Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Péter apostol eljutott egyálta...

Péter apostol eljutott egyáltalán Rómáig?

Figyelt kérdés
Mit tudtok erről?

2014. dec. 16. 13:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Talán egyszer volt -
2014. dec. 16. 14:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem Rómában halt meg?

(Mert akkor legalább egyszer ott kellett lennie)

2014. dec. 16. 14:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Az a helyzet,hogy én sem tudom biztosan azért kérdeztem rá,van aki azt mondja,hogy soha nem ért el rómáig.
2014. dec. 16. 15:21
 4/6 anonim ***** válasza:
En utananeztem es azt a valaszt talaltam hogy Peter nem volt romaban. A Szentírásban bárhol említik is Rómát, ezek közül egyik vers sem írja, hogy Péter ott volt. Az 1Péter 5:13 rámutat, hogy Péter Babilonban volt. Rejtett célzás volt ez Rómára? Babiloni tartózkodása összhangban volt feladatával, hogy a zsidóknak kellett prédikálnia (ahogy arra a Galácia 2:9 utal), mivel sok zsidó lakott az ókori Babilon városában, valamint a környékén. Az Encyclopaedia Judaica (Jeruzsálem, 1971, 15. köt., 755. h.) a Babilóniai Talmud elkészítésével kapcsolatban említést tesz a judaizmus időszámításunk kezdete utáni „nagy babiloni akadémiái”-ról.
2014. dec. 16. 15:43
 5/6 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm! :)
2014. dec. 16. 16:02
 6/6 megfelelő ***** válasza:
Állítólag Rómában van eltemetve. Viszont, csak Pálról írja a Biblia, hogy oda kelllett mennie.
2014. dec. 17. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!