Mi az az elementális, végső igazság a lelketek legmélyén, ami meggyőzött Titeket arról, hogy inkább van Isten, mint nincs?
A Zsoltárok 19:1 így válaszol erre a kérdésre: Az egek hirdetik Isten dicsőségét; keze művéről ad hírt az égboltozat. Dávid felismerte, hogy az égboltozaton, vagyis a légkörön átragyogó csillagok és bolygók cáfolhatatlan bizonyítékul szolgálnak egy dicsőséges Isten léte mellett. Így folytatja: Nap napnak fakaszt beszédet, éj éjnek ad át tudást (Zsoltárok 19:2). Az egek napról napra és éjszakáról éjszakára Isten bölcsességéről és teremtő hatalmáról árulkodnak. Mintha csak hallható istendicséret fakadna az egekből
NEM láthatod arcomat, mert nem láthat engem ember úgy, hogy életben maradjon figyelmeztette Jehova Mózest (2Mózes 33:20). Mivel az emberi test sérülékeny, nem élnénk túl, ha közvetlenül meglátnánk Isten dicsőségét. János apostol elé azonban látomásban lenyűgöző kép tárult: látta, amint Jehova dicsőséges trónján ül (Jelenések 4:13).
Az emberektől eltérően a lojális szellemteremtmények láthatják Jehova arcát. Mire indítja őket Isten dicsőségének a látványa? A Jelenések 4:11 szerint kijelentik: Méltó vagy, Jehova, igen, Istenünk, hogy tiéd legyen a dicsőség, a tisztelet és a hatalom, mert te teremtettél mindent, és minden a te akaratodból lett és teremtetett.
Az áhítatot keltő csillagok és galaxisok
Szabad szemmel Dávid csak néhány ezer csillagot láthatott. Egy közelmúltban végzett kutatás szerint azonban a modern távcsövekkel a világegyetem hetvenezertrillió csillaga látható, azaz a 7-es után 22 nulla következik! Jehova célzott is rá, hogy óriási számokról van szó, hiszen a csillagok számát a tengerparton lévő homokszemekéhez hasonlította (1Mózes 22:17).
A csillagászok évekig így jellemezték azt, amit meg tudtak figyelni: kis fényes területek, ködös, elmosódott körvonalakkal. A tudósok azt feltételezték, hogy ezek a spirális csillagködök a mi galaxisunkon, a Tejúton belül helyezkednek el. 1924-ben felfedezték, hogy a legközelebbi ilyen csillagköd, az Androméda maga is egy galaxis, mely mintegy kétmillió fényévnyire van tőlünk! A mostani becslések szerint több milliárd galaxis létezik, és mindegyikben ezernyi sőt néha milliárdnyi csillag van. Jehova mégis számba veszi a csillagok seregét, mindnyájukat nevükön szólítja (Zsoltárok 147:4).
Jézus, aki emberi létezése előtt mint Bölcsesség létezett, a továbbiakban ezt mondja: Mellette [Isten mellett] voltam mint mestermunkása (Példabeszédek 8:30, JB). Mestermunkási szerepével összhangban, a Kolossé 1:16 Jézusról azt mondja, hogy Isten általa teremtett mindent az égen és a földön (Todays English Version [TEV]).
A Biblia, a tudomány,és Jézus is arról tanúskodik ,hogy van Isten!
"Míg idea valami, csak alkotóját boldogítja. A megvalósult idea kell, hogy hordozza alkotóját"
Engem az a gondolat indított el az Istenhez vezető úton, hogy: ha tanulok egész életemben, gürizek és alkotok, élek egy egész életet. De mindennek mi értelme lenne, ha csak addig élvezhetem amíg élek. Amint meghalok mind az a tudás, mind az a tapasztalás ami velem történt seemit nem ér. Haszontalan erőfeszítés, mert majda a kukacok fogják megrágni és mindaz amit alkottam el fog tűnni. Nincs értelme az életnek, ha nincs élet után valami, ami örökre megörzi tapasztalatomat és tudásomat.
Aztán sokat tanultam a vallásokról én is, mígnem megtudtam, hogy az egész biblia egyetlen dologra épül. Mégpedig csillagképi motívumokra és azok kapcsolatára. Egy szóval a biblia az égre van írva. Ezért aki érti az asztrológiát, vagyis a csillagképeket annak nem lehet meghamisítani a bibliát mert az égi dolgokat nem lehet eltüntetni. Persze a modern kor megoldotta. Városokkal. A városban akkora a "fényszennyezés"este, hogy nem látod a csillagos eget. Nem tudod korigálni a bibliahamisítókat, akik Isten szavát ferdítik saját érdekeiknek megfelelően.
