Kedves Tanúk! Mit tesztek, ha pl a lányotok beleszeret egy más vallású fiúba?
Ha a lány felnött döntés képes és semmilyen ésszerű Isteni alapelvvel nem tudom meggyőzni akkor a háborúsággal, és az ellenséges magatartással nem megyek előbbre
Tiszteletben kell tartanom, a döntését, ha fáj is...
Kedves Kérdező!
Ha a fiút nem tudnánk megtéríteni a lányomat először is bezárnám a szobájába és addig maradna ott, amíg ki nem ábrándul a fiúból (persze enni sem adnék neki), ha ez sem segít kitagadnám és többé nem lenne a lányom.
Ha a fiú megtérne a mi HITünkre akkor áldásom rájuk.
egy tanú
Kedves Prókátor,
ez már a ki tudja hányadik kérdés erre a témára néhány óra leforgása alatt.
Én az illetékes fiatalembernek abban az értelemben adtam a választ, hogy ne a nyilvánosság elött sajnáltassa magát, álljon a sarkára és vegye a kezébe a dolgot, ha egyszer állítólag szereti a lányt.
Én biztos hogy kiábrándulnék egy olyan fiúból, aki nyilvánosan nyafog, hogy fog egy ilyen természettel az életben megállni?
A Bibliában világos tanács van adva.
Látjuk, hogy egymás után bomlanak fel a kapcsolatok, az emberek boldogtalanok. Egy házasságkötés egy életre kell hogy szóljon. Szeretik egymást annyira, hogy képesek lesznek tolerálni a másik természetét, hitét, meggyözödését?
Magam sok boldogtalan embert ismerek, akiknek éppen ezért a vallásos ellentét miatt futott zátonyra a kapcsolatuk.
Természetesen én nem ítélkezek senki felett sem. Mindenkinek meg kell hogy legyen a saját esze. Nem ismerjük egyik oldalt sem.
Kedves Prókátor, ha megfordítom a kérdést, te mit teszel, ha a lányod beleszeret egy Tanú fiúba /helyes srácok, intelligensek, nem büdösek a bagótól/....és a lányod is Tanú lesz?
A családomban van ilyen... :)
a ármas válaszolónak.
Kedves Testvérem, Ez nem igy működik, nem értelek,
A gyermeknek nem a szülőlk miatt kell Tanúnak lenni, hanem önként,
Elég világos a tanítás, itt le is van írva: [link]
Még a templomi esküvőre se menne el. A többi pedig a cikkben, hogy mit tanácsol a szervezet.
Kedves gtkaty!
Éppen annak a srácnak a kérdései vetették fel bennem is a kérdést, ezzel a kis bonyolítással: ott a srác ateista volt(bár ez nem hangzott el, de én úgy éreztem a megnyilvánulásaiból), ezzel szemben én egy másik vallást, bár szintúgy keresztény vallást hoztam fel. Gondolom érezhető a különbség.
Hogy mit tennék hasonló helyzetben? Ha a fiú térítgetni akarna, azt nem engedném neki. Ha kell kitiltanám a házamból. De ameddig rendesen viselkedik, addig semmi baj nem lenne. A lányommal elbeszélgetnék, de nem kényszerítenémmmm semmire. Ha minden áron átt akarna térni, ám tegye. Nem szakítanék meg vele semmiféle kapcsolatot csak emiatt. Számomra nem az a lényeg, hogy HOGYAN mutatja ki tiszteletét az Úrnak, hanem csak annyi, hogy mutassa ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!