Szolgának kell lenni az engem utáló embernek?
Nem kell szolgának lenned. Egyáltalán nem tanít ilyet a Biblia.
Annyi csak a lényeg, hogy ne ősemberknt viselkedj és tudj megállni, ha kell.
De az igazság fontos...
Próbáltál már beszélni az emberkével arról, hogy ez így nem mehet tovább?
Hogy tetszik ez a zene?
Szia.
Nagyon sajnalom ez tenyleg kemeny proba, de ha Jezust koveted, akkor a szeretet az Urad. A szeretet pedig nem gerjed haragra, mindent eltur, es nem roja fel a gonoszt. (I.Kor. 13: 5-7)
A tokeletesseghez vezeto ut nem piknik, hanem kuzdelem. Jezus is szenvedesek altal lett tokeletesse. (Zsido 2:10)
A vegidokre Jezus profeciaja szerint pont ez lesz a jellemzo, hogy a gonoszsag megsokasodasa miatt a szeretet sokakban meghidegul, DE aki mindvegig allhatatos marad az udvozul.
Allhatatos marad: "hüpomenó" =
1) hátramarad, visszamarad; vár
2) eltűr, elvisel, kibír; magára vállal
3) helytáll, ellenáll
Vagyis azert kell harcolnod, hogy szeretetben maradj!
Tudod, Jézus az ellenségeidnek is mondja ezt. De mi van, ha ők nem veszik figyelembe.
Nem, nem kell szolgálnod senkit. Sok minden mást is tehetsz, de feltehetően nem jut eszedbe semmi. Mert ha igen, tedd meg.
Szia
Tudom, magam is voltam ilyen helyzetben. Ám egy keresztény azt is tudja,
(Jakab 1:20) . . .ember haragja nem munkálja Isten igazságosságát.
S a rossz embert pedig jóval kell meggyőzni nem rosszal
(Róma 12:21) 21 Ne hagyd, hogy legyőzzön a rossz, hanem a rosszat mindig győzd le a jóval.
ha ezt megérted akkor máris máskép fogod látni a helyzetet, mert tudod, hogy Istennek tetsző életet élsz, igy békében lesz a életed a nehézségek ellenére,
Hidd el a Tanitványok is ugyan igy éltek. S ezért voltak békések a problémák ellenére.
Egyébként pedig ha tudnám, hogy milyen kötelék, vag jog miatt kell ezt megtened talán, van rá megoldás, hogy nem tartozol neki szolgálattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!