Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elválás kozos megeggyezessel...

Elválás kozos megeggyezessel bűn a biblia szerint vagy sem? Vki ismerősom kerdezte de nem vagyok jartas benne

Figyelt kérdés

2014. okt. 20. 12:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A Biblia szerint (illetve a komolyan vett vallás szerint) nyilván bűn, de...

... basszus 2014-et írunk.

Csilliószor nagyobb bűn tönkretenni az életedet/a párod esetleg a gyerekeitek életét erőltetve egy rossz házasságot, mint barátsággal különválni..

A Bibliát nem ártana végre modernizálni.

2014. okt. 27. 14:10
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem a bibliával van a baj, hanem azzal, ha mi akarjuk megmondani Isten helyett, hogy mi a jó és mi a rossz! Ez a legnagyobb baj, ebből született minden rossz a világtörténelemben. Hogyan döntöd el pl., hogy mi a "rossz kapcsolat", vagy "rossz házasság"??? Mi alapján gondolod te, vagy a párod, hogy "rossz", nem működik a kapcsolatotok? A saját, szubjektív, gyakran önző értékítéletetek alapján döntitek el, hogy mi a "jó" és mi a "rossz".

Pedig a legtöbb esetben teljes mértékben KIJAVÍTHATÓ, ha egy kapcsolat "elromlik", rengeteg módon meg lehetne a vitákat oldani, ha valóban az számítana, amit pl. Jézus az ún. "aranyszabályban" megfogalmazott: "Azt tedd másokkal, amit szeretnél, hogy veled is tegyenek." Ha egy magát kereszténynek tartó emberről van szó, akkor szégyen, ha ez nem számít neki és figyelmen kívül hagyja párválasztáskor és egy kapcsolat megtartásakor, a krízishelyzetek kezelésekor. Ha pedig az illetőnek nem számít Jézus ezen alapigazsága sem, ettől még nem lesz igaza. Attól, hogy egy lázas beteg összetöri a lázmérőt, még megmarad a láza!

2014. okt. 27. 18:38
 13/15 anonim ***** válasza:

"Szia utolso. Nem itelkezhetsz igy hogy a biblia szerint nem keresztenyek azert mert egy ilyen kerdes megfordult az agyukban. Miert gondolod hogy nem keresztenyek a biblia szerint? Nem csaltak meg egymast tisztessegesek egymassal sosem hazudnak egymasnak de ha azt latjak jonak hogy jobb lenne kulon valni miert ne? Mondjuk ha a ferj igy akarja. Hisz a feleseg tudom hogy nem valhat de ha a ferj akarja es a feleseg id akkor hol irja azt hogy nem ? Esetleg igeverset"

Szia kérdező. Furcsa a megfogalmazásod: "nem ítélkezhetsz így...". Nem ítélkeztem, hanem a kérdés feltevése miatt csak az a két változat lehetséges.

"Miert gondolod hogy nem keresztenyek a biblia szerint". Nem ezt állítottam, hiszen ott van a másik lehetőség, amit írtam.

Nem a törvények betartása tesz valakit kereszténnyé, ahogy írtad. A Bibliában egyértelműen meg van határozva, hogy ki a keresztény, mik az ismérvei, stb. De itt nem ez volt a kérdés.

"Hisz a feleseg tudom hogy nem valhat". Miért ne válhatna el? Nincs különbség férfi és nő között ilyen tekintetben. A különbség abban van, hogy mikor válhat el.

2014. okt. 28. 10:17
 14/15 anonim válasza:
El kell olvasni az Ószövetséget, és az Újszövetséget. Én még az egészet egyben nem olvastam,csak írásokat belőle, de elég sok ellentmondásba keveredtem. Most nem emlékszem ,de volt olyan személy, aki elvette másnak a feleségét,aki kiöregedett,utána lecserélte fiatallal.Ha lesz időm kikeresem a neveket. Véleményem.Egy élet akkor lehet teljes,ha kölcsönös szeretet, megértés, elfogadás van benne. A biblia régi idők életformája,szerint íródott.( benne, politika,üzlet,hatalom)kicsit megmanipulálva a tanulatlan embereket!Ha igazán akarja valaki tudni a választ, nézzen a sorok mögé, az újszövetségben, és a lelkében!Egyébként az igazság is ott van, ezért én aki nincs megkeresztelve, szeretem olvasni, és tisztelem belőle amit Jézus üzenni akar!
2014. okt. 29. 08:45
 15/15 anonim ***** válasza:

Mi a Biblia válaxza? 7. Megengedi a Biblia a válást?

▪ Válasz: Igen, megengedi, azonban Jézus csak egyetlen elfogadható okot említett a házasság felbontására. Ezt mondta: „aki elválik a feleségétől, hacsak nem paráznaság [házasságon kívüli szexuális kapcsolat] miatt, és mást vesz el, házasságtörést követ el” (Máté 19:9).

Isten gyűlöli, ha valaki alattomos indítékból válik el. Személyesen fogja felelősségre vonni azokat, akik ürügyet keresnek rá, hogy elhagyják a házastársukat, különösen ha ezt azért teszik, hogy valaki mással köthessék össze az életüket (Malakiás 2:13–16; Márk 10:9).

2015. jan. 5. 04:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!