Melyik a kedvenc bibliai, vagy istennel kapcsolatos idézeted?
"Valahányszor Jézus keresztrefeszítésére gondolok az irigység bűnébe esem..." Emil Coiran
"Ha hinnék Istenben, határtalanul önhitt volnék, anyaszült meztelenül sétálnék a nyílt utcán..." Emil Coiran
"Jézus kétezer esztendeje áll bosszút rajtunk, amiért nem ágyban, párnák közt halt meg." Emil Coiran
"Az első szabotázsakció a Teremtés volt." Emil Coiran
"Az Ószövetségben még tudták, hogyan kell megfélemlíteni az Eget, ököllel fenyegették: az ima veszekedés volt a teremtő és teremtője között. Az Evangélium ki akarta békíteni őket: ebben áll a kereszténység megbocsáthatatlan bűne." Emil Coiran
"Ha Noé jóstehetséggel rendelkezett volna, minden bizonnyal elsüllyeszti bárkáját." Emil Coiran
"Ki vagy? Egy idegen rendőrség, Isten, önmagam számára." Emil Coiran
...
elnézést, elírtam :
"... veszekedés volt a teremtmény és teremtője között ..."
Tényleg elírtam, elnézést (nem figyeltem és copy - pasteltem a nevét), viszont Cioran nem volt "nacionálsoviniszta" ' ha ismered akkor tudod h miután Berlinben töltött évei után visszament Romániába ahol épp a Vasgárda került hatalomra, elhagyta Romániát, Franciaországba emigrált és megfogadta h egy szót sem ír le többet románul.
Így nem csoda h francia halottként lett eltemetve. Könyvei többségét is franciául írta.
"S a magasba emelné Szent Attila a kézigránátot és mondá,oh uram ad áldásodat a te kézigránátodra mellyel ellenségeidet miszliké tépheted nagy kegyelmedben, és elégedett vala az Úr és ők lakmározzanak bárányt és lajhárt és málét,sós ringlit babbal és orangutánt és zsenge gyökereket és gyönge szekereket, és szólt az úr mondván húzd ki a szent biztosítószeget majd azután számlálj el háromig se többet se kevesebbet.Három legyen ameddig számolsz és ameddig számolsz az háromig legyen,négyig ne számolj hát ezért sem pediglen kettőig hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig az ötöst szádra ne vedd,midőn a hármashoz érsz mely sorrendben a harmadig leszen eldobantod te az Antiochiai szent gránátot a te ellened felé ki mivel nem kedves nekem megdöglen"
(fegyverek könyve 9-21.-ig)
1.gyalog galoppos idézet :D
2.mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta, hogy aki hisz őbenne az el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
fogalmam sincs hogy hol van a bibliában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!