A keresztények hallottak az Akasha krónikáról, és elfogadják a létezését?
Nem vagyok keresztény, de szerintem butaság, viszont jó kis filmet lehetne belőle csinálni.
Ha igaz lenne, akkor igaz lenne az eleve elrendeltetés elve is.
A kvantum mechanika sem engedi a létezését, az ott jelentkező bizonytalanság miatt.
Ha lenne ilyen krónika, akkor abban le lenne írva teljesen pontosan például, hogy egy elektronnak mennyi a sebessége és a mi a helyzete ugyanabban a pillanatban, ami lehetetlen.
De ez az, hogy van idő.
Amit mondassz az feltételezi, a párhuzamos univerzumok létezését, amit a fizika sem cáfol.
Gyakorlatilag minden lehetőség lejátszódik, valahol egy dimenzióban. Vagyis van egy univerzum, ahol petike balra megy és van egy ahol jobbra.
Ha a krónika egyszerre az összes univerzumot tartalmazza, akkor abban az esetben, krónika a méretének végtelennek kellene lennie.
Ha viszont minden univerzumnak saját krónikája van, akkor például abban az univerzumban, ahol petike balra fordul a krónika is csak ezt az egy lehetőséget tartalmazza vagyis megint eleve el van rendelve.
Ha az univerzumok bármilyen körlcsönhatásban vannak egymással, akkor viszont nem lehet minden univerzumnak külön krónikája, hanem egy nagy végtelennek kell lennie.
Ha viszont végtelen vagyis minden kombinációt tartalmaz, akkor megint csak nincs szabad akarat mert ami történik az szükségszerűen történik meg. Ráadásul a krónikának saját magát is tartlmaznia kell.
Mivel már minden kombinációt eleve tartalmaz nincs szüksége arra, hogy változzon vagyiks a krünika állandó.
Ha viszont azt vesszük, amit mondtál, hogy a krónika átralévő része minden döntésnél megváltozik, az azt jelenti,hogy a hátralévő résznek folymatosan változnia kell. A hátralévő rész viszont még mindig végtelen. Vagyis egy változás hatására abban a pillanatban végtelen sok adatnak kellene megváltozni.
Ha viszont elfogadjuk, hogy a vákuumbeli fénysebességnél nagyobb hatássebesség nem létezik, az azt jelenti, hogy a krünika hátralévő része nem változhat meg egyszerre hanem csak fénysebességgel. Ha viszont csak egy korlátozott sebességgel tud változni, akkor előfordulhat olyan hogy történik egy változás aminek a hatására a krónika hátralévő része is változni kezd fénysebességgel. Viszont egy kis idő múlva megint történik egy változás ami hatására megint csak elindul a módosulás a krónikában szintén fénysebességgel.
Ha mondjuk egy médium olvasni akar a jövőből és egy olyan távoli pontot választ ahova az első és a második változás hatása még nem érkezett meg akkor egy olyan jövő képet fog olvasni, ami akkor történt volna meg, ha a két változás nem történik meg. Ha viszont olyan messzire megy csak hogy oda már elért az első változás hatása, akkor egy olyan jövőképet fog látni ami akkor következe be ha csak az első változás történt volna meg, pedig azóta már egy másik változás is történt, vagyis hamis a jövőkép Ha viszont olyan közelre megy, hogy már mind a két változás hatását látja akkor azt a jövőképet fogja érzékelni, hogy mi történne a két változás hatására.
Viszont mivel végtelen soka változás történik egyszerre, ami mind elindít egy módosulást a krónikában ezért a krónika folymatos változásban van és minden lehetséges kombinációt tartalmaz egyszerre. És ha valaki beleolvas, akkor csak egy lehetséges jövőt lát, nem pedig azt, hogy tényleg mi fog történni.
Vagyis a krónika használhatatlan mert sosem fogod belőle megtudni, hogy mi fog történni ténylegesen.
Szia!
Szerintem a keresztények negy része nem hallott róla. Én magam a teológián természtesen tanultam Rudolf Steinerről, a New-Age-ről és az Ezoterikáról. Ezeknek semmi köze a kereszténységhez, egy új vallást képviselnek, amibe megpróbálják beleolvasztani a kereszténységet is. Sok olyan dolog található ezekben, amelyek teljesen ellentétesek a keresztény tanításokkal, és a Bibliával.
A kérdés második felére válaszolva: igen, a Biblia azt tanítja, hogy mindenről könyvek irattatnak, melyekből, az emberek meg lesznek ítélve. Lásd:
"Tűzfolyam foly és jött vala ki az ő színe elől; ezerszer ezeren szolgáltak neki, és tízezerszer tízezeren álltak előtte; ítélők ültek le, és könyvek nyittattak meg." (Dn 7,10)
"És láttam a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állni az Isten előtt; és könyvek nyittatak meg, majd egy más könyv nyittatott meg, a mely az életnek könyve; és megítéltettek a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint." (Jel 20,12)
" De azon ne örüljetek, hogy a lelkek nektek engednek; hanem inkább azon örüljetek, hogy a ti neveitek fel vannak írva a mennyben." (Lk 10,20)
Üdv. Péter
Én úgy tudom ahol ez meg van írva,ott nem létezik az idő,és a fénysebességnél is gyorsabban folynak a dolgok..
Szerintem nem is földi szempotokkal kéne néznünk egy nem földi dolgot..csak a találgatás mehet róla...
Drága Péter!
Köszönöm a válaszod,én vagyok az egyik rajongód,mert mindíg olyan szépen és őszintén fogalmazol,azt szeretném kérdezni,hogy mi az a másik vallás,amibe az ezoterika is beletartozik,van e ennek neve?
Az idő nem csak a földön létezik, hanem gyakorlatilag mindenhol.
Persze van egy Planck idő nevű dolog, aminél kisebb időnek nincs értelme, de ennek ellenére mindenhol van idő.
Habár létezhet, olyan univerzum, ahol mondjuk az idő nem létezik, de ott a krónikának sincs értelme.
A krónika és az írás azok tényleg csak földi fogalmak, de az idő nem.
Egyébként, ha ez olyan helye lenne, ahol nincs idő, akkor sem folyhatnának a dolgok a fény sebességénél gyorsabban mivel a sebesség fogalmában az idő is benne van. A sebesség fordítottan arányos az idővel. Ha nincs idő akkor értelmetlen a gyorsabb fogalma is.
Kedves Kérdező!
Ennek a vallásnak még nincs neve. Az ezoterikusok szintetizálják a vallásokból ami nekik tetszik.
Üdv: Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!