Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell szabályosan és...

Hogyan kell szabályosan és eredményesen imádkozni? Milyen imákat hallgat meg Isten és milyeneket nem?

Figyelt kérdés
2014. szept. 13. 19:28
1 2 3
 11/24 balkalolka ***** válasza:
71%

Nem, a különbség kettőnk között az hogy én kérdezek ugyanis megtudni szeretek dolgokat nem pedig elfogadni és készpénznek venni azt amire mások azt mondják hogy úgy van, mert hogy "csak", pláne nem azt amire annyi a válasz hogy mert "írva vagyon".

De ha már hitről és vallásról van szó, szerintem a teremtés folyamatos, mi magunk rakjuk össze azt amit valóságnak érzékelünk, a tapasztalatainkból és a szándékainkból gyúrjuk a világot össze egy közös realitássá. Nincs ebben semmi magányos érzés, sőt, ebben a felfogásba részese vagy a világ folyamatos teremtésének, nem pedig egy bábu amit egy láthatatlan "felsőbbrendű" lény irányít kénye-kedve szerint.

Természetesen ha megdönthetetlen bizonyítékokkal áll elő valaki, miszerint Nagyszakállú Ufóbácsi kezében van minden szál akkor készséggel elfogadom.

2014. szept. 16. 16:56
 12/24 János114 ***** válasza:

Szep gondolatok, helyes az alapideologiad, (( azett nem szivesen dolgoznek veled)) hehe

Viszont nem kell feltetlenul leirnod valakit azert mert nem ugy gondolkodik mint te. A vilag felfedezesenek,megertesenek mas modjat valasztotta.

Bizonyitekot kovetelsz?

Nos annak aki hisz Istenben minden termeszeti vagy termeszet feletti , dolog bizonyitek es megerosites egy teremto letezeserol.

Hogy te nem latsz benne raciot az ok , de fogadd el h sokan maskepp gondolkodnak

MASKEPPEN nem tevesen.

Kezeld partnerkent a vitafeleidet

es akkor olyan leszel amilyennek leirtad magad :)

2014. szept. 16. 18:09
 13/24 anonim ***** válasza:

János114, ez sajnos nem úgy működik, ahogy leírtad.

Hozok egy példát:

Ma már minden jogos kétséget kizáróan tudjuk, hogy a betegségeket (néhány kivétellel) baktériumok, vírusok, esetleg gombák okozzák. A tudomány összes képviselője egyetért ebben, és az elmúlt 100 év összes tapasztalata és eredménye ebbe az irányba mutat.

Ez nem jelenti azt, hogy Neked nincs jogod másképp gondolni: ha akarod, tulajdoníthatod a megbetegedések okát más forrásoknak is. Viszont akkor bizonyítanod kell az állításaidat. És amennyiben ez nem sikerül - márpedig kizárt, hogy sikerülne - nem szabad elvárnod, hogy a tudományos szférában bárki is komolyan vegyen, de még azt se, hogy ne röhögjenek ki. Magyarázhatod szakadásig, hogy Te csak másképp gondolod, hozzáadhatod a tetszőleges mennyiségű metafizikát is, (én ezt belül érzem, meg ezt nekem maga a betegségeket okozó láthatatlan személy sugallmazta, stb.), ettől ez még soha nem lesz egy egyenrangú ellenvélemény.

Egy szemtelenebb hasonlattal: Az analfabétának se másmilyen az írási stílusa, nem tud írni és kész.

2014. szept. 16. 19:42
 14/24 János114 ***** válasza:
100%

Igen ertem az ervelest de nem jo a pelda.A teista es az ateista kozt csak egy temaban van a fő elteres . A teremtesben.

En azt mondom van teremtes.

Ő azt mondja nincs.

En hiszek Istenben de nem gondolom h lapos a fold vagy h nincs evolucio vagy hogy az ufok vittek el Pataki Attilat ;)

Ugyanazokba az iskolakba jartam mint ők.

A tudos azt mondja valoszinu h osrobbanas volt , csak ugy a semmibol, es minden veletlenszeruen alakult igy

En azt mondom , valoszinuleg osrobbanas volt , egy felsobb inteligencia hatasara , es nincs veletleb az Isten formalta ilyenne a vilagot.

A kulomseg az h en azt mondom A tudos reszben teved

A tudos azt mondja en egy infantilis idiota vagyok :)

Amennyire egy ateista valoszinutlennek tartja Isten letezeset

En epp olyan valoszinutlennek tartom h minden random rendezodott logikus rendszerekbe.

Melyikunknek van igaza ?

egyik sem cafolhato vagy igazolhato vegervenyesen

Valaki hisz benne valaki nem ,

Mindenki csak sajat magaert felelos

2014. szept. 16. 20:50
 15/24 anonim ***** válasza:

Kedves "vidám ateista" Barátom!

