Szeretnék érdeklödni, hogy szerintetek melyik szerzetesrendet válasszam?
remélem a bencés nővérek közt :)
és hány éves vagy, ha nem titok?
hát abban én sem vagyok biztos, hogy a novíciák határozhatják meg, hova kerülnek
bár vsz., hogy a központi házban készülnek a szerzetességre
de hogy aztán a felavatás után hova küldenek...
megjegyzem, a bencéseket én is túl modernistának találom
sajnos
A pannonhalmi bencések azért olyan "durvák", mert élen járnak az Egyház liberalizálásában. A II. vatikáni zsinatnak azt az értelmezését erőltetik, amit már a pápa is elítélt, ami kb így foglalható össze: A VZS-2 minden nagyon csúnya és rossz volt, azóta jajdejó, hogy szabaccság van!
Teret adnak liberális, modernista, eretnek teológusoknak, akik bomlasszák az Egyházat, és ilyen bulikereszténységet alakítanak ki.
Ajánlok egy hithű katolikus honlapot:
Nos azt gondolom, hogy ezt valóban nem fórumtéma. Ha lany vagy akkor ugye még az is nehézség, hogy iszonyú sok női rend van. És hát a kérdés az, hogy valóban ez a hivatásod, és te mit szeretnél? hiszen vannak kifejezetten kemény rendek, mint a karthauziak, de ők nem élnek nalunk.
Azok a vélemények, miszerint a hazai bencések modernek meg ilyesmi, hát... ostobaságok. Arra nem gondoltak, hogy talán ők alkalmazkodnak legjobban a mai körülményekhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!