Ha csak ezek lennének jelen a világon melyiket választanád?
Jehova Tanúi, Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza(Mormon), Hit Gyülekezete, Hetednapi Adventista Egyház, Krisna Tudat, Szcientológia
És nincs kibúvó, mindenképp választanod kellene.
Szervusz.
Zsoltárok 83:18 "Hogy megtudják az emberek, hogy te, akinek neve Jehova,Egymagad vagy a Legfelségesebb az egész föld felett."
Zsoltárok 100:3 "Tudjátok meg, hogy Jehova az Isten;Ő alkotott minket, nem pedig mi magunk.Az ő népe vagyunk, és legelőjének juhai."
Ézsaiás 42:8 "Én vagyok Jehova. Ez a nevem, és senki másnak nem adom dicsőségemet, sem dicséretemet a faragott képmásoknak."
Róma 10:13 "Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni”."
Héberek 3:4 " Természetesen minden háznak van készítője, de aki mindent elkészített, Isten az."
Ézsaiás 40:26 " Emeljétek föl szemeteket a magasba, és lássátok. Ki teremtette azokat? Ő, aki szám szerint előhozza seregüket, sőt nevén szólítja mindegyiket. Tevékeny energiájának bősége és hatalmas ereje miatt egy sem hiányzik közülük."
Ez a Bibliai oka, hogy Jehova Tanúja vagyok.
Utolsó, mégis mi problémád akadt? Bökd csak ki hátha tudunk segíteni. :D Amúgy ezt a kérdést nem azért írtam mert ellene vagyok bármelyik felekezetnek amiket felsoroltam. Ezek közül 3-ból ismerek személyesen is embereket.
Azért választottam eme hitrendszereket mert viszonylag fiatalnak mondhatjuk őket, tagok létszáma dinamikusan növekszik,némely szokás és tan igen érdekes, viszonylag sok ifjú-tinédzser embert érdekel, és hát mindezek mellett sok hideget-meleget kapnak a világban. És kíváncsi vagyok az emberek milyen módon reagálnak erre(kérdésre), akár tagjai akár nem.
Egy Római Katolikus 3. válasza nagyon szimpatikus.
Tudnám javasolni, hogy próbáld ki a Krisna-tudatot, majd rájössz, hogy nem ember áll mögötte, hanem Isten*, meg nem is fiatal, öregebb, mint a kereszténység. Itt nyugaton lehet még újnak számít, de a legősibb vallások egyike. A hinduizmus újkeletű kifejezés, brahmanikus vallásként ismeretes "gyűjtőnéven".
*= Istennek az az eredeti formája, amiről a Biblia szót sem említ. Ugyan is ez a forma a lelki világot soha nem hagyja el, különféle kiterjedései segítségével hozza létre az anyagi világot, amelyben élünk. A bibliai Atya, ennek az anyagi világnak a felsőbb bolygórendszereiben él, a mennyei bolygókon. Erről az Atyáról beszél a Biblia és Jézus az Ő bolygóján csinált helyet a keresztényeknek az Írások szerint. De ez még itt van az anyagi világban, az nem a lelki világ. Ott az Isten eredeti formájában van jelen, örökké fiatal, tehát nem egy Atya.:)
A mennyei bolygókon a bölcsek és a jámborak születhetnek meg. Az önmegvalósítottak pedig a lelkivilágba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!