. Pedig voltam nem egy gyülekezetben és királyságteremben.
12. válaszoló!
"Ha le van irva egy alapelv, amit Krisztus kér betartásként, akkor hogyan lehetne egységesen betartani,
másként olyan lenne mint bármelyik "vallás" ahol mindenki azt csinál amit akar, annak ellenére, hogy mindenkinek minden betartani való egységesen szól,"
Mit ér a látszólagos egység ha a szívben más van? Ha csak azért van "egységben" a tanúkkal hogy a családját ne veszítse el. Tehát nem az erkölcsi hozzá állása a kérdőjeles. S csinálja a dolgát amit kell de csak kényszerből hogy a családja ne közösítse ki. Mert szereti a feleségét és a gyermekeit.
"az egység mindig is hozzá tartozik a rendhez, és Isten nem a zürzavar a káosz Istene, az imádatát mindig is komolyan vette hogy tiszta maradjon, és ha olvasta a Bibliát, ez mindig is igy volt addig, mig be nem következett a hitehagyás."
János 4:23 De eljön az óra, és az most van, amikor az igazi imádók lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának.
Tehát egy látszólagos egységet fent lehet tartani. De Isten a szívek és vesék vizsgálója.
S attól hogy állandóan azt mondjátok hogy egység van köztetek az nem jelenti azt hogy Isten is így látja ezt az egységet. Mert mi az egység az ember szerint és mi az egység a mennyei Atya szerint?
"Gondolj bele, hogy más felkezeteknél ha egy személy megenged magának helytelenséget akkor a Többiek is,
Ilyen imádatot kér a Teremtő? "
Te milyen alapon ítélsz meg másokat? Pláne úgy hogy ha egy személy helytelenséget követ el akkor biztos hogy a többi is azt fogja tenni.
Jehova tanúi hányszor kérik ki maguknak hogy ők nem szekta például? Akkor hogy működik ez? Elmagyaráznád? Vagy ha egy Jehova tanúja pedofíliát követ el akkor az összes tanú pedofil?
Hogy kell ezt érteni?
Ez lenne a kellemes sóval fűszerezett beszéd? (Kolossé 4:6)
Miért általánosítasz? Amikor a tanúk irányába hangzik el általánosítás akkor micsoda felháborodás van hogy az nem igaz nem hogy mindenki de egy olyan nincs kötetetek. Akkor az sértésnek és üldözésnek van titulálva meg jön a fenyegetés hogy ezért Jehova megbüntet mert hazugságot merészelsz terjeszteni a tanúkról. Vagy talán a fordítottja a lehetséges? Hogy ti támadjátok az igazakat?
(Máté 5:11) Talán épp most teljesedik az amiről ír a Biblia? Jól gondolom?
Hol a megértés a szeretet, a ki nem érdemelt kedvesség? Hiszen ti hatalmas erőfeszítéseket tesztek azért hogy mindenkit taníthassatok. De ez lenne amit tanultok? Hogy ha egy elköveti akkor az össze? Hát így tanította Jézus a tanítványait? Hát erre tanította őket?
Akik komolyan veszik a vallásukat, azoknak biztosan az a meggyőződésük, hogy a vallásuk elfogadható Isten és Jézus szemében. Máskülönben nem tartoznának ahhoz a valláshoz.
Jézus Krisztus nem értett egyet azzal az elképzeléssel, hogy sok olyan vallás, vagyis út van, mely megmentéshez vezet. Ezt mondta: „szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják” (Máté 7:14). Jehova Tanúi hiszik, hogy megtalálták ezt az utat. Ha ez nem így lenne, másik vallást keresnének maguknak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!