Valójában milyen kapcsolatot ápol Németh Sándor és a Hit Gyülekezete Izraellel és a magyarországi zsidósággal - és mi célból?
Csak két tévedés miatt szólok közbe:
1) Ádám és Éva még NEM voltak zsidók, ahogy - jóval késõbb - Noé sem.
A zsidó vallás akkor kezdõdött, amikor az Örökkévaló, áldott Õ szövetséget kötött Izrael ( Jákob ) gyermekeivel ( leszármazottaival ). Az jelentette a szövetséget, hogy a Szinájról kinyilatkoztatta parancsolatait, a Szövetség Könyvét, amit Mózes felolvasott a nép elõtt, s a nép azt mondta: nászé v'nismá ( = megtesszük és meghallgatjuk ( megértjük ) - Mózes második könyve, 19. - 24. fejezet - [link] ; [link] ), a ma legelfogadottabb vélemény szerint ie 15., v 16. sz -ban, vagyis a Világ teremtésétõl számított kb 22., 23. sz-ban,
szóval kb 3500 évvel ezelõitt.
Ábrahám ( kb ie 1900, vagyis kb a Teremtéstõl 1860 ) volt az elsõ ember, aki felismerte az Örökevalót, áldott Õ, így tõle ered a vallás, attól függetlenül, hogy a Tóra ( Mózes öt könyve ) megvolt már a Teremtés kezdetén.
Ábrahámról azt mondta az ÚR: "... megismertem őt, hogy meg fogja parancsolni az ő fiainak és az ő házának maga után, hogy őrizzék meg az Örökkévaló útját, cselekedvén igazságot és jogot ..." [ fiainak és az ő házának maga után - utódainak, leszármazottainak ] ( Mózes elsõ könyve, 18. fejezet,19. vers - [link] )
Ez jelentette azt, hogy Ábrahámot - és leszármazottait - választotta, amire az elõbbi versben mondta. Szövetséget kötött Ábrahámmal, késõbb újra Izsákkal és Jákobbal, utoljára a néppel, mint írtam, a Szináj alatt.
Az elnevezés, hogy zsidó ( német: jude, angol: jew, szláv: zsidov, stb ) Juda ( Jehuda ) nevébõl ered, mert ez a tartomány maradt legtovább Izrael, így ez a Kánaáni Honfoglálás elõtt tulajdonképp idõszerûtlen.
2) Jehova: mint már sokszor írtam, értelmetlen etûsorozat. Részletesebben: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6.. - nneddudgi # 28 Időpont 2015-02-01 15:52
+++++
A Hitgyülit nem ismerem annyira, hogy hozzá tudnék szólni.
Érdekkapcsolatot ápol.
De elsősorban nem is a magyarországi zsidósággal, hanem konkrétan Izrael állammal. Izraelnek jó, hogy egy EU-s tagországban van egy pártízezres rajongói tábora, akik vakon bedőlnek az izraeli területfoglaló háborús propagandának. A hitgyüli meg kap ezért némi aprót. Harminc ezüstöt.
Ha rángatózni akarsz, mint a pasi 0 perc 40 másodpercnél, akkor menj csak el a hitgyülibe:
Szia!
Politikai és üzleti kapcsolatot. A H.Gy egy olyan bázist jelent Izrael állam számára, akik objektív értékelésüket vesztve, szellemtelen filoszemitizmusukkal támogatják egy állam totalitárius törekvéseit. Semmi közük a kereszténységhez, inkább egy üzleti vállalkozás, így ha a törekvésed a kereszténység felé irányul törölheted a listádról a H.Gy-t.
A keresztény lét egyedüli út, semmilyen szervezet nem tesz meg helyetted semmit. Ha mégis ajánlani kellene, a gyökerekhez kell visszanyúlni. Talán az ortodox tanok, manicheizmus, pálosok tanításai ezt képviselik.
Szia!
Nemeth Sandor neveben nem tudok valaszolni, de leirom a kerdesre a valaszt amennyire tolem telik. A kereszteny cionizmus gyokerei Amerikabol es a protestans egyhazaktol indultak. A mozgalom elsosorban nem osszeskuves-elmeleteken nyugszik, hanem bibliai profeciakon.
Az Ujszovetseg egyertelmuve teszi, hogy Jezus Krisztus testvereit ket kategoriaba lehet sorolni:
- A test szerint szuletettek. Azokra ertendo akik test es ver alapjan allnak testveri kapcsolatban vele.
- A szellem szerint szuletettek. Ezek az elkotelezett tanitvanyai.
