Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Máté 7:12 "Mindazt tehát,...

Máté 7:12 "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük" Mit jelent ez számotokra? Milyen előnyöket vagy hátrányokat tapasztaltok ez alapelv betartásával?

Figyelt kérdés

Csak azokat a válaszokat olvasom el amik saját vélemény! ÉS nincs tele linkkel:o)

Megértéseteket köszönöm!

2010. febr. 1. 09:27
 1/10 anonim ***** válasza:
pl ha azt akarod,hogy szeressenek,neked is szeretned kell őket..sztem..
2010. febr. 1. 09:34
 2/10 anonim ***** válasza:
54%

Kevés ennél egyértelműbb ige van a Bibliában, a megértéshez fordítsd meg, amit te nem szeretnél, hogy veled tegyenek, te se tedd másokkal. A betartása nem igen jár előnyökkel, csak Istennek engedelmes vagy.

Én vagyok az a hülye, aki hisz Jézusban.

2010. febr. 1. 10:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Gondoljuk be magunkat felebarátunk helyzetébe, és kérdezzük magunktól, hogy egy vagy más súlyos helyzetben mit kivánnánk. Ezt cselekedjük felebarátunknak.
2010. febr. 1. 10:11
 4/10 anonim ***** válasza:
87%

Érdekes... amennyire vissza tudok emlékezni, én már akkor eszerint viszonyultam másokhoz, amikor még csak nem is hallottam a Bibliáról. Mondjuk teljesen logikus is. Éppen ezért nem is értem, sokaknak miért kell vallás és/vagy hit ahhoz, hogy így éljenek, amikor pedig nagyon könnyen belátható pusztán logikai/empatikus alapon is, hogy ez az egyetlen értelmes életvezetési mód.

Akkor lenne az ember igazán EMBER, így, csupa nagybetűvel, ha ez teljesen egyértelmű lenne számára - ha nem azért viselkedne így, mert épp a Bibliában olvassa, hogy így kell tenni, hanem mert ésszel és érzéssel egyaránt belátja és felfogja, hogy egyedül ez az EMBERhez méltó, és egyedül ez visz előre.

2010. febr. 1. 11:09
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

Bár én nem hiszek Istenben, mégis ez az alapelv életemnek is egyik fő alkotó eleme... én mindig is eszerint éltem, már gyermekkoromtól kezdve(ösztönösen)... mielőtt bármit is tettem, mindig átgondoltam, kiket érintenek tetteim következményei és hogy szeretnék e a helyükben lenni...ha a válasz nem volt, akkor más megoldást kerestem...azóta is ez az alapelvem, sosem teszek senkivel olyat, ami nekem se tetszene, és ahol tudok, segítek, mert tudom, h én is örülnék a segítségnek fordított helyzetben... előnye az, hogy tiszta a lelkiismereted, és jó embernek tartanak, és biztos lehetsz benne, hogy nem szerzel ellenségeket és nem fognak bántani az emberek, de a hátránya a kihasználhatóság...sokaknak ha a kisujjam nyújtom, az egész karom kell, szét akarnak szedni, néha úgy érzem, kettő is kevés lenne belőlem...az ilyen helyzeteket nehéz megoldani,mert nem tudom,hol kellett volna határt húzni a jótékonykodás és a kihasználás között, és visszamenőlegesen nehéz ezt megtenni

20/L

2010. febr. 1. 12:04
 6/10 anonim ***** válasza:
tehát, pl ha azt szeretnéd, hogy az embereket annyira érdekelje a biblia, hogy ráérő szabad idejükben is ez foglalkoztassa őket, és erről is beszélgessenek, te is így tégy!!! ha azt szeretnéd, hogy a többiek fikázzanak, te is így tégy a többiekkel!!! ha azt mondod: nincs időm a bibliára, ne csodálkozz, ha az utolsó napon a Teremtő ezt mondja: most nincs időm rád!!!
2010. febr. 1. 17:21
 7/10 A kérdező kommentje:

Igazatok van ez alapvető emberi tulajdonságnak kell, lennie de túlmegy azon is hogy valakit szeressünk, arra gondolok ez jelenti azt is ha látunk egy bajban jutott embert akkor, segítünk rajta, mert ha mi hasonló helyzetbe kerülnénk minekünk is jól esne. Örülök a jó kommenteknek!

