Mit tegyunk a baratnommel?
Azt, hogy legyetek boldogok.
Ha szülei kirakják, ez nem az Ő vétke, hanem a szüleié. Ha szülei nem fogják fel Jézusnak azt a beszédét, hogy úgy ismerik fel a tanítványait, hogy szeretet van közöttük, illetve, hogy ne ítélj, akkor sajnálatos. A szeretetben nincs ítélet.
A barátnőd ennek ellenére nagyon fontos, hogy legyen tiszteletre méltó a szüleivel, így nem kerülhet ki vesztesként erkölcsileg legalábbis, és szülei haragját, ítéletét csak így enyhítheti, csak így eszmélhetnek fel idővel. Ha nekik támad, nem csoda, ha a bajt tetézné ezzel. A türelemmel és higgadtsággal sokkal többre mentek. És ami a legfontosabb talán, Te se add alá a lovat a barátnődnek, ne szítsd szülei ellen Őt.
Nem szabadna közétek állni semminek, ha szerelmetek elég erős. Ha közétek áll már szerelmetek első éveiben bármi is, mennyivel inkább el fogtok távolodni egymástól, mikor már a láng alább hagy.
Jehova tanúi látványosan tagadják Jézus szeretet tanításait. Szerintük meg kell szüntetni azzal a kapcsolatot, aki nem megy a szerveztük tanítása után. Ez nem biblikus, így nem nevezhetőek kereszténynek.
"Higgy az Úr Jézus Krisztusban, s üdvözülsz, mind te, mind a te házad népe!
A barátnőd kötelessége viszont az, hogy tisztelje a szüleit, de ha Isten téged rendelt ki mellé, akkor ezt a szülei nem akadályozhatják meg. Ha az az ára, hogy kikerüljön a barátnőd az illetéktelen befolyásoltság alól és nyugodt családi életetek legyen, akkor békességgel kell elfogadni a szülei kilakoltatását. Harag nélkül.
Ők szánalomra és sajnálatra méltó emberek, akik nagyon messze vannak Krisztustól, viszont mind a kettőtöknek kötelessége imádkozni értük.
Mit tegyetek? :)
Mindegyik szülö, aki szereti a gyermekét aggódik is érte. A házastárs választása az egyik legkomolyabb dolgok közé tartozik az életünkben.
Amikor én megismertem a páromat, az én szüleim is mivel szeretnek, akarták tudni ki a választottam. Boldog is voltam, hogy tetszett nekik.
Mikor a fiam megtalálta párját, mi is nagyon akartuk tudni ki is ez a lány, egy kedves szép szimpatikus lány, megnyerte a szívünket.
Legyen az a szülö akár akár ateista, akár hivö...aktívan érdeklödik a gyermeke jövöje felöl.
Egy tanácsot adok neked, rajtad múlik el fogadod-e. :) Szereted-e annyira a lányt, hogy el tudnál beszélgetni a szüleivel? Ha egy férfi el kezd esetleg truccolni, panaszkodni, az nem a felnöttség, nem az érettség jele. Ilyentöl aztán megijednek a szülök.
Ne az uszítókra hallgass, ha szerencsés boldog életet akarsz élni. :)
grkaty... mindannyian tudjuk, hogy ez szemfényvesztés...
egy percig nem arról van szó, hogy nem akarja megsimerni a szülőket, hanem a szülők annyira bigott szemellenzős JT-k, hogy a lányt utcára akarnák tenni azért, mert szerelmes egy fiúba.. ami valljuk be, tök normális!
ugyanmár utolsó,
te talán ha a lányos szerelmes lesz, téged igazán nem fog érdekelni, hogy kibe?
Hidd el nem leszel olyan érzéketlen, nem hiszem. Különben ez a fiú tanácsot kér, azt hiszem NEM arra van szüksége hogy újra beinduljon a szokásos gyülölködés....
Ez akkor lenne igaz, ha nem az ellenkezőjét tenné a jt-s társaság, és nem lenne annyi károsultja, megvetett, gyűlölt és került személye ennek a beteg tanításnak. Már te is leírtad itt a magadét, legalább önmagadat ne hazudtold meg.
Vagy másoljam be azokat a részeket a mocskos újságotokból, amik arra buzdítják a híveket, hogy tartsák magukat távol az állítólagos hitehagyottaktól, még akkor is, ha az saját gyermek? Hazug vagy ember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!