Márk 3:34-35
"Íme az én anyám és az én testvéreim. Mert aki az Isten akaratát cselekszi, az az én fitestvérem és nőtestvérem és az én anyám."
Ezzel azonban nem zarta ki azokat, akik test es ver alapjan allnak rokoni kapcsolatban vele, mert a megvalto mindenkorra azonosult David csaladjaval es Juda torzsevel:
Jel 5:5 És egy a Vének közül monda nekem: Ne sírj: íme győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét.
A kereszteny egyhazaknak tehat zsido a gyokeruk.
A profetikus irasokban Izraellel kapcsolatban pedig leszogezi az Oszovetseg, hogy a vegso idok konfliktusa Jeruzsalem varosa miatt fog kibontakozni, a masodik egybegyujtes utan a nemzetek Isten akarataval szembeni viselkedese valtja ki az iteletet:
Ézs 11:11 És lesz ama napon: az Úr másodszor nyújtja ki kezét, hogy népe maradékát megvegye...
Az elso osszegyujtes a Babiloni fogsagbavitel utan tortent, itt a profeta pedig egy masodik szetszoratast es egybegyujtest lat, amely egy termeszetfeletti esemeny, maga az Ur cselekszi. Tehat a cionizmus nem csak politikai kepzodmeny, hanem elsosorban a tortenelem Uranak a keze cselekszi. Azt is latja a profeta, hogy honnan lesznek osszegyujtve a zsidok: "...amely megmaradt Asszíriától, Egyiptomtól, Pathrosztól(Egyiptomtol), Szerecsenországtól(Etiopiatol), Elámtól(Irantol), Sinártól(Iraktol), Hamáthtól(Sziriatol) és a tenger szigeteitől(kontinensektol).
Ezek a versek azert nem lehetnek osszefuggesben a babiloni fogsagra vitelbol valo visszateressel, mert a felsorolasban olyan orszagok es tersegek szerepelnek ahonnet akkor nem tertek vissza zsidok.
Zak 12:2 Íme, én részegítő pohárrá teszem Jeruzsálemet minden körülte való népnek; Júdának is az lesz, mikor ostromolják Jeruzsálemet.
A vilagpolitikaban kozponti kerdes lett Jeruzsalem statusza. Azert mert maga az Ur "zaszlot emelt a poganyok elott" az osszegyujtessel. Minden nemzet figyelmet magara vonta az ujkori Izrael Allam megalakulasa.
Egy dolgot le lehet szogezni:
Izrael soha nem fog onkent lemondani Jeruzsalemrol, amelyet az 1967-es 6 napos haboru utan Izrael Allam "orok fovarosanak" nyilvanitottak.
A profecia szerint megis meg fogjak ostromolni. Es hogy ez a profecia nem a multban teljesedett be, hanem a jovoben fog megtortenni, azt a kovetkezo vers(ek) bizonyitja(k):
Zak 12:3 És azon a napon lesz, hogy nyomtatókővé teszem Jeruzsálemet minden népnek; aki emelni akarja azt, mind szakadva-szakad meg, noha összegyűl ellene a föld minden pogánya.
Mar nagyon kozel jarunk a Zakarias profeta altal elore jelzett esemenyhez. Most abban a szakaszban jarunk, amikor Isten minden nemzetet belevezet a dontes volgyebe (Josafat volgye).
A vilag nemzeteit az Izrael helyreallitasa utan, a zsidokat uldozo es nyomorgato magatartasuk, es a zsidokat onerdekukkel szemben is tamogato magatartasuk szerint fogja megitelni. Okos ember, es okos kereszteny nem all szembe Isten akarataval:
Jóel 3:1 Mert íme, azokon a napokon és abban az időben, amikor meghozom Júda és Jeruzsálem fogságát:
Jóel 3:2 Egybegyűjtöm akkor mind a pogányokat, és levezetem őket a Josafát völgyébe, és perbe szállok ott velük, az én népemért és örökségemért, az Izraelért, amelyet szétszórtak a pogányok közé, és megosztoztak az én földemen;
Ez sem teljesedett meg be:
Ézs 60:14 És meghajolva hozzád mennek a téged nyomorgatók fiai, és leborulnak lábad talpainál minden megutálóid, és neveznek téged az Úr városának, Izrael Szentje Sionának.
Ézs 60:15 Ahelyett, hogy elhagyott és gyűlölt valál és senki rajtad át nem ment, örökkévaló ékességgé teszlek, és gyönyörűséggé nemzetségről nemzetségre.
Íme!
# 14 személyében meg is érkezett a tipikus rögeszmés, pszichopatológiai eset. Agydonorrá varázsolják az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!