Mit jelent Jézus mustármagról szóló szemléltetése? Miért használta Jézus ezt a szemléltetést?
Nem, Zitus, nem a keresztény gyülekezetet, és a Krályság-üzenetét jelképezi, ahogy a kiadványaitokban szerepel...
Jézus egyértelműen beazonosította:
"Mihez hasonlítsuk az Isten országát? Avagy milyen példában példázzuk azt?"
Inkább Isten országát kellene definiálni ehhez. Szerinted mi Isten országa?
Szerintetek ez:
„Mi Isten Királysága?
Isten Királysága egy valóságos kormányzat, melyet Jehova Isten hozott létre. A Biblia Isten Királyságát úgy is nevezi, hogy „az egek királysága”, ugyanis az égből uralkodik (Márk 1:14, 15; Máté 4:17). Sok mindenben hasonlít az emberi kormányzatokhoz, de minden szempontból magasabb rendű náluk.”
Viszont ezt a legtöbb esetben nem lehet párhuzamba állítani ezekkel:
Lk 17
20. Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.
21. Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.
Mt 12,28
Ha pedig én Istennek Lelke által űzöm ki az ördögöket, akkor kétség nélkül ELÉRKEZETT hozzátok az Isten országa.
Mk 9,1
Azután monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy vannak némelyek az itt állók között, a kik nem kóstolnak addig halált, a míg meg nem látják, hogy az Isten országa eljött hatalommal.
Lk 11,20
Ha pedig Isten ujjával űzöm ki az ördögöket, kétség nélkül ELÉRKEZETT hozzátok az Isten országa.
Rm 14,17
Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm.
Köszönöm kedves 1-es
Nem írnál inkább a Máté 13:31, 32-ről? :-)
De, arról írtam!
Isten országát példázza vele. Ezt Jézus egyértelműen kijelentette mind a Máté 13-ban, mind a Márk 4-nél is. Viszont ha Isten országát példázza, akkor meg kell határozni, hogy mi Isten országa. Márpedig az a meghatározás, amit a jw.orgon találtam, ellent mond mindazoknak a Bibliarészleteknek, melyeket bemásoltam.
5-s
Köszönöm, hogy elmondtad a véleményedet
Talán így könnyebb:
Máté 13:31, 32
Egy másik szemléltetést is eléjük tárt, ezt mondva: „Az egek királysága hasonló a mustármaghoz, amelyet fogott egy ember, és elültetett a szántóföldjébe; ez a legapróbb ugyan minden mag közül, de amikor felnő, a legnagyobb a zöldségfélék között, és fa lesz belőle, úgyhogy az ég madarai eljönnek, és az ágai között helyet találnak, ahol letelepedhetnek.”
Nagyon érdekes és kedvenc részletem ez mind Máté,mind pedig Márk evangéliumából. Gyakorlatilag több szempontból is megközelíthető dolog. Egyfelől: Az ember hitét jelképezi. Az aprócska mustármag elvetődik,fejlődik,majd a leghatalmasabb fává nő,amin helyet találnak az ég madarai. A hit parányilag elvetődik az emberben és folymaatosan fejlődve,hatalmassá nő( azaz erős lesz) és jönnek az "ég madarai". Erős hitével másoknak is példát állít,másokat is segít és bizonyos lesz jutalma a Mennyei Hazában. Másfelől: Az Isten országát jelképezi: Először kicsinek látszik az embernek még nem hisz,de kesőbb jelentőssé duzzad,nő és az emberek mindenfelől bekerülnek Oda,mert az Isten mindenkit hazavár.
Szemléltetésének okát egy másik részlet jól írja le: Mt 13:10-15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!