Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyunk a baratnommel?

Nutellasbanan kérdése:

Mit tegyunk a baratnommel?

Figyelt kérdés
A baratnommel szeretjuk egymast, o mar 20 eves. A szulei Jehova tanui, ot is aszerint neveltek a tesojaval de amikor beszeltem vele errol , aztmondta hogy o mar nem vallja magat annak. A szulei viszont allitjak , ha nem kozuluk valo fiut visz haza , kirakjak otthonrol a lanyt. O viszont velem akar maradni. Segitsetek, mi lenne a megoldas?

2015. febr. 5. 08:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy legyetek boldogok.

Ha szülei kirakják, ez nem az Ő vétke, hanem a szüleié. Ha szülei nem fogják fel Jézusnak azt a beszédét, hogy úgy ismerik fel a tanítványait, hogy szeretet van közöttük, illetve, hogy ne ítélj, akkor sajnálatos. A szeretetben nincs ítélet.

A barátnőd ennek ellenére nagyon fontos, hogy legyen tiszteletre méltó a szüleivel, így nem kerülhet ki vesztesként erkölcsileg legalábbis, és szülei haragját, ítéletét csak így enyhítheti, csak így eszmélhetnek fel idővel. Ha nekik támad, nem csoda, ha a bajt tetézné ezzel. A türelemmel és higgadtsággal sokkal többre mentek. És ami a legfontosabb talán, Te se add alá a lovat a barátnődnek, ne szítsd szülei ellen Őt.

Nem szabadna közétek állni semminek, ha szerelmetek elég erős. Ha közétek áll már szerelmetek első éveiben bármi is, mennyivel inkább el fogtok távolodni egymástól, mikor már a láng alább hagy.

2015. febr. 5. 08:52
 2/18 anonim ***** válasza:
70%

Jehova tanúi látványosan tagadják Jézus szeretet tanításait. Szerintük meg kell szüntetni azzal a kapcsolatot, aki nem megy a szerveztük tanítása után. Ez nem biblikus, így nem nevezhetőek kereszténynek.

"Higgy az Úr Jézus Krisztusban, s üdvözülsz, mind te, mind a te házad népe!

A barátnőd kötelessége viszont az, hogy tisztelje a szüleit, de ha Isten téged rendelt ki mellé, akkor ezt a szülei nem akadályozhatják meg. Ha az az ára, hogy kikerüljön a barátnőd az illetéktelen befolyásoltság alól és nyugodt családi életetek legyen, akkor békességgel kell elfogadni a szülei kilakoltatását. Harag nélkül.

Ők szánalomra és sajnálatra méltó emberek, akik nagyon messze vannak Krisztustól, viszont mind a kettőtöknek kötelessége imádkozni értük.

2015. febr. 5. 08:58
 3/18 anonim ***** válasza:
85%
Ennyit arról, hogy a JT-k mennyire vallják azt a szeretet, amiről Jézus beszélt... Azt gondolják, hogy amit tesztek, az bűn és számukra előrébbvaló bárkit megbélyegezni és erővel rábírni az engedelmességre, mint krisztusi szeretettel szeretni. Kitartást nektek és sok boldogságot!
2015. febr. 5. 09:03
 4/18 anonim ***** válasza:
8%

Mit tegyetek? :)

Mindegyik szülö, aki szereti a gyermekét aggódik is érte. A házastárs választása az egyik legkomolyabb dolgok közé tartozik az életünkben.

Amikor én megismertem a páromat, az én szüleim is mivel szeretnek, akarták tudni ki a választottam. Boldog is voltam, hogy tetszett nekik.

Mikor a fiam megtalálta párját, mi is nagyon akartuk tudni ki is ez a lány, egy kedves szép szimpatikus lány, megnyerte a szívünket.

Legyen az a szülö akár akár ateista, akár hivö...aktívan érdeklödik a gyermeke jövöje felöl.

Egy tanácsot adok neked, rajtad múlik el fogadod-e. :) Szereted-e annyira a lányt, hogy el tudnál beszélgetni a szüleivel? Ha egy férfi el kezd esetleg truccolni, panaszkodni, az nem a felnöttség, nem az érettség jele. Ilyentöl aztán megijednek a szülök.

Ne az uszítókra hallgass, ha szerencsés boldog életet akarsz élni. :)

2015. febr. 5. 09:14
 5/18 anonim ***** válasza:
81%

grkaty... mindannyian tudjuk, hogy ez szemfényvesztés...

egy percig nem arról van szó, hogy nem akarja megsimerni a szülőket, hanem a szülők annyira bigott szemellenzős JT-k, hogy a lányt utcára akarnák tenni azért, mert szerelmes egy fiúba.. ami valljuk be, tök normális!

2015. febr. 5. 09:22
 6/18 anonim ***** válasza:
24%

ugyanmár utolsó,

te talán ha a lányos szerelmes lesz, téged igazán nem fog érdekelni, hogy kibe?

Hidd el nem leszel olyan érzéketlen, nem hiszem. Különben ez a fiú tanácsot kér, azt hiszem NEM arra van szüksége hogy újra beinduljon a szokásos gyülölködés....

2015. febr. 5. 09:50
 7/18 anonim ***** válasza:
18%
Térjetek meg és házasodjatok össze.
2015. febr. 5. 09:51
 8/18 anonim ***** válasza:
60%

Ez akkor lenne igaz, ha nem az ellenkezőjét tenné a jt-s társaság, és nem lenne annyi károsultja, megvetett, gyűlölt és került személye ennek a beteg tanításnak. Már te is leírtad itt a magadét, legalább önmagadat ne hazudtold meg.

Vagy másoljam be azokat a részeket a mocskos újságotokból, amik arra buzdítják a híveket, hogy tartsák magukat távol az állítólagos hitehagyottaktól, még akkor is, ha az saját gyermek? Hazug vagy ember!

2015. febr. 5. 09:52
 9/18 A kérdező kommentje:
Koszonom az eddigi valaszokat! A tovabbiakban megkernem az ide tevedoket hogy az en kerdesemre koncentraljanak es ne legyen kommenthaboru! Azert tettem. Fel kulon a kerdest mert akarhanyszor kerestem hasonlot az oldalon , mindegyik alatt kilometeres szajkarate kezdodott. Es az nem segit senkinek!
2015. febr. 5. 09:54
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Vidd haza te.
2015. febr. 5. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!