Az dicséretes, hogy még nem is hiszel vaggy hittél Istennek és így gondolkodsz van egy vers amit szeretnék megosztani veletek

Róma 2:12-16 ig "13 Mert nem a törvény hallgatói az igazságosak az Isten előtt, hanem a törvény cselekvőit fogják igazságossá nyilvánítani. 14 Mert amikor a nemzetekből valók, akiknek nincsen törvényük, természet szerint a törvény dolgait cselekszik, akkor ezek, bár nincs törvényük, önmaguk a törvény maguknak. 15 Ők maguk mutatják meg, hogy a törvény lényege be van írva szívükbe, miközben a lelkiismeretük velük együtt tanúskodik, és saját gondolataik egymás között vádolják vagy éppen mentegetik őket. 16 Ez azon a napon lesz, amikor Krisztus Jézus által az Isten megítéli az emberek titkos dolgait, a jó hír szerint, amelyet hirdetek"

Isten úgy teremtett meg minket embereket, hogy az ilyen alapvető törvények lényege be legyen írva a szívünkbe sok ember elnyomja az érzést mert úgy látja sikeresebb aki nem így teszi, meg tudom őt is érteni, de kitartást Malakiás 3:14-18 ezt mondja ". Azt mondtátok: Hiábavaló az Isten szolgálata, és mi haszna, hogy megtartjuk törvényeit, és hogy alázatosan járunk a Seregeknek Ura előtt?

15. Sőt inkább magunk hirdetjük boldogoknak a kevélyeket; hiszen gyarapodtak, noha gonoszságot űznek, és megszabadulnak, noha kisértik az Istent!

16. Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelői, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték ő előtte azoknak, a kik félik az Urat és becsülik az ő nevét.

17. És azon a napon, azt mondja a Seregeknek Ura, a melyet én szerzek, tulajdonommá lesznek és kedvezek nékik, a mint kiki kedvez a maga fiának, a ki szolgálja őt.

18. És megtértek és meglátjátok, hogy különbség van az igaz és a gonosz között, az Isten szolgája között és a között, a ki nem szolgálja őt."

2010. febr. 2. 10:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Gondoljuk be magunkat felebarátunk helyzetébe, és kérdezzük magunktól, hogy egy vagy más súlyos helyzetben mit kivánnánk. Ezt cselekedjük felebarátunknak.
2010. ápr. 17. 00:27
 9/10 anonim ***** válasza:

" amit te nem szeretnél, hogy veled tegyenek, te se tedd másokkal. "

ezt kiírom valahova...

2018. jan. 15. 20:49
 10/10 anonim ***** válasza:

"Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük"

Ezt a tanácsot megfontolva átgondoltam a 10 parancsolatot:

1.Rettenetes érzés volt,amikor szerelmem,életem,más férfibe szeretett bele!

2.Kimondhatatlan fájdalom volt feleségemet más férfivel "édes kettesben"látni!

3.Nem vagyok könnyen sértődő,de amikor édesanyámat,édesapámat szidalmazzák,rágalmazzák,nehezen tudom fékezni magamat.

4.Nem tragédia,ha elfelejti a családom,a születésnapomat,de elvesztem minden tűrésemet,ha a feleségem,szerelmem,a szeretője születésnapján köszönt fel engem!

5.Nem várhatok többet,és jobbat öregségemkor gyermekeimtől,mint ahogyan én viszonyultam szüleimhez öreg korukban.

6.Szeretem az életet!Bárcsak mindenki tisztelné ezt az érzésemet!

7.Bár azt mondják,egy kis idegennel való szex senkinek sem árt,én évekig frászban voltam,amikor nejem életveszélyes fertőzést kapott a szeretőjétől.18 év után is vizsgálgatom magam,hogy nem jött-e ki rajtam is valami tőle.

8.Megloptak.Nem nagy érték volt,de mintha megöltek volna bennem valamit:Az EMBER tiszteletét.

9.A rágalom,csak buta szóbeszéd,de amikor egyetlen valamire való értékemet-becsületemet-próbálták elrabolni rágalmazó szóbeszéddel,földönfutónak éreztem magam.

10.Elkaptad már valaki tekintetét,szavait,amikor egy idegen férfiként feleséged iránti szexuális kívánságát fejezte ki ?...Nem kívánom neked sem ezt!...Olyan az,mintha felhasítanák mellkasodat,és szemed láttára kicibálnák szívedet!

2018. jan. 15. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!