Elmehetek úgy nyilvános buddhista meditációkra, hogy még csak most ismerkedem a buddhizmussal?
Figyelt kérdés
Eléggé magam alatt vagyok, az életem folyamatosan egy csőd, nem találom a helyem, nem tudom merre haladok, mostanában találtam rá a buddhizmusra és eddig úgy érzem erre vártam, minden szava mintha szívemből szólna. Találtam nyilvános meditációkat, elmehetek már most? Mi vár ott rám? Kikérdeznek majd, hogy miért választottam a buddhizmust stb?2014. aug. 23. 12:06
1/4 anonim válasza:
Nem fognak letámadni. Persze, hogy elmehetsz, és ha érzed, ott a helyed megint elmész, ha nem máshova mész.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Beleolvastam, eléggé fura, hogy sötét ruhába ajánlott megjelenni. De miért? Azt hittem a buddhizmus egy teljen szabad vallás. Miért érdekes, hogy sötét ruhába megyek-e?
2014. aug. 24. 10:46
3/4 anonim válasza:
a küldött link a zen buddhista meditációra hív. Annak lényege a tudat lecsendesítése - "kiüresítése" ami zazenben -Buddha ülőtartásban- a leghatékonyabb, többezer éves tapasztalat szerint. A "sötét ruha" nem valami divatra vonatkozik, mindegy mibe öltözködsz, de a zazen alatt nem, mert, ha sokan vannak, akkor több sorban ülnek, és zavaró lehet pl egy piros-sárga vibráló látvány. A szemet nem csukják le (mert akkor áramlanak a képek, sőt el is aludhat a szerencsétlen meditáló:)
4/4 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!