Ezért volt évszázadokig meg ezredeken át a "pogány" az ellnensége az egyházaknak. Mert a pogány azt jelenti, hogy "tanyasi, falun élő", aki látta még a csillagokat, ismerte azokat és nem hitte el a hazugságokat. Téríteni mindig a falvakat kellett sosem a városlakókat.
Ezen kívül van egy sajátos nyelve a bibliának. Ez a nyelv pedig a képírás, képekben való gondolkodás. Tehát ez azt jelenti, hogy minden nyelven lehet érteni és egy bizonyos szintig eljutni. Nah ezek a szintek azok, amelyek különböznek az egyes nyelveken és melyik meddig jut el. Ezért van sok értelmezése a bibliának. Mind igaz, csak hangsúlyozom, más szinteken. Tehát egyik sem téved.
Magyarkodás ide, vagy oda, de magyarul lehet a legmagasabb szintre eljutni.
Ha érdekelnek részletek írj pm -et.
Kérdező. Véleményem szerint Isten létére vagy minden amit látsz a világból az bizonyíték, vagy semmi sem az. Istenben nehéz logikát találni, vagy jobban mondva emberi logikát találni...hinni kell benne, alázattal és tiszta szívvel, és akkor Isten megmutatja arcának egy kicsi részét...ami hidd el csodálatos :) a biblia nem ad válaszokat a kérdéseinkre, az nem azért jött létre, azért jött létre hogy megtudjuk belőle azokat az információkat amire szükségünk van.
Valaki írta fentebb h Isten nélkül nincs értelme az életnek, ez pontosan így van. Ha nem hiszel Istenben az életed elveszti értelmét, hisz akkor miért tanulsz, miért kutatsz, miért létezel a magad testi valójában? ha a halállal megszünik az élet mi értelme volna magának az életnek?
Nézz fel az égre, nézz rá egy fára, nézz rá magára az élő földre, univerzumra...szerinted értelmes, teremtő kéz nélkül létrejöhetett volna mindez? egy nagy bumm-ból ahogy azt manapság tanítják?.....kétlem...Isten él, Isten maga a minden, Isten nélkül semmi sem lenne.
Nagy talány maga az öntudat is...az önmagát felismerő, öntudattal, alkotással rendelkező lények azaz emberek .
De ugyanekkora talány az állatok, élőlények "működése"....a hangya gyűjt, a gólya elköltözik, a mélytengeri hal világít magának, a kaméleon beolvad a környezetébe( sorolhatnánk napokig, hetekig)....minderre a mai magyarázat:ösztön......
Állj meg egy pillanatra a világban, és tedd fel magadban ezt a kérdést: na de mi az az ösztön?? Értelem nélkül, a semmiből, ezek a dolgok nem jöttek volna létre:)
Üdv.
#13 Mi igazolja azt, hogy a Biblia igazat ír? És a kérdésre te sem válaszoltál: számodra mi az az elementális igazság, ami meggyőzőtt arról, hogy Isten van, nem pedig nincs.
#14 Az, hogy az élet értelmetlen lenne Isten nélkül, nem támasztja alá a kérdést, sokkal inkább "megkönnyíti" az életet, mert leveszi a gondolkodás terhét az agyadról és hitet ültet a helyébe. De én nem hiszek el valamit csak azért, mert úgy könnyebb élni.
Aztán vannak itt érdekes állításaid:
"megtudtam, hogy az egész biblia egyetlen dologra épül. Mégpedig csillagképi motívumokra és azok kapcsolatára."
"Ez a nyelv pedig a képírás, képekben való gondolkodás."
Ezeket honnan vetted? Van valami forrásod, amivel igazolni lehet, hogy nem a kisujjadból származik?
Van itt pár ellentmondás is:
- ha minden bibliaértelmezés igaz, akkor miért mond egyik ellent a másiknak?
- ha a pogányok tudták a tutit, akkor miért a bibliaértelmezés az igaz?
- a bibliában kerek perec benne van, hogy aki a csillagokból jósol, az istentelen (nem tudom a hivatkozást, JT-k kisegítetek?)
Waff (a Dűnéből?)
Miért olyan evidens, hogy van értelme az életnek?
