1/5 anonim válasza:
A bor Jézus vérét, az ostya Jézus testét.
" Egyétek és vegyétek, ez az én vérem és az én testem."
2/5 anonim válasza:
Ez attól is függ, milyen vallás. A kereszténységben nem mindenhol része a bor a liturgiának - helyette mustot fogyasztanak.
4/5 anonim válasza:
Jelentős jelképe a liturgiának(liturgiáknak),ám felekezetenként eltérő a a megítélése: A Katolicizmus és ortodoxia azt vallja,hogy átváltoztatás után a bor Jézus Krisztus Vére lesz(Itt nem jelkép,hanem valóságos vér). Protestáns egyházaknál: Azt vallják,hogy csak megemlékezni kell az Utolsó Vacsorár,így a bor jelképes(emlék) jellegű.
5/5 anonim válasza:
A bor Jézus vére, a kenyér Jézus teste. A kettő együtt teszi Jézust TEST - VÉRRÉ. "Bizony mondom néktek, amit a földön megköttök az a mennyben is kötve lesz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!