Van itt lelkész, vagy olyan aki tanácsadásban szolgál?
Szervusz
Nem vagyok lelkész, de szívesen segítek.
Ez az egyik kedves része az életemnek :-)
Szia!
Nem vagyok gyakorló lelkész, de végeztem Teológiát, és én is szívesen segítek! Tanácsadásban pedig elég nagy jártasságom van! :-)
Üdv. Péter
KZitus Jehova Tanúja, Péter pedig adventista.
Én, ha csak kettőjük közül lehetne választani, Péternek írnék.
Egy Római Katolikus
Mi a probléma?
Jézus már megszabadított minket mindenből.
Kérdező!
Volt, aki azt írta, hogy nagy jártassága van tanácsadásban. Te magad is, úgy kérdezted, hogy valaki, aki tanácsadásban szolgál. Elárulok valamit, tanácsot adni mindenki tud, és emberi tulajdonság, hogy javarészt mindenki fog is adni. Ha megkérdezed a szomszédodat, anyukádat, vagy egy tök idegent, szinte tuti, hogy el fognak halmozni tanácsokkal. Ha megkérdezel egy Tanút, meggyőzően fog, érvelve a Bibliából tanáccsal ellátni, ahogy megteszi egy adventista vagy egy hites is szintén a Bibliát lobogtatva, sőt lehet, hogy ezek ellent is fognak mondani egymásnak. Tehát tanácsot mindenkitől fogsz kapni, mert az ember tudod, rohadtul okos és bölcs, főleg, ha bele kell ugatnia mások életébe.
Ezek az emberek általában elfelejtik, miközben osztják az észt, és verik a mellüket, hogy lopni bűn, csakhogy ők addig nem lopnak, amíg nem lesz éhes a gyerekük, hogy ölni bűn, de csak addig nem ölnek, míg nem látják megerőszakolni a családjukat, addig nem haragszanak, míg támadás nem éri a szerettüket. Látod, mennyi tanáccsal és emberi kritikával láttalak máris el, holott egy szóval nem mondtad, hogy mi a gond. Ilyenek vagyunk mi emberek. De ha neked emberi tanácsra van szükséged, miközben Isten nevében prédikálnak, hát fordulj emberekhez, és válaszd ki a sok tanács közül azt, amelyik legjobban fekszik neked, és a leginkább el tudod fogadni.
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!