Honnan tudjam, hogy a sok vallás közül melyik a valódi, és melyikben higgyek?
A nyugati félgömbön az egyistenhiten alapuló vallások azt hirdetik, hogy csak egy igaz isten van, az pedig az ő istenük. Nevezik Istennek, Jehovának, Allahnak stb.
Nincs valódi, nincs egyetlen vallás.
Ahogy sajtot választasz a boltban a reklám és a csomagolás alapján. Megkóstolod és eldöntöd, hogy ízlik-e. Ha neked a penészes büdös zöld sajt ízlik ( nemzetiszocializmus ) akkor edd azt, de vedd tudomásul, hogy az emberek többsége undorodva fog elfordulni tőled.
Katolikus?
Az egyik legrosszabb.
Pl. azért van náluk cölibátus, hogy ha meghal a pap, legyen senki, aki örölölheti a vagyonát, hanem szálljon vissza az egyházra.
00:12 - magyarul, a hit csupán egy másik szó a tudatlanságra és a tájékozatlanságra. Köszönjük, hogy beimserted. :)
00:00 - :DDD Persze, olyan vallások is a kereszténységet utánozzák, amelyikek régebbiek, mint az, mi? Persze, az alapítóik nyilván a jövőbe láttak, gondolták, hú, de jó ötlet ez, vegyük már át! Nagyszerű, gratula. :)
Olvass sokat, és amelyiket tényleg magadénak érzed, amelyikkel tudsz azonosulni, az a tuti...
Mellesleg a kérdésben a válasz. Ha ilyet megkérdezel, az azt mutatja, hogy nem hiszel egyikben sem. Ergó pogány vagy. Esetleg javaslom a materialista vallást...
Szólítsd meg az összes általad ismert istenséget, és amelyik válaszol, azt kövesd. Nem viccnek szántam, ismerek olyan embert, aki így lett keresztyén. A Biblia ugyan is nem kevesebbet mond Istenről, mint hogy aki a szemet alkotta az ne látna, aki a fület teremtette az ne hallana? És tud szólni is, hidd el. És nem fél megküzdeni a többi bálványistennel.
A Jézusba vetet hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
(Egy vallás követői nem a vallásban hisznek, hanem Istenben.)
Válaszd azt a vallást, amelyik választ ad a te személyes életed kérdéseire. Számomra ez a keresztyénség, a Szentírás tanítása, melyen keresztül megértem Isten szavát. Én is és keresztyének milliárdjai átéltem/átéltük, hogy ahogy olvasom a Bibliát vagy hallgatok egy prédikációt megértem, hogy az amit olvasok, ami elhangzik, rólam szól, az én problémámra ad választ. Ezen keresztül Isten szólít meg személyesen.
Kívánom te is ezt éld meg a Bibliát olvasva vagy magyarázatát hallgatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!