Hogyan lehet kapcsolatba kerülni Istennel?
Az életem folyamán folyamatosan történnek szerencsés és szerencsétlen véletlenek olyan lánca, aminek a matematikai valószínűsége 0.
Nálunk a családban senki sem hívő, én sem voltam az, de az életem alakulása azzá tett. Ennek ellenőre fogalmam sincs sem a Bibliáról, sem Istenről, de még más vallásokról sem nagyon.
Úgy érzem, hogy Isten kicseszik velem, de remélem, hogy valójában nem, és válaszokat szeretnék, hogy miért csinálja ezt, mi a terve, mert megőrülök ettől, ami most van.
Mondták már nekem, hogy Isten a Biblián keresztül üzen, de nekünk egyetlen Bibliánk sincs a házban, ráadásul a régi nyelvezet miatt rohadtul nem értek belőle semmit sem.
Legyetek szívesek mellőzzétek az ilyen isten nem létezik, meg érveléses dumákat, én sem értem magam, hiszen a vallásban nincs logika. Mégis, logikusan végiggondolva, olyan szinte már röhejes szerencsétlen véletlenek történnek velem, és az élet egy területén tényleg nagyon peches vagyok, hogy... Na a lényeg, hogy olyan vallásfilozófiákba bele tudok menni, hogy mindenki, még én is megkavarodok. :) Úgyhogy ezt most hagyjuk, a kérdésre koncentráljunk
Mi egy Isten? Mekkora hatalom kell ahhoz, hogy leborulj előtte mély alázattal? Csak egy mérték van, az egyetlen kérdés, amit feltehetsz, hogy miért kell hinned! Mégis mit nyerhetsz azzal, ha az Eredet útját választod? Ha örök megváltást akarsz, kövesd az Ori szavát! Aki nem teszi, halandókét hal meg, ilyen egyszerű. még van remény!
A következő történet az Eredet könyvéből való: „Történt egyszer, hogy a vidéket hatalmas éhínség sújtotta. Hát Markon elment Articus prófétához, és kérte, hadd menjen az erdőbe élelemért. A próféta türelemre intette, mert az Ori gondoskodik mindarról, aki hisz. De Markon nem hitt benne. A próféta húzott egy vonalat a homokba, és azt mondta: 'lépj át rajta, és azt teszel, amit akarsz'. És Markon úgy tett, elhagyta a falut és lakomázott a vadon él bogyókból. Bármennyit evett, az nem elégített ki, hát vissza akart térni a faluba, de a vonal hatalmas szakadékká szélesedett. Kiabált a prófétának, de az azt mondta, hogy nem a vonal változott meg, hanem te magad. Lépj át rajta, ha tényleg hiszel... Hát Markon megbocsátásért könyörgött, és megtette az első lépést.”
Minden isten mást követel tőled, ha kapcsolatba akarsz lépni vele.
Ezzel együtt garancia az nincs semmire.
Előállván pedig Pál az Areopágusnak közepette, monda: Athéni férfiak, minden tekintetben nagyon istenfélőknek látlak titeket.
23
Mert mikor bejárám és szemlélém a ti szentélyeiteket, találkozám egy oltárral is, melyre ez vala ráírva: Ismeretlen Istennek. Akit azért ti nem ismerve tiszteltek, azt hirdetem én néktek.
24
Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik.
25
Sem embereknek kezeitől nem tiszteltetik, mintha valami nélkül szűkölködnék, holott ő ád mindeneknek életet, leheletet és mindent;
26
És az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakozzanak a földnek egész színén, meghatározván eleve rendelt idejöket és lakásuknak határait;
27
Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem:
28
Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk; miképpen a költőitek közül is mondották némelyek: Mert az ő nemzetsége is vagyunk.
29
Mivelhogy azért az Istennek nemzetsége vagyunk, nem kell azt gondolnunk, hogy aranyhoz, vagy ezüsthöz, vagy kőhöz, emberi mesterség és kitalálás faragványához hasonlatos az istenség.
30
E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:
31
Mivelhogy rendelt egy napot, melyen megítéli majd a föld kerekségét igazságban egy férfiú által, kit arra rendelt; bizonyságot tévén mindenkinek, az által, hogy feltámasztá őt halottaiból.
32
Mikor pedig a halottak feltámadásáról hallottak, némelyek gúnyolódtak; mások pedig mondának: Majd még meghallgatunk téged e felől.
33
És ilyen módon Pál kiméne azok közül.
34
Némely férfiak azonban csatlakozván ő hozzá, hivének; ezek között az areopágita Dienes is, és egy Damaris nevű asszony, és mások ő velök.
Hogy járjatok méltóan az Úrhoz, teljes tetszésére, minden jó cselekedettel gyümölcsöt teremvén és nevekedvén az Isten megismerésében;
11
Minden erővel megerősíttetvén az Ő dicsőségének hatalma szerint minden kitartásra és hosszútűrésre örömmel;
12
Hálákat adván az Atyának, ki alkalmasakká tett minket a szentek örökségében való részvételre a világosságban;
13
Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába;
14
Kiben van a mi váltságunk az Ő vére által, bűneinknek bocsánata;
15
Aki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született;
16
Mert Ő benne teremtetett minden, ami van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;
17
És Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn.
18
És Ő a feje a testnek, az egyháznak: aki a kezdet, elsőszülött a halottak közül; hogy mindenekben Ő legyen az első;
19
Mert tetszett az Atyának, hogy Ő benne lakozzék az egész teljesség;
20
És hogy Ő általa békéltessen meg mindent Magával, békességet szerezvén az Ő keresztjének vére által; Ő általa mindent, ami csak van, akár a földön, akár a mennyekben.
21
Titeket is, kik hajdan elidegenültek és ellenségek valátok gonosz cselekedetekben gyönyörködő értelmetek miatt, most mégis megbékéltetett.
22
Az Ő emberi testében a halál által, hogy mint szenteket, tisztákat és feddhetetleneket állasson titeket Ő maga elé:
23
Ha ugyan megmaradtok a hitben alaposan és erősen, és el nem távoztok az evangyéliom reménységétől, amelyet hallottatok, amely hirdettetett minden teremtménynek az ég alatt; amelynek lettem én, Pál, szolgájává.
24
Most örülök a ti érettetek való szenvedéseimnek, és a magam részéről betöltöm ami híja van a Krisztus szenvedéseinek az én testemben az Ő testéért, ami az egyház;
25
Amelynek lettem én szolgájává az Isten sáfársága szerint, amelyet nékem adott ti rátok nézve, hogy betöltsem az Isten ígéjét,
26
Tudniillik ama titkot, mely el vala rejtve ősidők óta és nemzetségek óta, most pedig megjelentetett az Ő szenteinek,
27
Akikkel az Isten meg akarta ismertetni azt, hogy milyen nagy a pogányok között eme titok dicsőségének gazdagsága, az tudniillik, hogy a Krisztus ti köztetek van, a dicsőségnek ama reménysége:
28
Akit mi prédikálunk, intvén minden embert, és tanítván minden embert minden bölcseséggel, hogy minden embert tökéletesnek állassunk elő a Krisztus Jézusban;
„…ahogy ott feküdt haldoklott a napon, ahogy a sivatag homokja körül vette, Petrust szólította a követ, nem a szájával, hanem az elméjével, a kő pedig vizet könnyezett, ő pedig olthatta a szomját”
Ne félj az Oritól, félj a sötétségtől mely elsötétíti az univerzum tudását. Higgy az igazságban, és te is megtalálhatod a megvilágosodás útját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!