Ha nem hisznek sokan Armageddonban (bibliai), miért foglalkoztat mégis sok embert ez a kérdés?
Kedves Ozmium42
Amit írtál, igazad van, de a kérdés nem erről szól:-)
Engem is foglalkoztat a kereszténység de nem hiszek benne, csal érdekel a téma.
Hasonlo az eset náluk is.
Ez egy érdekes dolog! Miért foglalkoztat a kereszténység?
Ennek több oka lehet.
Pl. érdekelne az, miért NEM hiszel benne? és az is érdekelne ha nem hiszel, miért foglalkoztat?
Azért érdekelne a nézeted, mert hasonlőan gondolkodtam én is anno. Talán kicsit még rosszabul...
"Pl. érdekelne az, miért NEM hiszel benne? és az is érdekelne ha nem hiszel, miért foglalkoztat?"
Mert egy csomo érdekes sztorit ki lehet hozni a bibliábol, mint mondjuk az Árnyék vadász triologia ami pusztán csak a nephlim részt taglalja, vagy az antikrisztusos sztori, amire olyan sok érdekes konteot és filmet lehet csinálni.
Vagy ez az isten vs sátán konfliktus.
Az iszlámban lévő történetek (a legendákat leszámitva) egyhanguak, mert isten legyőzhetetlen, is még a sátán sem ellene hanem ellenünk harcol.
Persze a próféta életéből ki lehet hozni egy érdekes politikai viszályokról szólo filmet (amiben nem is látszik), de ennyi. Szellemek, boszorkányok lázadó angyalok, ezek nem nagyon vannak. Illetve vannak a dzsinnek, ezekből ki lehet még huzni sztorikat, mert ezeknek szabad akaratuk és nem meghatározott képességeik vannak, ezáltal teret engedve a fantáziának.
A másik ok a fent emlitett érdekességeken kivűl hogy ismernem kell a legnagyobb rivális vallást, is ehhez nem elég ha az islamhouson vagy a szüleimtől tájékozodok mert a szüleim nem nagyon vannak képben vele, az islamhouse meg felületes.
Is az sem jó ha csak keresztényektől érdeklődöm mert igy az értelmezésüket tudom meg, ami sokszor téves állapótu mert meg lepő mód, köztük is elég sokan vannak akik nem nagyon ismerik a bibliát.
Szoval ahhoz hogy képben legyek ezen vallással muszály érdeklödnöm bizonyos szinten, hiszen hogyan utasitsak el valamit ha nem ismerem? (Már pedig vallásomnak egy íratlan szabálya ez)
A miért nem hiszekre, könyebb válaszolnom hála kedves (TÉNYLEG KEDVES) biblia tanárómnak, akitől meg kaptam életem első bibliáját.
Nos először az elején kezdeném.
A tudatlan ember, a hazug isten és az igazat szólo kigyó.
Isten megteremti az embereket, de ugy hogy nem tudják hogy mi a jó és a rossz, majd azt mondja hogy ne egyenek egy fáról amit ugy hivnak hogy "jó és rossz tudásának fája" mert attól meg halnak.
A kigyó meg azt mondta hogy:"Bizony nem haltok meg;
Hanem tudja az Isten, hogy amely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói."
Is mi után megették a gyümölcsöt tudatosultak abban hogy erkölcsileg rossz hogy meztelenek:"És megnyilatkozának mindkettőjöknek szemei s észrevevék, hogy mezítelenek; figefa levelet aggatának azért össze, és körülkötőket csinálának magoknak."
Haláluk oka nem is az volt hogy erről ettek, hanem hogy nem ettek a másik fáról mely örök életet biztositott volna: "Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakasszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen:"
Na már most logikus következtetés hogy ha a tudás fájáról evés előtt nem rendelkeztek a túdással akkor ezen logia alapján, és isten kijelentése is erősiti ezt, nem maradtak volna életben ha nem esznek az élet fájáról, függetlenül adtól hogy ettek e a túdás fájáról.
Itt nem csak isten hazugsága a probléma, hanem hogy azért bünteti az embert mert az rosszat tett, holott az ember isten miatt nem tudta hogy mi a rossz.
Illetve a kereszténység szerint mások is emiatt bűnősők.
Is itt lehet jőnni azzal hogy késöbb isten azt mondja hogy "a bűn miatt halunk meg" de ha már az elején hazudott miért hidjünk neki?
Vizsgáltam hogy keresztények erről mit állitanak, is a szándékos hazudózással találtam magam szembe:"Tudjuk, hogy a gyümölcse megnyitja az ember szemét, képessé teszi a jó és rossz közötti különbségtételre, az erkölcsi mérlegelés képességét adja, Istenhez teszi hasonlóvá. Igen, ezeket tudjuk róla. Honnan? Kitől? Merthogy nem Istentől, az biztos
Ezek a jó és rossz tudásának fájáról közismertnek mondható információk bizony mind a Kísértő szájából származnak. Annak a szájából, akinek a személyét és tevékenységét Jézus így summázta:
“Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja.” (Jn 8,44)
A teremtéstörténetben ő az, aki a legtöbbet beszél a jó és rossz tudásának fájáról. Ironikus módon ezért a legtöbb információnk az ő, a hazugság atyjának szájából származik. Hogyan? Ezek szerint lehet, hogy nemcsak Évát verte át a kísértő a fával kapcsolatban, hanem az évezredekkel később élő modern embert is? Igen, méghozzá elég alaposan… "
Holott pont a biblia is állitja hogy meg világosodnak:"És megnyilatkozának mindkettőjöknek szemei s észrevevék, hogy mezítelenek; figefa levelet aggatának azért össze, és körülkötőket csinálának magoknak."
És maga isten is elismeri hogy:"És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván."
Dehát az állitás miszerint csak az ördög állitja hazugság.
Az ilyesféle teologusok az okai annak hogy sokan nincsenek képben a biblia tanaival, mert azt hiszik ha ismerik a keresztények tanait, akkor a biblia tanait is ismerik.
Is ez az egyik fő oka hogy a keresztények közt is sokan nincsenek ezzel képben.
A második problémám az élet nehézségeiről alkotott képük.
A kereszténységben ezek nem a probatétel részei, hanem büntetés:"Az embernek pedig monda: Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára, és ettél arról a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél arról: Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával élj belőle életednek minden napjaiban."
Az hogy a munkára büntetésként is nem kihivásként tekintenek, számomra mindig is idegesitő volt.
Írnék még további problémáimat, de ez már nagyon sok lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!