Vallási turizmus kialakulása?
Turizmus szakon vagyok, és a vallási turizmusról kell előadást tartanom. Esetleg tud valaki olyan oldalt(oldalakat), esetleg könyveket, ahol bővebb információt kapok a vallási turizmus kialakulásáról, illetve Magyarországon való kialakulásáról? Elnézést a szóismétlésért. HA rossz helyen keresek, szóljatok. :)
Több oldalt felkerestem már, de egyik sem ad olyan hű de nagyon pontos infót.
Előre is köszönöm. :)
Magyarországon nincs olyan jelentős vallási turizmus, mint pl az El Camino, Medjugorje, Vatikán stb. A legjelentősebb ilyen helyünk meg nem Magyarországon van, ez Csíksomlyó.
Esztergom, Pannonhalma és a Mária-kegyhelyek jönnek szóba, de ezeknek a hitéleti szerepük jóval nagyobb, mint a forintokban alig mérhető turisztikai jelentőségük.
Valószínűleg jelentősebek ezeknél a külföldi helyszínekre irányuló szervezett zarándokutak, amiket akár egyházi szervezetek, akár utazási irodák szerveznek.
Rákeresni valószínűleg csak egyenként tudsz.
Vallásonként érdemes szerintem kategorizálni. Ami eszembejut, amire keress rá wikipedian és semmiképp ne hagyd ki:
-Keresztyén zarándokutak (Magyarországon is van rengeteg ilyen, de gondolj akár a csíksomlyói búcsúra).
-Izraelben szervezett utak keretében megnézheted a Bibliában előforduló helyszíneket
-Na meg a legnagyobb: muzulmánoknak Mekka
Köszönöm a gyors válaszokat. Mindenkinek ment a zöldpacsi.
Tudom, hogy Mo.-n nem annyira felkapott a vallási turizmus, és hogy nincs annyi "híres" zarándok helyünk, mint például az El Camino. Konkrétan a Vizsolyi Bibliáról tartok előadást, aminek a kidolgozásával végeztem már, illetve magáról a vallási turizmusról is írtam másfél oldalt, csak a úgy gondoltam, hogy írok a magyar vallási turizmusról is pár bekezdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!