Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi kell a boldogsághoz?

KZitus kérdése:

Mi kell a boldogsághoz?

Figyelt kérdés

Ma sokan mondják, hogy pénz. De az élet másat mutat.

Ezt olvastam a napokban:"ha valakinek megvan az, amire alapvetően szüksége van, a többletjövedelem már nem igen járul hozzá a boldogságához" Inkább a megnövekedett fogyasztás tönkreteheeti a boldogságot, főleg akkor, ha az erkölcsi és vallási értékek háttérbe szorulnak miatta.

2014. nov. 24. 09:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
42%
Én szoktam ezt tenni Prókátór, mégsem fogok köpködni Istenre, csak mert nincs meg az az anyagi hátterem, ami szerinted adja a boldogságot.
2014. nov. 24. 17:42
 12/20 anonim ***** válasza:

No, kibújt a szög a zsákból, miszerint a tanúk csak a vallás után mennek.

Pedig a vallás nem üdvözít.

Egyedül Jézus az, aki által van az üdvösség, hiszen életét adta mindenkiért.

Valahol olvastam, hogy azért senki sem fog elkárhozni, amiért bűnt követett el(hiszen Jézus már fizetett), de azért igen, amiért nem Őt választotta Urának.

De még nem késő, addig amíg él az illető, meg lehet térni. Egyes nyelvjárások ezt úgy adják vissza, hogy megfordulni. Hiszen háttal állsz Jézusnak, és egyenesen mész a pokolba.

Ezen az oldalon találhattok információkat a megtéréshez, de dönteni akkor is csak neked kellesz.: [link]

Amúgy, hogy a kérdésre is válaszoljak, Jézus kell a boldogsághoz.

Minden amit ezen a világon kaphatsz(materiális értelemben), csak ideig-óráig elégíti ki a vágyadat, vagyis csak ideig-óráig leszel boldog.

De ha megtalálod Jézust, akkor egy egész életen boldog lehetsz, még a legnyomorultabb helyzetekben(mondjuk erről még nincs tapasztalatom, de vannak olyanok akik még akkor is boldogok voltak).

Szóval egy kis összefoglaló:

-a vallás nem üdvözít,

-Jézus az egyedüli út a boldogsághoz és az örök ÉLEThez

2014. nov. 24. 18:16
 13/20 A kérdező kommentje:

6-os, és 12-es

Köszönöm, hogy a kérdésre válaszoltatok. Hasonlóan gondolom én is. Jó lenne ha más is válaszolna a kérdésemre, hogy szzínesebb legyen....mássok véleménye is érdekelne. Szívesen venném:-)

2014. nov. 24. 19:41
 14/20 Prókátor ***** válasza:

Ha csak teszed amit leírtam, akkor nem tudsz semmit. Én ugyanis arról beszélek, amit nem teszel, hanem áttélsz, megélsz!

Nincs annyi pénz és anyagi jó, ami boldoggá tehet. De van olyan mértékű hiánya az anyagi eszközöknek, ami boldogtalanságba taszít!

Remélem, válaszoltam neked is Zita!

2014. nov. 24. 20:04
 15/20 anonim ***** válasza:

Én is válaszoltam. A halál és a fájdalom imádata, mert akkor nincs mit veszíteni. Mindent el kell pusztítani és mindenkit.

Erre gondoltál?

A boldogsághoz étel, ital és szex kell. Meg drog. Vagy erre?

2014. nov. 24. 20:08
 16/20 anonim ***** válasza:

Pénzzel lehetsz boldog és boldogtalan is. Pénz nélkül viszont igen nehéz boldognak lenni, ahhoz már némi mentális defekt is szükséges.

A pénz önmagában nem boldogít, de egy eszköz, melyet ha okosan használsz, akkor segítségével boldogabbá teheted a saját és mások életét.

Sarkítva: a pénz szükséges, de nem elégséges feltétele a boldogságnak, boldogulásnak.

2014. nov. 24. 21:43
 17/20 anonim ***** válasza:
Prókátór: akkor másképp írom, mert látom te is azt hiszed, hogy csak te nyomorogsz. Megesett, hogy nem volt fedél a fejem felett, nem volt ételem és nem volt meleg ruhám. Megesett, hogy mindezt olyan egészségi állapotban éltem meg, ami még veszélyesebbé tette. De nem kárhoztattam az Urat, hanem elfogadtam a helyzetet és hittem, ki tud hozni belőle. Nagyon sokáig éltem ebben, ma már nem. Ma már hálát adok az utolsó kenyérmorzsáért is, mert emlékszem arra, hogy milyen az, amikor nincs.
2014. nov. 25. 08:34
 18/20 anonim ***** válasza:
#17: Akkor velem kegyesebben bánt a te Urad, pedig én nem is hiszem, hogy létezik.
2014. nov. 25. 09:08
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem egészség és szerelem. Persze tartós, amiből egy életre szóló kapcsolat lesz.
2014. nov. 25. 13:05
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokaat. Mennyire sokszínű az, ami hozzájárul a boldogsághoz. Szinte ahány ember, annyi vélemény.

Én Istenbem hívő emberként azt vallom,(még tapasztlatból is) amit a Biblia is mond, hogy a pénznek van NÉMI haszna. Örülök, amikor a számláim kifiztem, és hálát adok Istenemnek, hogy az adott hónapban letudtam ezt a terhet. Valahol ez is hozzájárul ha nem is a boldogsághoz, de a megelégedettséghez.

2014. nov. 26. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!