Mi a véleményetek Németh Sándorról és az ő igehirdetéséről? Érdemes hallgatni, esetleg nézni a TV-ben?
Kellemes hangja van.
Ha vasárnap ledőlnék nap közben, akkor benyomom az ATV-t és jót tudok aludni a hangján.
Olyan télapós vagy bölcs mágusos a hanglejtése.
Mi dolog, hogy magadtol nem tudod ezt megitelni?
A legtobb valaszolo csak a rosszindulatanak adott hangot, hogy mimodon vesse le ot a meltosagabol. De egyik sem tudott konkretumot felmutatni, csak a karizmatikus mozgalmat leszolni. Csak annyit errol, hogy ha valakinek nincs karizmatikus ajandeka akkor udvossege sincs. A karizma ajandekot jelent. A kegyelem is ajandek, a Jezus Krisztusrol szolo kijelentes is ajandek, es Isten Szelleme is ajandek. Ezek nelkul csak belyeg, egy kituzo a keresztenyseg, de nem valodi eletmod. Ilyen emberekkel akarsz tanacskozni?
Kedves kérdező!
1992 óta hallgatom Németh Sándor tanításait. Isten előtt állítom, hogy nem hazudok, úgyhogy Isten legyen a Bíró Németh Sándor vádlói és közöttem.Ez alatt az idő alatt sokszáz prédikációját meghallgattam, és a Bibliával egybevetettem, és lényegi ellentmondást nem találtam. Sok időt töltöttem azzal, hogy az interneten különféle fórumokon a meggyőződésem szerinti igazságról beszéljek, és több ezer hozzászólást írtam, és exhitesekkel, ateistákkal, okkult emberekkel, pogány vallásokba merültekkel, más felekezetekhez tartozókkal, még náci érzelműekkel is volt alkalmam beszélni. A témám elsősorban nem a Hit Gyülekezetéről szólt, hanem arról, amit a Bibliából megértettem. Kevés - nagyon-nagyon kevés - kivételtől eltekintve, bárkivel szót tudtam érteni, amíg meg nem tudták, hogy hites vagyok. Amikor a Hit Gyülekezete szóba került, akkor függetlenül attól, hogy a fentebb felsorolt csoportok melyikébe tartozott az illető, vérmérsékletének megfelelő módon kezdte el besározni a Hit gyülekezetét, illetve Németh Sándor személyét. Ez az a pont, ami mentén össztársadalmi konszenzus jött létre, méghozzá úgy, hogy ezek a csoportok függetlenek egymástól. Ez az a pont, ahol kommunista, náci, ateista, a történelmi egyházakkal karöltve, a buddhisták, muszlimok és az afrikai tohunga megegyeznek egymással, és létrehozták az egyetemes ökumenét: közösen gyűlölik a Hit Gyülekezetét és Izraelt.
Te két dolgot tehetsz ezzel kapcsolatban: beállsz a Hit Gyülekezetét pocskondiázó, de tapasztalattal nem, vagy alig rendelkezők táborába, vagy te magad győződsz meg arról, hogy mi a helyzet a Hit Gyülekezetével. Hála Istennek, én soha nem engedtem meg másoknak, hogy helyettem hozzanak döntést a saját életemmel kapcsolatban. Ha ezt megengedném, de a hajó, amire felszállok elsüllyedne, akkor senki mást nem okolhatnék ezért, csak önmagamat, amiért másokra hagytam a gondolkodás felelősségét. A Hit Gyülekezete azonban nem fog elsüllyedni. Úgyhogy dönts! A Hit gyülekezete nincs rászorulva, hogy te meglátogasd, te vagy szükségben. Ha az itteni kritikusok tudnak rajtad segíteni, akkor menj hozzájuk.
@Asperrimus
Te pünkösdi-karizmatikus vagy, tehát a Bibliát is úgy értelmezed, mint Németh Sándor. Így valahol érthető, hogy nem találsz ellentmondást.
Azonban az a helyzet, hogy az sem az első századokban, sem a reformáció idején nem úgy értelmezték a Bibliát, ahogyan azt ti csináljátok. Aki tehát jól ismeri a történelmi kereszténység Szentírás-magyarázatát, az nagyon jól tudja, hogy egy 20. században létrejött neportestáns - úgy is mondhatnám, hogy álprotestáns, mivel semmi köze nincs Lutherhez - vallási közösség értelmezése nem mérvadó, és elég könnyen cáfolható.
[ 16 -nem 15-ös már menthetetlen szekta tag - és elengedi a füle mellett azt az apró tényt, hogy a liberálbolsik alapították, a keresztényellenes szadesz - hogy hisztérikus tömegpszichózissal elvonják a valódi erős kereszténység felől a tömeget. 15-ös, ugye a szadeszre kellett szavaznotok? :D]
Ha valamit ajánlhatok(itt a kérdezőnek, ha még érdekli): soha senki semmilyen szektába NE lépjen be, mert az egyirányú: kilépni nem lehet, ez a lényege, ezt tudati ráhatással megoldják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!