Jézus Krisztus JÓ (volt) vagy rossz?
Máté 19: 16.
És ímé hozzá jövén egy ember, monda néki: Jó mester, mi jót cselekedjem, hogy örök életet nyerjek?
17.
Ő pedig monda néki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten.
Ha Ő jó volt, akkor Ő Isten. De ha nem volt jó, vagyis rossz volt, akkor Ő nem Isten.
De ha rossz volt, akkor mi volt a bűne??
Nem tudom érzitek e, de ez a kérdés inkább azoknak szól, akik nem hisznek Jézus istenségében.
A kérdés nem provokáció.
Szerintem arra utalt, hogy igazán JÓ csak az Isten lehet, Jézus viszont nem isten.
Nem vagyok vallásos.
A "Szentírást" megannyiszórakoztató átirát, de ez talán nem véletlen.
Az Isten egy, de három személy. Lehet, h az emberi létarra van predesztinálva, hogy nem lehet jó? Nekem ez a két magyarázat ugrik be.
Tevedes...Latod abba a hibaba estel mint a gazdag ifiju....
Nem veszed eszre hogy itt Jezus vizsgaztata a kerdezot:mert ha felismerte volna Jezusban a megvaltott tudhatta volna hogy Isten-nel all szemben igy valaszolhatott hogy azert mondja jonak mert Isten fia...
De az ifiju csak mestert latott benne nem a Megvaltot...
Ez kismiska moralizálás Máté 10: 34-36-hoz képest.
"34.
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35.
Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36.
És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe."
Kedves utolsó
ennek az idézetnek az az értelme, hogy Jézus Krisztus tudta, ha igazán Öt fogják követni az emberek, hogy még a saját családjuk is sokszor el fog tölük fordulni.
Kedves kérdezö, Jézus Krisztus a figyelmet nem saját magára akarta fordítani sohasem, hanem Atyjára Jehova Istenre.
Sok vita van ezen az oldalon a Jézus istenségére vonatkozóan.
Jézus Krisztus amikor a Földön volt tökéletes ember volt. Ezt a Róma 5 részéböl is felismerjük.
Semmilyen büne nem volt, tökéletes ugyanakkor alázatos ember volt.
Nem Istennek tartotta magát, hanem az Isten Fiának, söt úgy nevezte magát, hogy az "emberfia"
A farizeusok vádolták Öt azzal, hogy Istennek tartja magát. Jézus védekezett és a Zsoltárok 82:6,7 versét idézte melyet megtalálunk a János 10 részében.
Itt azt a tényt hozta fel védelmére, hogy Isten még a befolyásos földi bírákat is az "isten" címmel illete meg. Az Isten kifejezés hatalmasat jelent.
Ebböl ered aztán a sok félreértés. Jézus Krisztusnak természetesen joggal jár az Isten cím, mert hatalmas. De ez nem jelenti azt, hogy egyenlö a hatalmasabb mindenható Atyával. Ez két teljesen különálló személy, mint apa és fia....mégha nagyon is hasonlítanak egymásra.
Néhány idézettel nem lehet egy elődönteni, hogy valaki jó vagy rossz.
Ilyen értelemben a kérdés kissé provokatív.
Jézus a vallások nagy része és a Szentírás szerint is jó volt.
Ettől a kérdés még érdekes.
Szervusz
Miért igazított helyre Jézus egy embert, aki ’jó Tanítónak’ nevezte? Azzal, hogy Jézus visszautasította ezt a hízelgő címet, Atyját dicsőítette, és jelezte, hogy az igaz Isten a forrása minden jó dolognak. Ezenkívül arra az alapvető igazságra irányította a figyelmet, hogy kizárólag Istennek, mindenek Teremtőjének van joga irányadó mértékeket szabni arra vonatkozóan, hogy mi a jó és mi a rossz.
A Luk 18:18, 19 is fontos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!