Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik művében írja le XVI....

Melyik művében írja le XVI. Benedek, hogy valójában sosem volt politeizmus a világon?

Figyelt kérdés
Még bíboros volt akkor.
2014. szept. 16. 16:26
 1/7 anonim ***** válasza:
37%

Téves információkat minek terjeszteni?

Valójában a kereszténység is politeizmusból fejlődött, és sok jegyet meg is őrzött belőle.

2014. szept. 16. 19:33
 2/7 anonim ***** válasza:

"Téves információkat minek terjeszteni?"

Igen 1., ez rád is vonatkozik.. :))

Egyébként olvastam tőle még bíborosként megjelent írásait, ott nem találkoztam ilyen gondolattal.

2014. szept. 16. 21:10
 3/7 anonim ***** válasza:
75%

A kereszténység a politeizmusból fejlődött - ez valós információ. Nézz utána, ha érdekel.

Az, hogy akárhányadik Benedek mit ír erről, az itt most nem érdekes ebből a szempontból.

2014. szept. 16. 21:16
 4/7 szp72 ***** válasza:
Nehezen tudom elképzelni, hogy a pápa ekkora nyilvánvaló baromságot mondjon, hiszen mindmáig létezik politeista vallás.
2014. szept. 16. 22:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez így van.Mindegyik vallás ismer egy "Teremtőt".
2014. szept. 16. 23:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Igaza van a volt pápának.
2014. szept. 16. 23:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Nyilván nem elfogulatlanul írhatta le, mivel a vallástudomány ami nem a teológia! A rendelkezésére áll.
2014. szept. 17. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!