Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szolgának kell lenni az engem...

Szolgának kell lenni az engem utáló embernek?

Figyelt kérdés
Jézus azt mondja szered ellenségeid és imádkozz értük,de mi van ha olyan embereket kell kiszolgálnom akinek csak a kapcája vagyok ?Arra sem méltat ,hogy köszönjön ,de azt szereti ,ha mosok ,főzők és takarítok utána.Nem szeretném bővebben kifejteni sajnos nekem együtt kell élnem egy ilyen emberrel, és a környezetem rá szorít ,hogy szolgáljak neki .Ezért cserébe sem egy köszönöm sem egy szia ,ha meglát levegőnek néz .Pedig nem bántottam.Keresztény vagyok nagyon jó kapcsolatom volt az Úrral ,boldog voltam ,de mióta ide költözött ez a személy ,háborog a lelkem ,harag és sértődékenység van a szívemben.
2015. márc. 6. 13:21
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja és kb másfél éve van ez így .
2015. márc. 6. 13:27
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

Nem kell szolgának lenned. Egyáltalán nem tanít ilyet a Biblia.

Annyi csak a lényeg, hogy ne ősemberknt viselkedj és tudj megállni, ha kell.

De az igazság fontos...

2015. márc. 6. 13:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Próbáltál már beszélni az emberkével arról, hogy ez így nem mehet tovább?

Hogy tetszik ez a zene?

https://www.youtube.com/watch?v=GNZ-dl96Z1A&t=446

2015. márc. 6. 13:33
 4/8 Szeressük egymást ***** válasza:
100%

Szia.

Nagyon sajnalom ez tenyleg kemeny proba, de ha Jezust koveted, akkor a szeretet az Urad. A szeretet pedig nem gerjed haragra, mindent eltur, es nem roja fel a gonoszt. (I.Kor. 13: 5-7)

A tokeletesseghez vezeto ut nem piknik, hanem kuzdelem. Jezus is szenvedesek altal lett tokeletesse. (Zsido 2:10)

A vegidokre Jezus profeciaja szerint pont ez lesz a jellemzo, hogy a gonoszsag megsokasodasa miatt a szeretet sokakban meghidegul, DE aki mindvegig allhatatos marad az udvozul.

Allhatatos marad: "hüpomenó" =

1) hátramarad, visszamarad; vár

2) eltűr, elvisel, kibír; magára vállal

3) helytáll, ellenáll

Vagyis azert kell harcolnod, hogy szeretetben maradj!

2015. márc. 6. 13:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Tudod, Jézus az ellenségeidnek is mondja ezt. De mi van, ha ők nem veszik figyelembe.

Nem, nem kell szolgálnod senkit. Sok minden mást is tehetsz, de feltehetően nem jut eszedbe semmi. Mert ha igen, tedd meg.

2015. márc. 6. 14:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia

Tudom, magam is voltam ilyen helyzetben. Ám egy keresztény azt is tudja,

(Jakab 1:20) . . .ember haragja nem munkálja Isten igazságosságát.

S a rossz embert pedig jóval kell meggyőzni nem rosszal

(Róma 12:21) 21 Ne hagyd, hogy legyőzzön a rossz, hanem a rosszat mindig győzd le a jóval.

ha ezt megérted akkor máris máskép fogod látni a helyzetet, mert tudod, hogy Istennek tetsző életet élsz, igy békében lesz a életed a nehézségek ellenére,

Hidd el a Tanitványok is ugyan igy éltek. S ezért voltak békések a problémák ellenére.

Egyébként pedig ha tudnám, hogy milyen kötelék, vag jog miatt kell ezt megtened talán, van rá megoldás, hogy nem tartozol neki szolgálattal.

2015. márc. 6. 15:14
 7/8 anonim ***** válasza:
ne hagyd, hogy sátán elrabolja az örömet az életedből. öröm nélkül nem teljes a szellem gyümölcse. Jézus ezt mondta: ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, semmi különöset nem tesztek, mindenki ezt teszi. az igazi szeretet, a szeretetre való törekvés felülemelkedik ezen, és tüzes szenet gyűjt a másik fejére. értsd: ha te mindezek ellenére kedves, mosolygós, barátságos maradsz, megpróbálsz a jóra, a jó tulajdonságaira koncentrálni, beszélgetni vele, megtapasztalod majd, hogy a szeretet soha nem vall kudarcot.
2015. márc. 7. 09:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszokat jobb is így talán mert mikor szólt hozzám csak sértegetett.De igazatok van nem felejtem el ki vagyok és mit kaptam az Úrtól.
2015. márc. 7. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!