Az öntudat kérdése valóban érdekes, hallottam már olyasmit, hogy puszta illúzió az egész. Persze ez sem egy általánosan elfogadott nézet, mert nincs kísérletileg alátámasztva, csak egy elmélet a sok közül. De tény, hogy ez a kvázi öntudat egyedül az emberben figyelhető meg. Persze ez nem igazolás Isten létére, sőt inkább azoknak a pártját erősíti, akik valamiféle emberi istenségben hisznek (tehát, hogy mi teremtők vagyunk ezen a világon)
Az állat példákkal vigyázz, mert biológus vagyok. Minden általad felsorolt tulajdonság evolúciós előnyhöz juttatja azt a szervezetet. Persze vannak megmagyarázhatatlan tulajdonságok is. Egyelőre megmagyarázhatatlanok :)
Szóval kedves Waff, a kérdés még mindig áll: ha magadba nézel és lehámozol mindent, amit csak mások magyaráztak a fejedbe, mi az, ami egyértelműen meggyőz a tényről, hogy Isten van, nem pedig nincs?
Aztán vannak itt érdekes állításaid:
"megtudtam, hogy az egész biblia egyetlen dologra épül. Mégpedig csillagképi motívumokra és azok kapcsolatára."
"Ez a nyelv pedig a képírás, képekben való gondolkodás."
Ezeket honnan vetted? Van valami forrásod, amivel igazolni lehet, hogy nem a kisujjadból származik?
---
https://www.youtube.com/watch?v=XScWFu6guag
---
Van itt pár ellentmondás is:
- ha minden bibliaértelmezés igaz, akkor miért mond egyik ellent a másiknak?
---
Itt nem a különböző gyülekezetek és nézetek igazságáról van szó, hanem arról, hogy a képi motívumok minden emberben egy bizonyos szintig ugyan úgy jelennek meg. Egy rózsavirág ugyan azt a kellemes érzést és képet fogja benned felidézni, amit szerelemnek hívsz, de mondjuk az angol már a "love" szóval jelöli.
Nézd meg a videót és megérted, csak pontosítani akartam, hogy nem azt állítom, hogy a gyülekezetek különbözőségében van igazság, hanem a nyelvek horderejüknek megfelelően egy bizonyos igazságig el tudnak jutni. Aztán melyik nyelv meddig jut el.
---
- ha a pogányok tudták a tutit, akkor miért a bibliaértelmezés az igaz?
---
Nem mondtam, hogy a pogányok tudták a tutit. Már kiforgatod a szavaimat. Azt mondtam, hogy a falusi tudta ellenőrizni azt, amit a pap elmondott. Tartott a pap egy misét elmondta Jézus egy tanítását és, hogy ez alatt mit kell érteni. De este kiment a ház elé felnézett a csillagos égre, és mivel a tanításai csillagképi motívumokra épülnek le tudta onnan olvasni azt, hogy igaz e.
---
- a bibliában kerek perec benne van, hogy aki a csillagokból jósol, az istentelen (nem tudom a hivatkozást, JT-k kisegítetek?)
---
"1,14 És monda Isten: Legyenek világító [Zsolt. 104,19] testek az ég mennyezetén, hogy elválaszszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek.
1,15 És legyenek [Jer. 31,35.] világítókul az ég mennyezetén hogy világítsanak a földre. És úgy lőn.
1,16 Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: [Zsolt. 136,7-9] a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat.
1,17 És helyezteté Isten azokat az ég mennyezetére, hogy világítsanak a földre;
1,18 És hogy uralkodjanak a nappalon és az éjszakán, és elválaszszák a világosságot a setétségtől. És látá Isten, hogy jó."
Itt az 1,14 -ben van a lényeg: és legyenek jelek.
Akik azt állítják, hogy a csillagokban "olvasni" tilos azok nem olvasnak bibliát. Egyébként pedig való igaz, hogy meg lett tiltva, de azt Mózes tiltotta meg és a zsidóknak. Na most, ha zsidó vagy, akkor tényleg halálos bűn a csillagos égre tekintened.
Kedves kérdező,a kérdésed tisztán megválaszoltam...engem a fentebb leírt dolgok felismerése vittek Istenhez. Az állatok tulajdonságaival pedig ezek után vigyázni fogok...mivel te biológus vagy :)))))
De ahogy már fentebb is leírtam,vagy minden ami van bizonyíték Isten létére vagy semmi sem. Ha nem akarsz hinni benne akkor mindig találsz ellenérvet. Ezt mindenki magának kell eldöntse. Vagy elfogadod Istent vagy nem. Más lehetőséged nincs :) de szabadon dönthetsz....ez a másik nagy dolog amit Istentől kaptunk a szabad akarat.
A szabad választásban viszont benne van az is h rosszul is dönthetsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!