Te olyan dolgokat soroltál fel ideológiád érvényesítése mellett, amik általános emberi hibákból fakadnak. Erre csak annyit tudok mondani, hogy hívő emberek között is vannak rossz és jó emberek ugyanúgy, mint nem hívő emberek között is, te pedig ezek alapján kollektíven mindenkit elítélsz.

Én tiszteletben tartom a hitedet (mivel vallástalan ember nincs, bármennyire is próbálsz úgy élni -> mysterium tremendum és mysterium fascinosum...), éppen ezért arra kérlek, hogy ez legyen kölcsönös.

Legyen most az a példa, hogy:

1) az én lelki igényeim kielégítésére minden vasárnap elmegyek templomba, próbálok egy bizonyos rend szerint élni. (szándékosan butítottam most le)

2) Jön velem szemben egy másik ember, aki pedig minden nap bemegy a Bershka-ba, stb. és megveszi a legdivatosabb ruhát, a lelki igényének kielégítésére egy bizonyos rendszer szerint.

Az első pontban leírt embert lehet átlag hívő embernek nevezni, aki véleményem szerint senkinek sem árt, de Te ezek szerint őket is elítéled. A vakbuzgó embereket (akik szerintem lényegesen (!) kevesebben vannak) én sem preferálom, de nem ítélem el. Elfogadom azt, hogy az ő lelki igénye ezt kívánja.

Erre pedig a legegyszerűbb azt mondani, hogy hülye, nem pedig megérteni, ezáltal pedig megismerni a másik embert, elfogadni őt.

Tehát a kérdés még mindig az, hogy miért nem tartod tiszteletben azt, ahogy egy ember éli az életét? Mi közöd van Neked ahhoz, hogy az alkalmazottad hívő-e vagy sem? Én sem kérdezem meg egy kollegiális beszélgetés során, hogy hisznek-e az emberek, mert ez egy olyan magánügy, ami kollegiális kapcsolat keretén belül nem tör felszínre.

Baráti beszélgetés során pedig ettől teljesen függetlenül is lehet minőségi kapcsolatokat kialakítani, mivel a minőségi kommunikáció az alapja minden kapcsolatnak. Részedről ez sajnos nincs meg, mert hiányzik a tisztelet...

2014. szept. 17. 09:17
 16/24 anonim válasza:

Teljesen mindegy ki miben hisz.

Egy valamit viszont mindenhol kiemelnek (vallási témájú könyvekben, filmekben...stb.): a szabad akaratot! Ez az egyetlen, ami felett nem rendelkezik senki (se Isten, se az ördög).

Így mindenki maga dönti el, hogy melyik utat választja.

Visszatérve a kérdező eredeti kérdéséhez: az én imámat mindig köszönettel kezdem. Olyan "apróságokat" köszönök meg, hogy fel tudtam kelni és egészséges vagyok. Vagy, hogy van munkám, van mit ennem...stb.

Egyébként a hitnek tudományos alapja is van. Bebizonyították, hogy a vallásos emberek sokkal kiegyensúlyozottabbak, mert nem érzik bajban annyira magukra maradtnak a problémáikkal. (Van kihez fordulni, aki iránymutatást, segítséget nyújt.) A gyógyulás és hit kapcsolatát is kimutatták már.

Én mondjuk személy szerint nem hiszek az egyházban. Nem is járok templomba, de minden nap elmondok egy imát és meglepő dolgokat tapasztalok. Bevallom nem tudom bizonyítani, hogy tényleg Isten keze van a dologban vagy a "vonzás törvénye" (most ez a legújabb "vallás") vagy telepátia, de 1-2 napon vagy héten belül onnan jön a segítség, válasz, felajánlás, ahonnan nem számítottam, mert annak az embernek mondjuk nem is beszéltem a problémámról vagy addig nem is ismertem.

Nem minden vallásos "elvakult". De érdekes megfigyelni, hogy aki nem vallásos, az nem fogadja el a vallásosokat. Viszont a vallásos emberek elfogadják nem vallásosokat.

2014. szept. 17. 10:03
 17/24 anonim válasza:

Isten minden imát meghallgat, csak higgy benne őszintén.

De nagyon fontos, hogy ne csak kérj, hanem köszönd is meg, amid van, tehát amit tőle kaptál.

2014. szept. 18. 12:21
 18/24 anonim ***** válasza:

Amit én tudok, hallottam:

- imáidban adj hálát, és érezz hálát, dícsérd, és érezd is

- ha kívánságod van, akkor minél konkrétabban fogalmazd meg, és vedd észre amikor teljesíti (állítólag van, hgoy az ember elmegy az ajándék, lehetőség mellett)

2014. szept. 18. 13:48
 19/24 anonim ***** válasza:

Egyet biztosan állíthatok. Imával még sohasem oldottak meg problémákat.

A vallás méreg!

A vallás miatti háborúkban rengeteg ember halt meg.

2014. szept. 18. 20:14
 20/24 defi@nt ***** válasza:
Mi köze Istennek a valláshoz?
2014. szept. 19. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!