Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent ez: "Ekkor megnyílt...

Mit jelent ez: "Ekkor megnyílt mindkettőjük szeme"?

Figyelt kérdés
ádám és éva szemei megnyíltak. addig csukva volt a szemük? de hát "Az asszony pedig látta, hogy a fa termése evésre jó, olyan, ami vonzó a szemnek, igen, a fa ránézésre kívánatos volt" azaz eddig is nyitva volt a szeme. ezt hogyan kell érteni akkor?
2014. nov. 28. 12:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Asperrimus, érdekes gondolat a fénnyel kapcsolatban, de szerintem nem csak ez lehetett az oka. Az egyértelmű hogy Isten tudta hogy az ember el fog bukni, de vajon már előre meghatározta ez a teremtést? Lehetett volna akár az is, hogy soha senki nem bukik el, vagy csak a 100adik generációból valaki. Akkor is lett volna nap.

(Mondjuk lehet csak az én agyam nem tudja befogni hogy mindennek oka van. Én szeretem az értelmetlen dolgokat.

Ruff Tibor mondta nemrég, hogy inkább legyen az életnek értelme, még ha kellemetlen is. Én pont fordítva vagyok, az értelmesség nem szempont, csak az érdekel hogy élvezetes legyen. Persze Isten nélkül nincs ilyen, ezért is tértem meg, nem úgy kell ezt érteni, hogy ebben a világban érvényesül ez a szempont, de az Isten mellett se érdekel más, csak ez.)

2014. nov. 29. 07:29
 12/18 anonim ***** válasza:
Egyetértek a Tiborral, és meggyőződésem, hogy sok dolog van, ami azért tűnik értelmetlennek, mert nem értjük az okát. Például a világítótestek megteremtésének semmi értelműk nem lett volna, ha a Napnál fényesebb fény mindig világított volna. Abban sem vagyok biztos, hogy a szellemi fény jelenlétében egyáltalán látható volt a Nap és a többi, ha abból indulok ki, hogy nappal a csillagokat nem látjuk, noha ott vannak, de a hold is igencsak elhalványul.
2014. nov. 29. 07:43
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves Asperismus,

erösebb a kiíváncsiságom, mint gondoltam volna.

Te kérlek milyen világoságról beszélsz? Mire gondolsz?

Én úgy gondolom hogy a Genezis 1 részéböl veszed ezt a gondolatot, amikor Isten a 3 vers szerint elválasztotta a világosságot a sötétségtöl.

De ez meggyözödésem szerint nem az Isten világitása volt, hanem a természetes folymata a Föld lakhatóvá való átalakulásának.

A Föld kezdetben izzó volt, nem jutott rajta át a Nap és a csillagok fénye. Ma is tapasztalhatunk ilyet, közel a vulkánok kitörésénel, ha csak csekény mértékben is

2014. nov. 29. 08:59
 14/18 anonim ***** válasza:

Kedves Grkaty!

Isten azt mondta. "Legyen világosság!" A világosságnak fordított szó(ór) egyértelműen a fényre utal. A következő megállapítás az, hogy "és lőn világosság". Ezután Isten elválasztotta, elkülönítette, elzárta egymástól a fényt és a sötétséget. A 2.versszakban arról számol be a Biblia, hogy a sötétség már jelen volt a Földön, és a Földet víz borította. Amikor Isten szavára előállt a fény, akkor az ezt a sötétséget támadta meg. Sem a sötétség, sem a fény nem fizikai fény volt. Akkor még nem létezett a fizikai világ a mai formájában. Akkor még minden a szellemvilág szerves része volt. Az általunk ismert fizikai világ a bűneset következtében szakadt el a szellemvilágtól, pontosabban mi szakadtunk le onnan, ezért ismerjük a világot olyannak, amilyennek ismerjük, bár valójában továbbra is a szellemvilág része. A materialista ember gondolja azt, hogy a fizikai világ a valóságos világ, a szellemvilág pedig valami megfoghatatlan pára, ködszerű tünemény, amihez sokkal több közük van az érzéseknek, mint a logikának. Ezzel szemben a szellemvilág sokkal valóságosabb világ annál, mint amit mi megismerhettünk. A szellemi fény, illetve a szellemi sötétség szellemi lények jelenlétére utal. A fény követei Istenhez tartozó lények, a sötétség követei pedig Isten ellen fellázadt lények. Ilyenek töltötték be a Földet, amikor Isten szólt, és beparancsolta a fényt. Ez a gyakorlatban mennyei lények seregét jelentette, amelyek beözönlöttek a világba, és kiszorították a szellemi sötétséget okozó lényeket, azaz a gonosz szellemeket. Hogy hova, az kiderül bizonyos utalásokból: a Mélységbe, és oda be lettek zárva. Ezt jelenti a fény és a sötét elkülönítése. A "lőn este és lőn reggel" kifejezés hebraizmus, ami annyit jelent, hogy eltelt egy nap, nem pedig azt, hogy ugyanazon a módon besötétedett és kivilágosodott, mint a hatezer év során mindig.

Azt, hogy a Föld izzott, azért mondod, mert a felekezeted elment a materializmus irányába, és nem egyedül a Bibliát tekinti mérőzsinórnak, hanem egyéb dolgoknak megengedi, hogy a Bibliát felülírják, ha előnyösebbnek tűnik. A Biblia szerint nem láva, hanem víz borította a Földet. Pont. Ahogy azt is mondja, hogy meghalt a gazdag, eltemettetett, de a Pokolban felemelte a szemét. Vagy azt is, hogy "akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen. (Rm 9,5)" Az "Ámen" szó arra utal, hogy ez egyrészt így van, másrészt pedig így is fog maradni.

"Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai." (Zsd 1,6)Az "imádni" szóval fordított szó, ugyanaz a "proszküneó" szó, amit Jézus használ a következő kijelentésében:

"Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj." (Mt 4,10)Azaz, bárminek is fordítjuk a "proszküneo" szót, leborulásnak, vagy imádásnak, olyan tevékenységet jelöl, amit csak Istennel szemben szabad gyakorolni, Jézus pedig minden zokszó nélkül eltűrte. Szerintem ennek a kérdésnek sokkal nagyobb súlya van annál, minthogy mi és hogyan történt a teremtésnél.

2014. nov. 29. 15:36
 15/18 anonim ***** válasza:
Asperrismus, írhatok neked privát? Ha igen írj vissza kérlek....:)
2014. nov. 30. 07:43
 16/18 anonim ***** válasza:

Kedves Grkaty!

Nem vagyok nyitott a tanításaitok felé. Ha ez nem zavar, egyáltalán nem bánom, ha írsz.

2014. nov. 30. 12:34
 17/18 anonim ***** válasza:
Az állatok meztelenek, mégsem zavarja őket. Valami ilyesmi állapotban lehetett az első emberpár is.
2014. nov. 30. 16:32
 18/18 A kérdező kommentje:
szerintem egy kutya nem meztelen, és egy macska sem, de még pl a medve sem. a többi lehet...
2014. dec. 1. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!