Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Ti milyen...

Keresztények! Ti milyen gyakran jártok misére?

Figyelt kérdés

Én csak vasárnaponként, valamint parancsolt ünnepeken járok, pedig mélyen hívő vagyok, de nincs igényem többre. Persze ettől még naponta többször imádkozom, böjtölök, szűzen házasodok stb.

Nem érzem magam rosszul ettől, csak egyre több helyen hallom, olvasom, hogy hetente többször kéne, meg, hogy mindennap. Én ezt elképzelhetetlennek tartom, baj ez?

2015. márc. 3. 19:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Én nem járok misére.
2015. márc. 3. 20:01
 2/7 anonim válasza:
100%
hetente elég egyszer menni, de vasárnapon :)
2015. márc. 3. 20:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia

Én nem járok misére, mert nem egyházhoz tartozom.

Nekünk hetente van 2 gyülekezeti összejövetel

1 nap pedig otthon családi imádat, vagy is a férjemmel egy estét közösen bibliai témáju beszélgetést tanulmányozást folytatunk

2015. márc. 3. 20:03
 4/7 anonim ***** válasza:

nincs baj veled, elég ez

a napi ima a legfontosabb - egy gondolkodó írta, az ima mindennél fontosabb, igazi kegyelmi ajándék, hogy megtehetem, mert arra mindig van lehetőségem, azt nem tudják elvenni tőlem, és ez által érezhetem Isten kegyelmét

2015. márc. 3. 20:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Mindenkinek más az útja Istenhez. Ha neked nem a mindennapi mise, akkor nem. Van, akinek az. Nekem sem.
2015. márc. 3. 20:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem kell mindennap. Nem árt meg, ha többször mész, de a vasárnap és az ünnepnapok megtartása a "kötelező" úgymond. Nekünk az atya egyébként azt szokta mondani, hogy a heti egy mise a minimális, de emellett kéne még legalább heti egy órát a közösségért is tenni. Mert a kereszténység nem arról szól, hogy beülünk a templomba, végignézzük a misét, mint ha színházban lennénk, aztán ennyi volt, letudtuk, hanem a legfontosabb a közösségért való tevékenység,a közösség ápolása lenne.
2015. márc. 4. 10:44
 7/7 Középút ***** válasza:
Isten a szívedet vizsgálja nem a misére járási statisztikádat. Ha hiányérzet van benned, az könnyen lehet Isten vonzásának eredménye, de leginkább az Ige olvasásával tudsz gyarapodni és érezd ki belőle azt ami személyesen neked szól.
2015. márc. 14. 02:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!