Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit szóltok ehhez a felvetéshez?

Mit szóltok ehhez a felvetéshez?

Figyelt kérdés

Ha én úgy gondolnám, hogy a mennyei Atyának a JHWH megfelelője az Ajahawah név. Ezért egy vallási csoportot alapítok, átírom a Bibliát oly módon, hogy az ószövetségi iratokban szereplő JHWH tetragramma helyett az Ajahawah szót írom, az újszövetségben szereplő összes Úr és Atya kifejezés helyett, ami a mennyei Atyára vonatkozik az Ajahawah nevet írom, és különböző hittételeket állítok fel, melyet természetesen a sokféleképpen értelmezett Bibliából alá is tudom támasztani. Mivel számomra nem fogják megcáfolni ezeket, így jogosan állítom, hogy az én egyházam az igaz egyház, melyben Isten az utolsó időben az igaz hívőket vonzza, hogy eljövetelekor beteljesedjen a 144000-re vonatkozó prófécia. Az évtizedek, egy-két évszázad alatt felhalmozott hívek együttesen folytatott tanulmányai is bizonyítják Istentől eredeztetett egyházunkat. Természetesen mint a templomi farizeus Jézus példázatában döngetem a mellem, hogy milyen remek tetteket hajtok végre, és ócsárolok mindenki más szokását, dolgait, bűneit, ahogy a farizeus is tette a vámszedővel. Lk18;9-14 Ezzel a rengetek biblikus tetteimmel is próbálván alátámasztani remek bibliaértelmezésemet, és Istentől eredeztetett kiválasztottságomat az egyház részéről.

Szerintetek megéri veszekedni velem, és híveimmel, és bizonyítani, hogy a Ajahawah név csupán kitaláció, és a legjobb, ha minél előbb elmenekülök ebből a hazug egyházból?

Nem árulok el titkot azzal, hogy egy meglévő egyház karikatúrája ez az "Ajahawah Tanúinak Egyháza" :), de ezzel arra szeretnék rávilágítani mindenkit, aki támadja őket, hogy vajon érdemes e ölre menő vitákat folytatni mindazokkal, akiket behálózott a szervezet? Vagy van értelme? Van bárki is, aki egy ilyen kitalációban vakon hisz érdemes elmondani a véleményünket, és folytatni a veszekedést, vagy elég az is, hogy egyszer megpróbáltuk, és hagyjuk magára?

Mi ilyenkor azoknak a dolga, akik látják felebarátaikat ilyen hazugságban élni? Van bármi értelme? És mi hátránya származhat egyáltalán ennek a fanatikus, sokszor agymosott embereknek a hátránya mindebből? Természetesen vallási oldalról, üdvösség szempontjából.

Bocsánat, ha hosszú és unalmas voltam!

2014. dec. 17. 21:32
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

"Az első században sem volt máskép, rendszeresen igazitották helyre a mondani valóját a teremtőnek, mivel a jövendölés is úgy hangzik, hogy nem azonnal tud mindenki mindent, hanem fokozatosan jön a felszinre."

Fokozatosan??? Idéznéd ezt a részt a Bibliából!

2014. dec. 19. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!