Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Tanúk! Mit tesztek, ha...

Prókátor kérdése:

Kedves Tanúk! Mit tesztek, ha pl a lányotok beleszeret egy más vallású fiúba?

Figyelt kérdés
Pl egy katolikusba - de itt egy erősen katolikus fiút értek, aki gyakran jár misére, rendszeresen gyón, áldozik, stb; de nem akarja a lányotokat megtéríteni, engedné neki, hogy élje a saját felekezete szokásait, stb. Megtérítenétek a fiút, vagy eltiltanátok a lányotokat tőle? Vagy más megoldás?
2015. febr. 5. 21:13
 1/8 anonim ***** válasza:
5%
elmegyek gyónni
2015. febr. 5. 21:20
 2/8 anonim ***** válasza:
55%

Ha a lány felnött döntés képes és semmilyen ésszerű Isteni alapelvvel nem tudom meggyőzni akkor a háborúsággal, és az ellenséges magatartással nem megyek előbbre

Tiszteletben kell tartanom, a döntését, ha fáj is...

2015. febr. 5. 22:03
 3/8 anonim ***** válasza:
28%

Kedves Kérdező!

Ha a fiút nem tudnánk megtéríteni a lányomat először is bezárnám a szobájába és addig maradna ott, amíg ki nem ábrándul a fiúból (persze enni sem adnék neki), ha ez sem segít kitagadnám és többé nem lenne a lányom.

Ha a fiú megtérne a mi HITünkre akkor áldásom rájuk.

egy tanú

2015. febr. 6. 03:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Prókátor,

ez már a ki tudja hányadik kérdés erre a témára néhány óra leforgása alatt.

Én az illetékes fiatalembernek abban az értelemben adtam a választ, hogy ne a nyilvánosság elött sajnáltassa magát, álljon a sarkára és vegye a kezébe a dolgot, ha egyszer állítólag szereti a lányt.

Én biztos hogy kiábrándulnék egy olyan fiúból, aki nyilvánosan nyafog, hogy fog egy ilyen természettel az életben megállni?

A Bibliában világos tanács van adva.

Látjuk, hogy egymás után bomlanak fel a kapcsolatok, az emberek boldogtalanok. Egy házasságkötés egy életre kell hogy szóljon. Szeretik egymást annyira, hogy képesek lesznek tolerálni a másik természetét, hitét, meggyözödését?

Magam sok boldogtalan embert ismerek, akiknek éppen ezért a vallásos ellentét miatt futott zátonyra a kapcsolatuk.

Természetesen én nem ítélkezek senki felett sem. Mindenkinek meg kell hogy legyen a saját esze. Nem ismerjük egyik oldalt sem.

Kedves Prókátor, ha megfordítom a kérdést, te mit teszel, ha a lányod beleszeret egy Tanú fiúba /helyes srácok, intelligensek, nem büdösek a bagótól/....és a lányod is Tanú lesz?

A családomban van ilyen... :)

2015. febr. 6. 06:32
 5/8 anonim ***** válasza:

a ármas válaszolónak.

Kedves Testvérem, Ez nem igy működik, nem értelek,

A gyermeknek nem a szülőlk miatt kell Tanúnak lenni, hanem önként,

2015. febr. 6. 07:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Elég világos a tanítás, itt le is van írva: [link]

Még a templomi esküvőre se menne el. A többi pedig a cikkben, hogy mit tanácsol a szervezet.

2015. febr. 6. 09:43
 7/8 anonim ***** válasza:
kedves 3-as! Ha a te kölyköd lennék, bezárnálak a pincébe amíg el nem felejted az egész jehovabaromságot...
2015. febr. 6. 18:23
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves gtkaty!

Éppen annak a srácnak a kérdései vetették fel bennem is a kérdést, ezzel a kis bonyolítással: ott a srác ateista volt(bár ez nem hangzott el, de én úgy éreztem a megnyilvánulásaiból), ezzel szemben én egy másik vallást, bár szintúgy keresztény vallást hoztam fel. Gondolom érezhető a különbség.

Hogy mit tennék hasonló helyzetben? Ha a fiú térítgetni akarna, azt nem engedném neki. Ha kell kitiltanám a házamból. De ameddig rendesen viselkedik, addig semmi baj nem lenne. A lányommal elbeszélgetnék, de nem kényszerítenémmmm semmire. Ha minden áron átt akarna térni, ám tegye. Nem szakítanék meg vele semmiféle kapcsolatot csak emiatt. Számomra nem az a lényeg, hogy HOGYAN mutatja ki tiszteletét az Úrnak, hanem csak annyi, hogy mutassa ki.

2015. febr. 6. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!