Istennek van célja azzal, hogy a csontok nem porladnak el, és így megmaradnak az utókornak?
A csont csak a tartószerkezet, nem az ember része:D
Olyan, mint a ruhának a fogas.
Egyik filmben volt, hogy úgy árulták a halakat, hogy a csontvázra kentek valami mű trugyit.
Ne az embernél is így van :D
Na de a csont is egy idő után elporlad
Bár ez a talaj minőségétől is függ..
Tudod, kérdező, a Biblia nem minden.
Egészen pontosan CSAK az akkori emberek (közemberek, nem tudósok) tudása van benne. Egyetlen szóval sem több.
A világ pedig ennél sokkal-sokkal többet jelent.
Tehát, ha a világunkról szeretnél sok mindent tudni, akkor ehhez KEVÉS lesz a Biblia önmagában.
És bizony sok helyen lesz úgy, hogy valaki másnak lesz igaza a Biblia ELLENÉBEN.
Nem csak a csontok - hanem pl. a DNS is sok mindent elárul. Elsőnek azt, hogy az élővilág NEM 6 nap (de nem is 6000 nap) alatt készült - és nem is mindent a "maga faja szerint" teremtettek, hanem a fajok egymásból alakultak ki.
Ne égesd magad, Filoszgod... néhány ilyen lelet van, de ezek hamisítványok, már kiderült.
Amúgy a "porrá leszünk" annyiban igaz, hogy 1-2 kg "por" tényleg van az emberben - de a többi szén és víz. Abból ugyan nem sok marad meg, mert szétoszlik a halál után.
Na meg némi mészkő a csontokban.
üdv, véleményem szerint a dínók sátán megalomán személyiségét tükrözik vissza. ezekből az állatokból működteti sátán a mostani, modern világrendszerét, gondolok itt a kőolajra. azonban van érdekes leírás a csontokról ezékiel könyvébe. amikor olvassátok, jusson eszetekbe, hogy a jelenések könyvében is beszél 4 angyalról, akik visszatrtják a föld 4 szelét: 37 Jehova keze pedig rajtam volt, és ő kivitt engem Jehova szelleme által, és letett a völgy közepén, az pedig tele volt csontokkal. 2 Elvezetett engem mellettük körös-körül, és íme, nagyon sok volt belőlük a völgy színén, és íme, igen szárazak voltak. 3 És így szólt hozzám: „Embernek fia! Vajon életre kelhetnek-e ezek a csontok?” Én ezt feleltem: „Legfőbb Úr, Jehova, te tudod.” 4 Akkor így szólt hozzám: „Prófétálj ezekről a csontokról, és mondd meg nekik: »Ó, ti száraz csontok, halljátok meg Jehova szavát:
5 Így szól a legfőbb Úr, Jehova ezekhez a csontokhoz: ,Íme, leheletet adok belétek, és ti életre keltek. 6 Inakat adok rátok, és húst növesztek rátok, bőrrel borítalak be titeket, és leheletet adok belétek, és életre keltek; és megtudjátok, hogy én vagyok Jehova.’«”
7 Én pedig úgy prófétáltam, ahogy parancsot kaptam. És mihelyt prófétáltam, valami hang hallatszott, és íme, zörgés volt, és közeledni kezdtek a csontok egymáshoz, csont a hozzátartozó csonthoz. 8 Láttam, és íme, inak kerültek rájuk, és hús növekedett, és bőr kezdte beborítani őket felül. Lehelet azonban nem volt bennük.
9 Akkor így szólt hozzám: „Prófétálj a szélnek. Prófétálj, ó, embernek fia, és ezt mondd a szélnek: »Így szól a legfőbb Úr, Jehova: ,A négy szél felől jöjj el, ó, szél, és fújj ezekre a megöltekre, hogy életre keljenek.’«”
10 Én úgy prófétáltam, ahogy megparancsolta nekem, és lehelet ment beléjük, ők pedig életre keltek, és lábukra álltak — egy igen-igen nagy hadsereg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!