Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem lehetnek a nők papok?

Miért nem lehetnek a nők papok?

Figyelt kérdés

Csupán érdekel a ti véleményetek, hogy egy olyan ember, akinek pénisz helyett vaginája van miért alkalmatlan a papi hivatásra?

Már rájöttem rég, csak szeretnék viszonyítási alapot a részetekről. Válaszokat nem pontozok se fel, se le, se sehogy, szóval, ha valaki a százaléka miatt aggódik ne engem hibáztasson.

2014. dec. 20. 15:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Csak a katolikusoknál nincsenek női papok. A reformátusoknál, evangélikusoknál vannak.
2014. dec. 20. 16:08
 2/13 anonim válasza:
100%
A szomszéd faluban is a református pap nő,de kérdezd meg a katolikus papot mert a konkrét választ én sem tudom.
2014. dec. 20. 16:14
 3/13 anonim ***** válasza:
15%
A dolog nyitja a régi mondás szerint: az asszony nem ember. Persze átvitt értelemben...
2014. dec. 20. 16:24
 4/13 anonim ***** válasza:
71%
3, ezt hogy kell átvitt értelemben érteni? Ez nem tudom képzelni.
2014. dec. 20. 16:42
 5/13 anonim ***** válasza:
25%
Azért mert a szeretet energiát kevésbé tudják elzárni mint a férfiak.
2014. dec. 20. 16:42
 6/13 anonim ***** válasza:
89%
Én is úgy tudom, hogy csak a katólikusoknál nem lehet női pap, más felekezeteknél lehet. A katólikusok a nőket kitaszították a vallásukból. Pedig az eredeti ősi vallásokban rengeteg papnő volt.
2014. dec. 20. 16:46
 7/13 anonim ***** válasza:
28%

L ószrt taszították ki, előző. A helyükön zseniálisak voltak, lásd a sok szentet,pl Siénai Szent Katalint

" Szónoklatainak ereje, melyről imái és levelei tanúskodnak, egyre több embert vonzott köré. Követői szellemi anyjuknak tekintették Katalint. 19 éves korában misztikus lelkesedéstől áthatva végleg elhagyta szülővárosát, és követőivel békét hirdetve bejárta Itáliát. Elhivatottnak érezte magát arra, hogy felrázza a válságban lévő egyházat és hogy kötelességeire emlékeztesse a papságot"

Egyébként meg azért, amiért pl ilyen gusztustalanul tetted fel a kérdést-bérdést. Ilyet csak nő kérdez így. A többit pedig már elmondták, lehetnek.

2014. dec. 20. 17:02
 8/13 anonim ***** válasza:
7-es! Akkor vajon ma miért nem tanulhat katólikusoknál papnő?
2014. dec. 20. 17:08
 9/13 anonim ***** válasza:
10%

Azért mert nő és a nő nem vezethet férfit,egyszer megtette és megkaptuk a halált! :)

A nő maradjon csak a gáztűzhely mellett,ott a helye és nem a vezetésben.

Én ezt minden rosszindulat nélkül mondom,a nőnek a helye a fazék és a gyerek mellett van...

2014. dec. 20. 17:41
 10/13 anonim ***** válasza:
37%

A főség alapelve szerint sem lehet.

Mert a Férfi teremtetett először, és belőle kiegészitőként a Nő,

(1Korintusz 11:3) 3 De akarom, hogy tudjátok, hogy minden férfinak feje a Krisztus, az asszony feje pedig a férfi, a Krisztus feje pedig az Isten. . .

Az angyaloknál is hierarchikus elrendezés van

s ha ők magasabb természtűek alázatosan elfogadják az elrendezést akkor mi is

az asszony nem tanithat, esetleg beszélgethet a Biblia igazságairól.

2014. dec. 20. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!